Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο κυπριακός Ελληνισμός καταδίκασε τη συνεχιζόμενη κατοχή


Ο κυπριακός Ελληνισμός καταδίκασε τη συνεχιζόμενη κατοχή

Με αφορμή την 39η επέτειο από την τουρκική εισβολή οργανώθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοουμένους.

Ο κυπριακός Ελληνισμός τίμησε χθες (20/7) τους πεσόντες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και καταδίκασε τη συνεχιζόμενη κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου, διατρανώνοντας γι' άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού. Με αφορμή την 39η επέτειο από την τουρκική εισβολή οργανώθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοουμένους. Στις 5.30 το πρωί, ώρα που άρχισε η εισβολή του Αττίλα, ήχησαν οι σειρήνες στις ελεύθερες περιοχές.
Στις οκτώ το πρωί τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Δριβελέγκα, και πολλών άλλων επισήμων. Στις δέκα, εψάλη από τον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, παράκληση για την απελευθέρωση της νήσου από τον Τούρκο εισβολέα, την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και τη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων. Επίσης, τελέστηκε επίσημο μνημόσυνο για όλους όσοι έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή.
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου