Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Τελεσίγραφο στη Google από τους Βρετανούς για τα προσωπικά δεδομένα


Τελεσίγραφο στη Google από τους Βρετανούς για τα προσωπικά δεδομένα

Ευρωπαϊκή καμπάνια για την επαναδιατύπωση της πολιτικής χρήσης χρήσης των υπηρεσιών της Google προς όφελος της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών

Οι ρυθμιστικές αρχές τού Ηνωμένου Βασιλείου, ενημέρωσαν την Google πως θα πρέπει να επαναδιατυπώσει την πολιτική χρήσης των υπηρεσιών της, ώστε να είναι πιο κατανοητοί οι όροι σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Την ίδια γραμμή ακολουθούν η Γερμανία και η Ιταλία.
Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δώσει διορία για την πραγματοποίηση των αλλαγών έως τις 20 Σεπτεμβρίου, αλλιώς θα προβούν σε νομικές ενέργειες. Η κίνηση αυτή σχετίζεται με τα παράπονα που έχουν προηγηθεί από χρήστες και οργανισμούς στην Ισπανία και τη Γαλλία.
Το γραφείο της Βρετανικής Επιτροπής Πληροφοριών ανέφερε από τη δική του μεριά, πως οι όροι που ανανεώθηκαν πέρσι δεν δίνουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιούνται από τη Google τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στις υπηρεσίες της.
Από τη Google αναφέρουν σχετικά με το θέμα πως η πολιτική ιδιωτικότητας σέβεται τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους επιτρέπει να να δημιουργούν πιο απλές και αποτελεσματικές υπηρεσίες.
Συμπληρώνουν δε πως στα πλαίσια της διαμόρφωσης της πολιτικής ιδιωτικότητας, συνεργάζονται στενά με τις ρυθμιστικές αρχές και θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο.
Υπενθυμίζεται ότι η Google έχει ήδη τιμωρηθεί από τις Ευρωπαϊκές Αρχές για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων (κωδικοί, usernames κλπ) μέσω Wi-Fi.
Όπως γράφει ο Guardian, δώδεκα συστάσεις έχουν συνυπογράψει εν τω μεταξύ, 24 από τις 27 ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, για να αποφευχθούν "μεγάλα ρίσκα" ως προς την ιδιωτικότητα των χρηστών.
Από τον περασμένο Μάρτιο, η Google συνδυάζει με σύννομο τρόπο τα δεδομένα από υπηρεσίες και sites που της ανήκουν, όπως το YouTube και το Gmail, για καλύτερη στοχευμένη διαφήμιση, ενώ από τον Ιανουάριο έχει δεσμευθεί ότι θα επαναδιατυπώσει την πολιτική χρήσης των υπηρεσιών της, πράγμα που δεν έχει πράξει ακόμα.
Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης ξεκίνησαν κατά συνέπεια έρευνα σχετικά με αυτή την κίνηση της εταιρείας, η οποία ανατέθηκε στη Γαλλική αρχή δεδομένων.
Οι μέθοδοι της Google δεν χαρακτηρίζονται παράνομες, αλλά "οι πρακτικές της θα πρέπει να τροποποιηθούν, όταν συνδυάζει προσωπικά δεδομένα χρηστών από όλες τις υπηρεσίες, αφού ο συνδυασμός σε τόσο μεγάλη κλίμακα εμπεριέχει υψηλό ρίσκο γα την ιδιωτικότητα των χρηστών", αναφέρει η Γαλλική Αρχή.
Οι συστάσεις περιλαμβάνουν τα προσωπικά δεδομένα, το ιστορικό των περιηγήσεων από τους browsers, καθώς και τη συλλογή των γεωγραφικών δεδομένων και των πληροφοριών των πιστωτικών καρτών.

Αναδημοσίευση από http://news247.gr/eidiseis/texnologia/telesigrafo_sth_google_apo_toys_vretanous_gia_ta_proswpika_dedomena.2322052.html

Διαβάστε και

Η Google μέσω του Google Chrome θα σας εξαγοράζει τα προσωπικά σας δεδομένα έναντι πινακίου φακής!

 Διαστάσεις παίρνει το θέμα των υποκλοπών Απευθείας πρόσβαση σε στοιχεία πολιτών έχουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

 Έξι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων εναντίον της Google

 Κενό ασφαλείας στο Google Play βγάζει στη φόρα προσωπικά στοιχεία

 Η Google ανήγαγε σε επιστήμη την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα!!

 Google. Ένα ακόμη βήμα εναντίον των δεδομένων μας. Προσθήκη και του Gmail στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

 Τεράστιο πρόστιμο στη Google για λόγους ασφάλειας!

 Η Google γνώριζε για την επί 3 χρόνια κλοπή προσωπικών δεδομένων από τα δικά της google street views car

 Ο εφευρέτης του Internet κατηγορεί τις Google και Facebook ως “ιντερνετικά σιλό” που έχουν παγιδεύσει στα δίχτυα τους ολόκληρο το Διαδίκτυο

 Η Google παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία

 1. Δείτε τι ξέρει για εσάς η Google και σταματήστε τη συλλογή των στοιχείων σας. 2.Παρά την αντίθεση των Αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων σε Ευρώπη και Αμερική, η Google αρνήται να υποχωρήσει

 Διαγράψτε το ιστορικό περιήγησης στην Google πριν αλλάξει την πολιτική προστασίας των δεδομένων σας (1/3/12)

 Η Google παρακολουθεί τους browsers Safari και Internet Explorer

 Καταγγελία WS Journal εναντίον Google για κατασκοπεία χρηστών!
 Από 1ης Μαρτίου η Google μετατρέπεται σε "Μεγάλο Αδελφό"

 Η υπηρεσία χαρτών της Google το Google Maps εμφανίζει τα Σκόπια όχι ως FYROM αλλά ως "Μακεδονία". 2. Facebook: «Τουρκική η Κομοτηνή»

 Η Google δείχνει σε όλο τον κόσμο την «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου