Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Περί του δονκιχωτικού bug (τεχνικού προβλήματος) του Chrome να βλέπει παντού ανύπαρκτους ιούς. (Μέρος 2ο). Δύο πανεύκολοι τρόποι οριστικής επίλυσης


Στις 10 Ιανουαρίου 2013 είχε προκύψει για πολλοστή φορά τεχνικό πρόβλημα της Google σε όσους χρησιμοποιούσαν ως φυλλομετρητή στο διαδίκτυο το πρόγραμμα της Google το Chrome.  Όπως θα δείτε αν ανατρέξετε εδώ η "κακόβουλη σελίδα" την οποία μάλιστα ονόμαζε «γνωστό διανομέα κακόβουλου λογισμικού» τότε ήταν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων!!

Κατά την πάροδο του χρόνου και άλλοι "γνωστοί κακόβουλοι διανομείς λογισμικού" (κατά την απειρία της Google), υπήρξαν διάφορες σελίδες Μητροπόλεων, και ιερών Ναών και έτσι φτάσαμε στις 21 Ιουνίου να εμφανίζεται ως επόμενος "γνωστός διανομέας κακόβουλου λογισμικού" ο Ναός Ζωοδώχου Πηγής Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

Τι συμβαίνει κάθε φορά και πως εμπλέκονται οι "Αναβάσεις";
Aναγνώστες οι οποίοι χρησιμοποιούν τον Google Chrome ως φυλλομετρητή (πλοηγό στο διαδίκτυο), προσπαθώντας να μπουν στις  anavaseis.blogspot.gr , είναι αδύνατον και παίρνουν το μήνυμα που βλέπετε στην φωτογραφία.
Η εμπλοκή των Αναβάσεων συνίσταται στο ότι έχουμε στην αριστερή μας μπάρα ως προτεινόμενες ορθόδοξες ιστοσελίδες.  
Δεν είναι άμεσο δηλαδή το πρόβλημα του Chrome με τις Αναβάσεις αλλά έμμεσο, μέσω των προτεινόμενων ορθοδόξων σελίδων, οι οποίες υποτίθεται χρησιμοποιούν το κακόβουλο λογισμικό.

1) Αυτό βεβαίως συμβαίνει ΜΟΝΟ στο Chrome, δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο φυλλομετρητή, ούτε στον Internet Explorer, τον Mozilla, τον Safari, κ.λ.π

2) Επίσης κανένα από τα σημαντικότερα αντιϊικά προγράμματα (όπως Norton 2013, Nod 32, 6 κ.λ.)  που εκάστοτε δοκιμάζαμε για να το εξακριβώσουμε δεν έδειχναν το παραμικρό πρόβλημα όσο και αν ασχοληθήκαμε, και το λέμε υπευθύνως, λόγω σχετικότητας.

Επειδή κουραστήκαμε να ασχολούμαστε με τα καμώματα, τις τεχνικές ελλείψεις και ατέλειες των τεχνικών της Google, δεν είχαμε σκοπό να ξαναδημοσιεύσουμε τίποτα σχετικό.
Όμως σήμερα παραλάβαμε ένα μήνυμα από φιλική ορθόδοξη ιστοσελίδα στο οποίο φαίνεται έντονος ο φόβος για την προώθηση από την σελίδα μας κακόβουλου λογισμικού:
«Λόγω όμως ότι είχαμε ειδοποιήσεις ότι ο ιστότοπος σας προσπαθούσε να εγκαταστήσει επιβλαβές λογισμικό για τον υπολογιστή, και έπειτα από δική μας διαπίστωση για του λόγου του αληθές αποφασίσαμε προς το παρόν το banner να μην έχει ενεργό link και απλά να αναγράφεται η ιστοσελίδα σας.»

Θα παρακαλέσω λοιπόν τους αναγνώστες και τις φιλικές σελίδες να εμπιστεύονται τις Αναβάσεις γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε τεχνικά.  Αν υπάρξει πραγματικά πρόβλημα με κακόβουλο λογισμικό, θα είμαστε οι πρώτοι που θα ενημερώσουμε πριν ακόμα το επιλύσουμε.

Τέλος θα συμβούλευα αν θέλετε να επιλυθεί οριστικά το "πρόβλημα" και η απειρία των τεχνικών του Chrome τους εξής δύο τρόπους :

1) Επιλογή ενός άλλου browser όπως Internet Explorer, καλύτερα Mozilla Firefox (όπου μπορούμε να επιλύσουμε κάθε τεχνικό πρόβλημα), Safari, Opera, κ.λ.π και με πολύ προσοχή τις Android εκδόσεις για όσους μπαίνουν με κινητά.
Την αλλαγή την προτείνουμε και για έναν άλλο σημαντικότατο λόγο που άπταιται της πώλησης των προσωπικών μας δεδομένων από το Chrome :

Η Google μέσω του Google Chrome θα σας εξαγοράζει τα προσωπικά σας δεδομένα έναντι πινακίου φακής!


2) Για όσους συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον Chrome υπάρχει τρόπος να παρακάμψετε τις ατέλειές του.
Απενεργοποιήση της άχρηστης επιλογή του Chrome για την υποτιθέμενη «προστασία από ηλεκτρονικό "ψάρεμα" και κακόβουλο πρόγραμμα:

Πάμε πάνω και τέρμα δεξιά στις 3 παράλληλες γραμμές που ανοίγουν τις επιλογές και κάνουμε αριστερό κλίκ.
Στις επιλογές που ανοίγει πατάμε «Ρυθμίσεις», στο επόμενο παράθυρο πάμε κάτω-κάτω και πατάμε  «Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων..»   και μετά στο πεδίο ᾿ «Απόρρητο»  ξεκλικάρουμε το : «Ενεργοποίηση προστασίας από ηλεκτρονικό "ψάρεμα" και κακόβουλα προγράμματα»

 Για όποιον χρειάζεται περισσότερη βοήθεια στείλτε μας μήνυμα.

Με εκτίμηση και ευχές ότι θα είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με τις ατέλειες της Google

Σπύρος
Από την Τεχνική Διαχείριση των Αναβάσεων
______________________________

Διαβάστε σχετικά με την Google

Η Google μέσω του Google Chrome θα σας εξαγοράζει τα προσωπικά σας δεδομένα έναντι πινακίου φακής!

 Διαστάσεις παίρνει το θέμα των υποκλοπών Απευθείας πρόσβαση σε στοιχεία πολιτών έχουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

 Έξι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων εναντίον της Google

 Κενό ασφαλείας στο Google Play βγάζει στη φόρα προσωπικά στοιχεία

 Η Google ανήγαγε σε επιστήμη την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα!!

 Google. Ένα ακόμη βήμα εναντίον των δεδομένων μας. Προσθήκη και του Gmail στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

 Τεράστιο πρόστιμο στη Google για λόγους ασφάλειας!

 Η Google γνώριζε για την επί 3 χρόνια κλοπή προσωπικών δεδομένων από τα δικά της google street views car

 Ο εφευρέτης του Internet κατηγορεί τις Google και Facebook ως “ιντερνετικά σιλό” που έχουν παγιδεύσει στα δίχτυα τους ολόκληρο το Διαδίκτυο

 Η Google παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία

 1. Δείτε τι ξέρει για εσάς η Google και σταματήστε τη συλλογή των στοιχείων σας. 2.Παρά την αντίθεση των Αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων σε Ευρώπη και Αμερική, η Google αρνήται να υποχωρήσει

 Διαγράψτε το ιστορικό περιήγησης στην Google πριν αλλάξει την πολιτική προστασίας των δεδομένων σας (1/3/12)

 Η Google παρακολουθεί τους browsers Safari και Internet Explorer

 Καταγγελία WS Journal εναντίον Google για κατασκοπεία χρηστών!
 Από 1ης Μαρτίου η Google μετατρέπεται σε "Μεγάλο Αδελφό"

 Η υπηρεσία χαρτών της Google το Google Maps εμφανίζει τα Σκόπια όχι ως FYROM αλλά ως "Μακεδονία". 2. Facebook: «Τουρκική η Κομοτηνή»

 Η Google δείχνει σε όλο τον κόσμο την «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης»!

2 σχόλια:

  1. Το πραγματικό σας πρόβλημα το οποίο και σας έχουμε επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν (και εξακολουθεί...), είναι ότι ο υπέροχος ιστότοπος σας "φορτώνει" και "ξαναφορτώνει" αιωνίως (ας μου επιτραπεί) απαράδεκτα, μέχρι να μας επιτρέψει (με το κάτω βελάκι) το ρολάρισμα ήτοι την περιήγηση και μελέτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τις υποδείξεις και την υπομονή σας.
    Θα το λύσουμε και αυτό ελαφρώνοντας και άλλο την σελίδα από multimedia

    Σπύρος
    Από την Διαχείριση των Αναβάσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου