Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

«Ἡ μεγάλη μου ἀγωνία:« υπό τας παρούσας συνθήκας η σιωπή τυγχάνει ταυτόσημος με την προδοσίαν!» Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος


Σχόλιο Αναβάσεων

Την αγωνία ολόκληρου του ελληνικού λαού, του πληρώματος της εκκλησίας, αλλά ακόμη και την αγωνία των μη ορθοδόξων δεν δείχνει να την «νοιώθει» η Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος. Δείχνει να απέχει, να απουσιάζει, να μην νοιώθει τον σφυγμό, τον πόνο, την έλλειψη παρηγορίας, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, την ανομία που τελείται σε όλο της το μεγαλείο στην ελληνική επικράτεια, πάνω σε κάθε μορφή ζωής.

Εκκλησιολογικά είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το πρωτείο του Πάπα και την υποδούλωση στον παπισμό (για να δουλέψει και ο δεύτερος νεκρός πνεύμονάς μας) , τελούμε και ευλογούμε  ειδωλολατρικές τελετές ενάντια σε κάθε Ιερό Κανόνα, ιερείς κοινωνούν με όστια καθολικών,αρχιεπίσκοποι παίρνουν μέρος σε υπουργικά συμβούλια, από τις αποφάσεις των οποίων  προέκυψε η για χρόνια υποδούλωση του ελληνικού λαού, η Ελλάδα απειλείται με διάσπαση και συντριβή, τα θρησκευτικά σύμβολα καθαιρούνται και αποκαθηλώνονται διαρκώς, η ελληνική σημαία υποστέλλεται, δεν θα αργήσουν να μας σφραγίζουν σαν βόδια, ο ελληνικός λαός, δολοφονείται, κλέπτεται, βιάζεται, τρομοκρατείται, ζει στα ναρκωτικά την πορνεία, την ανεργία και την ανέχεια, που εντέχνως αποδίδονται στις πράξεις των αναρίθμητων αλλοδαπών, αλλά στην πραγματικότητα συντελείται διωγμός ο οποίος διευθύνεται από τους υπαλλήλους της Παγκόσμιας Κυβέρνησης που μας διοικούν και διώκουν την ψυχή και το σώμα των Ελλήνων, των Σέρβων, των Ορθοδόξων, και όποιου άλλου αντιστέκεται ακόμη στην Νέα Εποχή, στην αλλοτρίωση διαμέσου της Παγκοσμοιοποίησης και της Πανθρησκείας.


Αντί γι΄αυτά τα μείζονα θέματα η Διοικούσα Εκκλησία προτιμά να ασχολείται περισσότερο με την ηλικία των ιεραρχών με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Εθνική, και με άλλα κατεπείγοντα και σοβαρότατα ποιμαντικά θέματα όπως τα μόλις προαναφερθέντα.

Ευτυχώς που υπάρχουν και ορισμένοι ιεράρχες που μπορούν να «πονέσουν» να νοιώσουν την ανάγκη του χριστεπώνυμου πληρώματος, να δουν την αλόγιστη και παρανοϊκά αυτοκαταστροφική πορεία της πατρίδας μας, και των ζωών μας, της ζωής των παιδιών και των εγγονιών μας, ανάμεσα από την Σκύλα και την Χάρυβδη, της Παγκοσμιοποίησης (Παγκόσμια Κυβέρνηση), και Πανθρησκείας.

Ερωτήσεις πιστών : Δεν γνωρίζουν οι ιεράρχες την δύναμη της Εκκλησίας, την δύναμη που τους έδωσε να διαχειριστούν ο Θεός; την δύναμη του ορθοδόξου ελληνικού λαού; Δεν έχουν συναίσθηση τι έχει ανάγκη η ψυχή του ελληνικού λαού και σιωπούν;

Ο Θεός να μας ελεήσει και να φωτίσει την Διοικούσα Εκκλησία, να κάνει το ποιμαντικό της χρέος σε πονηρούς χρόνους ανομίας.
______________________________

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος: -  «Η μεγάλη αγωνία της ψυχής μου είναι η σιωπή της Δοικήσεως της Εκκλησίας σε μια εποχή, που όλοι και όλα κινδυνεύουν! »

«Η Κάρτα του Πολίτη είναι κι αυτή ένα σημαντικό πρόβλημα»

"Ειπέ τη Εκκλησία"

Αυτή είναι η εντολή του Κυρίου μας! Στο 18ο κεφάλαιο του Κατά Ματθαίον Ευαγγελίου διαβάζουμε τα εξής: "Αν σφάλλει απέναντί σου ο αδελφός σου, πήγαινε και επίπληξέ τον χωρίς να είναι άλλος μπροστά. Αν σε ακούσει, τον κέρδισες. Αν όμως δεν σ'ακούσει, πάρε μαζί σου ακόμα έναν ή δύο άλλους, για να μπορεί ν΄αποδειχθεί ό,τι ειπωθεί, αφού θα το βεβαιώνουν δύο ή τρείς μάρτυρες. Άν κι αυτούς δεν τους ακούσει, πές το στη συνάθροιση της Εκκλησίας....." (στ. 15-17)
Η μεγάλη αγωνία της ψυχής μου είναι η σιωπή της Δοικήσεως της Εκκλησίας σε μια εποχή, που όλοι και όλα κινδυνεύουν! Ζούμε σε περίοδο μεγάλου χαλασμού! Επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου είχαμε τον πληθωρικό εκκλησιαστικό λόγο, που πολλές φορές έφθανε μέχρι υπερβολής! Επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ἔχουμε την σχεδόν πλήρη απουσία του εκκλησιαστικού λόγου. Μια άκρα του τάφου σιγή κυριαρχεί ολόγυρά μας. Φθάσαμε στο άλλο άκρο, στην υπερβολή της σιωπής! ...
Στην Εκκλησία όμως είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι: Αρχιεπίσκοπος, Συνοδικοί Ιεράρχες, Ιεράρχες, Πρεσβύτεροι, Διάκονοι, Μοναχοί καί Πιστοί! Όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης μας.
Συνειδητοποιώντας την ευθύνη μου έναντι της Εκκλησίας, στις 17 Αυγούστου έ.έ., με την
ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάκοντα τεσσάρων (34) ετών στην αρχιερωσύνη, απέστειλα πρός τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο μια εκτενή αναφορά, τονίζοντας την παρατηρουμένη σήμερα σιωπή των ποιμένων και την ανάγκη  να εξέλθουμε από την κατάσταση αυτής της "εκκωφαντικής σιωπής".
Στη συνέχεια εγνωστοποίησα το περιεχόμενο της αναφοράς μου πρός τα Μέλη της Ιεραρχίας, δηλ. πρός τους Αδελφούς μου Ιεράρχες.
Τέλος στις αρχές Σεπτεμβρίου ε.ε. εκοινοποίησα την αναφορά μου πρός τους Ιεράρχες-Μέλη της νέας Συνοδικής περιόδου, οι οποίοι ανέλαβαν πλέον την εκκλησιαστική Διοίκηση.  
Εξ όλων, όσοι παρέλαβαν την αναφορά μου, μόνον ένας Ιεράρχης  είχε την καλωσύνην να μου απαντήσει! Ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Π.Σ. Τον ευχαριστώ θερμά καί από την θέση αυτή!
Έτσι λοιπόν, καθώς αύριο συγκαλείται η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου όλοι οι εν ενεργεία Μητροπολίτες θα συνεδριάζουμε από την Τρίτη μέχρι καί την Παρασκευή (5-8 Οκτωβρίου), χωρίς μέχρι σήμερα να έχω μια ανταπόκριση στο διάβημά μου είτε από την Ιερά Σύνοδο, εἰτε από τους λοιπούς αδελφούς μου  Ιεράρχες, εθεώρησα χρέος μου να γνωστοποιήσω τις σκέψεις μου και την αγωνία της ψυχής μου ευρύτερα, δηλ. -εφαρμόζοντας τον λόγο του Κυρίου μας-  να πω στην Εκκλησία, δηλ. δημοσίως,  ό,τι με απασχολεί. Να λοιπόν πως προέκυψε αυτή η ανάρτηση. "Ειπέ τη Εκκλησία" (Ματθ. 18, στ. 17)
Τώρα μάλιστα υπάρχουν και άλλα νεώτερα και πολύ σοβαρά στοιχεία, από τα οποία καθίσταται πρόδηλος η εκτάκτως σοβαρή κρίσις, που διέρχεται η αγαπημένη μας Ελλάδα. Θα τα παρουσιάσω εδώ, καταγράφοντάς τα στο Blog. 


 • Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Θεόδωρος Πάγκαλος είπε προσφάτως:
 1. Ήμασταν όλοι φαύλοι!
 2. Βρήτε μου έναν Υπουργό που δεν διόριζε!
 3. Η Δεξιά έχει τη φαυλότητα στο DNA της!
 4. Το ΚΚΕ θέλει τη διάλυση του Κράτους!
 5. Τα φάγαμε όλοι μαζί!   
 6. Η Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη) δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους, ούτε στους ΄'Ελληνες"
(Αυτά όλα μπορείτε να τα διαπιστώσετε, διαβάζοντας το  "ΒΗΜΑ" της Κυριακής 26ης Σεπτεμβρίου


 • Η Ελληνική Θράκη χάνεται και ουδείς ανησυχεί!
 1. "Σιμπέλ Μουσταφάογλου: Από τό ΠΑΣΟΚ πήγε στην ........Άγκυρα. .....Διεκδικεί τον Δήμο Κομοτηνής με αμιγώς μειονοτικό συνδυασμό" (ΤΟ ΒΗΜΑ, 3.10.2010 σελ. Α24)¨
 2. "Χωρίς ελληνική τηλεόραση και ιντερνετ τα πομακοχώρια  και τους στέλνουμε στα τουρκικά κανάλια" (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 3.10.2010)
 • Η Ελληνική γλώσσα και το μάθημα των Θρησκευτικών καταργούνται από τα σχολεία μας!
 1. "Εξοβελίζονται τα αρχαία και τα θρησκευτικά από την Α΄τάξη Λυκείου" (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 3.10.2010)
 2. ἙΘΝΟΚΤΟΝΟΣ η Διαμαντοπούλου. Αφαίρεσε από βιβλία της Ε΄και Στ΄Δημοτικού βασικά γεωγραφικά εθνικά στοιχεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης" (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 1.10.2010)  
 • Η Κάρτα του Πολίτη είναι κι αυτή ένα σημαντικό πρόβλημα
 1. "Παραβιάζει το προσωπικό απόρρητο το Barcode" (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 12.10.2010)
 2. "Ο Αγγλικός Λαός πολέμησε εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" (ID Card)  καί πέτυχε. Εμείς;;;(βλ. 1myblog.pblogs.gr/2010/08/o-agglikos-laos-polemhse-enantion-ths kartas-toy-polith)
 3. "Τον αριθμό μας μην ξεχάσετε να χαράξετε στο χέρι μας......Με τις νέεσ κάρτες όλους θα μας έχουν σ΄ένα τσιπάκι"  (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 3.10.2010)
 • Στο νέο παραδικαστικό κύκλωμα εμφανίζεται και πάλι το ονομα κληρικού, αλλά παρά ταύτα εκκλησιαστικά δεν είδαμε κάποιο σχόλιο, κάποια ιδιαίτερη ενέργεια...!
 1. "Εταιρεία δολοφόνων ακινήτων. Μεγαλοδικηγόρο, πρώην δικαστές, επιχειρηματίες και ιερωμένος με πλούσιο παρελθόν στις δικαστικές αίθουσες......συνθέτουν το παζλ......"  (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 27.09.2010)  
Αρκετά είναι αυτά για να δείξουν και να αποδείξουν, ότι η κατάσταση στη Χώρα μας μέρα παρά μέρα χειροτερεύει! Τα περισσότερα στο έγγραφο, που ακολουθεί
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ &  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 4 Οκτωβρίου 2010

Η Από 17ης Αυγούστου 2010 ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ


Μακαριώτατον
Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ
Πρόεδρον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
Ιω. Γενναδίου, 14
115 21 ΑΘΗΝΑΣ
Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,


Επέλεξα την σημερινήν ημέραν, καθ’ ην τιμώ την εις Επίσκοπον χειροτονίαν μου (17 Αυγούστου 1976), ώστε -επικαλούμενος την συμπλήρωσιν τριάκοντα τεσσάρων (34) ετών ταπεινής διακονίας εις την Αρχιερωσύνην- τολμώ να θέσω ενώπιον Υμών Μακαριώτατε και των εν Χριστώ Αδελφών μου Συνοδικών Αρχιερέων την κυριαρχούσαν εις την ψυχήν μου αγωνίαν δια την καταστροφικήν πορείαν, την οποίαν ακολουθεί σήμερον η φιλτάτη ημών Πατρίς!

1. Την αγωνίαν της ψυχής εκφράζω συχνά-πυκνά δια των στηλών του προσωπικού μας ιστοτόπου (Blog), ήτοι από την ηλεκτρονικήν διεύθυνσιν «mkka.blogspot.com». Μετά της οφειλομένης ευ-λαβείας προάγομαι να Σας υποβάλλω σήμερον τρία πρόσφατα εκτενή δημοσιεύματά μου με τίτλον:

2. «Ούτε “ολίγιστος” ο ένας, ούτε “κάθαρμα” ο άλλος» της 13ης Ιουλίου ε.ε.

3. «Η Ελλάδα πάντως φαίνεται, ότι πουλήθηκε» της 16ης Ιουλίου ε.ε.

«Αυτή είναι η χειρότερη κρίση της 26ης Ιουλίου ε.ε. (1)

Εις την πρώτην ανάρτησιν θα διαπιστώσετε τον σκληρόν τρόπον, δια του οποίου δημοσιογραφικώς εκφράζονται τινες περί του νυν και του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδος!
--------------------
1 Βλ. http://mkka.blogspot.com/2010/07/blog-post_13.html


Εις την δευτέραν, ήτις τυγχάνει εκτενεστάτη, θα διαπιστώσετε μίαν εμπεριστατωμένην ανάλυσιν της συγχρόνου πραγματικότητος, δια της οποίας ο κ. Παναγ. Τραϊανός εκφράζεται πολύ επικριτικά δια την σύγχρονον Ελλάδα, δια το ζοφερόν μέλλον της, άλλά και δια την οικογένειαν Παπανδρέου.

Εις την τρίτην και τελευταίαν τοιαύτην θα αναγνώσετε μίαν ακραίαν βεβαίως, αλλά λίαν σοβαράν, περίπτωσιν παραβατικής συμπεριφροράς μιας ομάδος νέων παιδιών, ήτις έλαβε χώραν εις την Γλυφάδα Αττικής, έντός του λεωφορείου της γραμμής.

Επιτρέψατέ μοι να επικαλεσθώ την προσοχήν Σας εις την δευτέραν ανάρτησιν, όπου προοιμιακώς εκθέτω την προσωπικήν μου άποψιν επί των τεκταινομένων σήμερον τόσον εις βάρος της Ορθοδοξίας μας, όσον και εις βάρος της Πατρίδος μας. Εκεί και δη εις τας παραγράφους 9, 10, 11, 12 και 13 αναφέρομαι εις την Εκκλησίαν μας.

Άναφέρομαι εις την σιωπήν Σας, Μακαριώτατε, εις την σιωπήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και εις την σιωπήν της σεπτής Ιεραρχίας, άγιοι Αδελφοί.

Η διάθεσίς μου δεν είναι επικριτική, παρά το γεγονός ότι κάποια τοπική εφημερίδα έγραψεν «Απίστευτη “επίθεση” του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου στον Αρχιεπίσκοπο» (2) Η διάθεσίς μου είναι απλώς κριτική, εκπορεύεται δε από το συνυπεύθυνον, όπερ άπαντες υπέχομεν εις την διοίκησιν των εκκλησιαστικών πραγμάτων. Ας μη λησμονούμεν, ότι είμεθα ισότιμοι Αδελφοί εν Χριστώ, ο δε εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι “primus inter pares”.

Προσπαθώ να επισημάνω την παρατηρουμένην σιωπήν της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως σήμερον! Σας ικετεύω, Αδελφοί μου.Στώμεν καλώς! Ουδόλως πρέπει η σιωπή της Εκκλησίας να θεωρηθή και να συνυπολογισθή ως εν εισέτι στοιχείον της γενικής κρίσεως και αποδομήσεως! Προσπαθώ, επαναλαμβάνω, να επισημάνω την παρατηρουμένην σιωπήν της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως σήμερον!
Σήμερον, λέγω, ότε τα θεμελιώδη ανατρέπονται, ο Χριστός προπηλακίζεται, η Εκκλησία Του τίθεται υπό διωγμόν, η Ορθόδοξος ημών πίστις χλευάζεται, η Ηθική καταπατείται, η ασυδοσία ενι-σχύεται, η διασπάθισις του Δημοσίου χρήματος παραμένει ατιμώρητος, η Δικαιοσύνη έπαυσε πλέον να είναι τυφλή (3), η ελληνική Κοινωνία παραπαίει εις τας οδούς της απωλείας, η Ελληνική Οικογένεια αποβάλλει συνεχώς τον ιερόν της χαρακτήρα και, συνεχώς μεταμορφουμένη προς το χείρον, αλλοιούται και παραμορφώνεται, η οικονομική κρίσις μαστίζει την Χώραν, ο πολιτικός βίος εμφανίζει σημεία σήψεως, οι πολιτικοί Ταγοί έχουν παραδοθή εις την βούλησιν Ξένων Δυνάμεων, των οποίων τα συμφέροντα εμφανώς πλέον υπηρετούν, η Ελλάδα μας ουσιαστικώς έχει «κατακτηθή», τελούσα υπό μίαν ιδιότυπον «Κατοχήν» της επικληθείσης «Τρόϊκας»!
----------------------
2 Βλ. ΤΑ ΝΕΑ της Αιγιάλειας, 4.08.2010, σελ. 9
3 Βλ. Ἐπιστολήν «Φθάνει πιά η κοροϊδία απ’όλους σας» ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 1η .08.2010, σελ. 29

Δια να ολοκληρώσωμεν την τραγικήν κατάστασιν εις την οποίαν έχει περιέλθει η Χώρα μας, ας μη παραλείψωμεν να αναφέρωμεν και τον ψηφισθέντα ήδη κατηραμένον Νόμον περί της απονομής της ελληνικής ιθαγενείας -της ιθαγενείας και όχι της υπηκοότητος- εις τους πολυαρίθμους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι κατά την συντριπτικήν των πλειοψηφίαν τυγχάνουν Μουσουλμάνοι, δια του οποίου (Νόμου) τίθεται πλέον εν κινδύνω η αμιγής σύνθεσις του ελληνικού πληθυσμού! Με δύο μόνον λέξεις η αγαπημένη μας Πατρίς μας, η Ελλάδα, η Χώρα των Σοφών, των Αγίων και των Ηρώων αποβάλλει βαθμηδόν τον χριστιανικόν και τον ελληνικον χαρακτήρα της, απαρνείται τον Χριστόν και την Ιστορίαν της, αποχριστιανίζεται και αφελληνίζεται!

Εις την παρούσαν συγκυρίαν λοιπόν η Εκκλησία είναι απούσα, σχεδόν ανύπαρκτος! Μία άκρα του τάφου σιγή κρατεί ολόγυρά μας! Μερικοί, ελάχιστοι, εξ ημών των μη Συνοδικών Ιεραρχών, υψώνομεν φωνήν διαμαρτυρίας δια την προάσπισιν τόσον των ηθικών Αξιών όσον και των εθνικών θεμάτων, αλλ ὁ λόγος μας δεν έχει, ούτε άλλωστε δύναται να έχη, είτε την εμβέλειαν του αρχιεπισκοπικού λόγου, είτε την εγκυρότητα του Συνοδικού λόγου! Τόσον Υμείς, Μακαριώτατε, όσον και Υμείς Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι και αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί, ως συλλογική και αντιπροσωπευτική εκφρασις της Εκκλησίας, έχετε χρέος να υψώσετε την φωνήν Σας, ώστε να ε-λέγχετε συνεχώς την παρανομίαν, να υπερμαχήτε υπέρ των Αξιών της ζωής, να καταγγέλλετε το περίφημον «ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ» (4), δια του οποίου η Ελλάς επωλήθη και ήδη αρχίζει να καταποντίζεται! Γενικώς δια του αιχμηρού λόγου Σας οφείλετε να παρηγορήτε τον πονεμένον Λαόν μας!

Κατά την ταπεινήν γνώμην μας υπό τας παρούσας συνθήκας η σιωπή τυγχάνει ταυτόσημος με την προδοσίαν! 
  Επειδή δε το προκινδυνεύον δεν είναι η Οικονομία της Χώρας, αλλά η Ορθοδοξία μας και η εδαφική ακεραιότης της Πατρίδος μας, η σιωπή Υμών τε και ημών δύναται να θεωρηθή ως προδοσία τόσον της Πίστεώς μας, όσον και της Πατρίδος μας! Μήπως εις την αγάπην Σας φαίνεται βαρύς ο λόγος ούτος; Παρακαλώ να τύχω της συμπαθείας Σας. Μόλις είναι ανάγκη να Σας υπομνήσω την παροιμίαν: «όποιος πονάει, γαϊδουρινά φωνάζει»!

Ιδού λοιπόν μερικά δείγματα της συγχρόνου χαοτικής πραγματικότητος, ένεκα της οποίας ο Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός, δι’ όσων καθημερινώς ου μόνον θεάται αλλά και υφίσταται, έχει περιέλθει εις κατάστασιν πλήρους συγχύσεως, ου μην αλλά και απογνώσεως! Ας ανατρέξωμεν εις την τρέχουσαν επικαιρότητα, όπως αύτη εκφράζεται δια των ΜΜΕ:
--------------------
4 Βλ. «Ομαδική προσφυγή κατά του Μνημονίου»,ΤΑ ΝΕΑ, 27η.07.2010.σελ. 47


• Ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου εκτιμάται ως «ολίγιστος»! (5)

• Ο τ. Πρωθυπουργός κ. Κωνστ. Καραμανλής, ο νεώτερος, χαρακτηρίζεται ως «κάθαρμα»! (6)

• Δια τον Πρωθυπουργόν κ. Γεώργ. Παπανδρέου ο αριστερός κ. Λεων. Κύρκος λέγει: «Του αναγνωρίζω καλές προθέσεις και σοβαρές προσπάθειες, διαπιστώνω όμως αντίφαση λόγων και πράξεων» (7).

• Δια τον Πρωθυπουργόν κ. Γεώργ. Παπανδρέου επίσης η εφημερίδα “Financial Times” έγραψε προσφάτως: «Ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα!» (8)

• Επίσης εις πρωτοσέλιδον δημοσίευμα της αυτής εφημερίδος αναγράφεται: «Ο Πρωθυπουργός“μας”δηλώνει ΕΠΙΣΗΜΩΣ ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη Ελληνικού Εθνικού Κράτους και ότι... ενεργεί για λογαριασμό της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης» (9). Αλήθειες; Ψεύδη; Ο Λαός και αγωνιά και συγχύζεται!

• Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται επισήμως την Συναγωγήν των Εβραίων εις την Νέαν Υόρκην, εκεί δε δέχεται τιμάς από τους απογόνους των σταυ-ρωσάντων τον Κύριον της δόξης, εγνωσμένως δε και διαχρονικώς διωκτών των χριστιανών! (10)

• Ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου επισκέπτεται το Ίσραήλ και εκεί δέχεται να φορέση το ειδικόν «φέσι», ήγουν το χαρακτηριστικόν γνώρισμα των Εβραίων! (11)
----------------------
5 Βλ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, 04.07.2010
6 Βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 12.07.2010
7 Βλ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 11.07.2010, σελ. 85/Α45
8 Βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 13.08,2010, σελ 1η
9 Βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 13.08.2010, σελ. 1η
10Βλ. http://www.ixorcosmos.gr/ic1/el/enimerosi/katalogos-i-stili-tou-baggeli-mpexi/50-ecumenical-patriarch-bartholomew-meets-jewish-leaders-at-the-park-east-synagogue
11 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, καταθέτει στεφάνι στο υποβλητικό Μνημείο για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, στην Ιερουσαλήμ. Η κατάθεση συνοδεύτηκε από επιμνημόσυνη δέηση για τα έξι εκατομμύρια Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


• εκ Κρήτης κ. Θωμάς Ακρωτηριανάκης, δια των συνεχώς προς Υμάς αποστελλομένων μηνυμάτων και αναφορών του, καταγγέλλει ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει δεχθή το χριστιανικόν Βάπτισμα! Τον θεωρεί «αβάπτιστον»! (12)

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται το εργοστάσιον της Coca-Cola εις την περιοχήν της Ατλάντα των Η.Π.Α. και εκεί, εις τον Τουρκικής καταγωγής Γενικόν Διευθυντήν του Εργοστασίου, προσφέρει ως πολύτιμον δώρο το «ιερόν και άγιον ΚΟΡΑΝΙΟΝ»! Ο Ορθόδοξος χριστιανός διαπορεί: Πλην της Αγίας Γραφής, λοιπόν, είναι «άγιον» και το Κοράνιον; (13)

• Πάλιν και πολλάκις δια δημοσιευμάτων εφημερίδων, ακόμη και εκ του χώρου της συμπολιτεύσεως, καταγγέλλεται η ανήθικος ηθική των Κρατούντων, οι οποίοι με τα ρουσφέτια διορίζουν, δηλ. «τακτοποιούν» τα δικά τους (λέγουν «τα δικά μας παιδιά») παιδιά, δηλ. εν μέσω οικονομικής κρίσεως «ευλογούν τα γένεια τους»! «Πως πολιτικοί από όλα τα κόμματα προικοδότησαν κόρες και συζύγους με προνομιούχους θέσεις στη Βουλή και το Δημόσιο», γράφει το «ΒΗΜΑ» και συμπληρώνει: «Το “βόλεμα” των κορασίδων» (14) Το κερασάκι εις την τούρταν των παρανόμων διορισμών έθεσεν ο κ. Πάγκαλος, Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως! Ιδού τι έγραψε μία εφημερίς: «Τρεις θέσεις περιμένουν την κόρη του κ. Πάγκαλου. Διορίστηκε στη Βουλή, μετετάγη στο Πανεπιστήμιο και από εκεί προσλήφθηκε στο Δήμο της Αθήνας!»(15) Τα παιδιά των πτωχών βιοπαλαιστών αναμένουν μίαν προστασίαν από τοιούτου είδους μονομερή συμπεριφοράν των επωνύμων παραγόντων του Δημοσίου Βίου. Και εάν εισέτι αμφιβάλλετε, ιδού το κορύφωμα: «Στον δρόμο του Μαυρογια-λούρου!....Ρουσφετιού το ανάγνωσμα» (16).

--------------------------
12 Βλ. http://mkka.blogspot.com/2010/07/blog-post_13.html
13Βλ. http://wn.com/Ομιλία_Βορθολομαίου_στην_Coca-Cola_29-10-09, όπου και video
14Βλ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 11.07.2010, Σελ. Α24
15 Βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 11.07.2010, σελ.8-
16 Βλ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 11.07.2010, Σελ. Α26


• Η χρεωκοπία γενικώτερον του Δημοσίου βίου, όπως εκφράζεται με το σκάνδαλον της Siemens η με την συμπεριφοράν των δήθεν εργατοπατέρων. «Δημόσιος Τομέας, κλεπτοκρατία και στο βάθος ...... Siemens» γράφει ο κ. Βουλευτής Κωνστ. Τζαβάρας (17).Η διερεύνησις του σκανδάλου από την Ειδικήν Επιτροπήν της Βουλής έχει δηλητηριάσει τον Δημόσιον Βίον, αλλά, προς μεγάλην απογοήτευσιν του κοινωνικού Σώματος, δεν οδηγείται εις την «κάθαρσιν», ούτε άλλλωστε –κατά την ταπεινήν ημών γνώμην-και θα οδηγηθή εις την «κάθαρσιν», εφ’όσον, ως λέγεται, εις του-το εμπλέκονται αμφότερα τα μεγάλα κόμματα Εξουσίας!

• Έπειτα ακολουθεί η διαφθορά των λεγομένων «Εργατοπατέρων»! «10 μεγάλα αμαρτήματα των εργατοπατέρων στο α-σφαλιστικό», αναγράφουν και πάλιν οι Εφημερίδες. (18)

• Ακολουθούν τα εθνικά ζητήματα. Μήπως με την πρόσκλησιν του Δ.Ν.Τ. η Χώρα εισήλθεν εις περίοδον «ξενικής» κατοχής; Μήπως με την έλευσιν της λεγομένης «Τρόϊκας» ακυρώθηκε η υπό του Λαού εκλελεγμένη εθνική Κυβέρνησις; Ερωτήσεις ως αι ανωτέρω καθώς επίσης και άλλαι παρόμοιαι, απασχολούν εντόνως τον σκεπτόμενον Έλληνα. Ποίος θα του δώση απάντησιν; Ποίος θα του εξασφαλίση την εθνικήν του κυριαρχίαν; «Κυβέρνηση ο κατακτητής....» γράφει μία εφημερίς! (19), και εννοεί το Δ.Ν.Τ.! «Στα χέρια της Τρόϊκας και αλλοδαπών συμβούλων του Πρωθυ-πουργού η Ελλάδα!» γράφει ο κ. Κωνστ. Νικολάου, τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, και προσθέτει: «Ζούμε περίοδο έσχατου ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ της χώρας μας. Περίοδο ΑΠΡΟΚΑΛΥ-ΠΤΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗΤΗΣ ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ ΜΑΣ»!(20). «Η υπερκυβέρνηση “των ανθυπάτων” διαφεντεύει σήμερα τη χώρα...», γράφει ο Δαμωνίδης εις την στήλην του ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ (21 ). Εις επιβεβαίωσιν άραγε των ανωτέρω έρχεται και η είδησις: «Τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - 250.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!» (22)
------------------------------
17 Ενθ.ανωτ, σελ.11
18 Ενθ ανωτ, σελ. 33
19 ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 08.08.2010. σελ. 1η
20 ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 15.08.2010, σελ. 4η
21 Ἔνθ. Ανωτ. σελ. 28η
22 ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 08.08.2010. σελ.13


• Αλλά και ζητήματα περί της διασφαλίσεως της εδαφικής ακεραιότητος της Χώρας μας και αυτά, φευ, ευρίσκονται εις πρώτην προτεραιότητα! Κινδυνεύει το Αιγαίον; Κινδυνεύει η Μακεδονία μας; Κινδυνεύει η Θράκη; Ποίος άραγε θα δώση μίαν νόταν ελπίδος εις τον διαπορούντα σύγχρονον Έλληνα; Και εάν όντως υφίσταται κίνδυνος, ποίος άραγε θα αναλάβη να διεγείρη την εθνι-κήν συνείδησιν; «Βάζουν την Τουρκία στο Αιγαίο από την πίσω πόρτα!» (23 ). «Ισχυρές συμμαχικές πιέσεις για το Αιγαίο» (24) αναγιγνώσκομεν και κυριαρχούμεθα υπό ανησυχίας. Και ένα εισέτι δημοσίευμα: «Μόσχα προς Αθήνα: Δεν θα τα δώσετε ολα στους αμερικανούς! Ζητάει αγκυροβόλια και ναυτική βάση στο Αιγαίο» (25) Πέρα από τα ανωτέρω την μεγάλην μας ανησυχίαν αυξάνουν δημοσιεύματα, σύμφωνα προς τα οποία κάτι συμβαίνει με τας πτήσεις των πολεμικών μας αεροσκαφών επάνω από το Αιγαίον. Μία πρόσφατος είδησις έλεγεν, ότι ο Πρωθυπουργός διέταξε να μη απογειώνωνται τα πολεμικά μας αεροσκάφη προς αναχαίτισιν των Τουρκικών, οσάκις ταύτα πρα-γματοποιούν παραβάσεις η παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μας. Νεώτερα στοιχεία αναφέρουν υπό μορφήν ερωτήσεως: «Μπορούν τα πολεμικά μας αεροπλάνα να πάνε στα νησιά του Αιγαίου κοντύτερα από τα 6 μίλια;... Το απαγορεύει ναι η όχι το ΝΑΤΟ; Κι εμείς το έχουμε αποδεχθεί;» (26 ).

Μια τελευταία σημείωσις αφορά την ελληνικήν νεότητα, την οποίαν εχάσαμε πλέον! Ούτε η Οικογένεια την διαπαιδαγωγεί τώρα, ούτε το Δημόσιον σχολείον, ούτε η Κοινωνία, αλλ’ ούτε και η Εκκλησία! Την διαφθοράν επιτείνει και επαυξάνει η Τηλεόρασις, η οποία εκμαυλίζει ολόκληρον τον ελληνικόν Λαόν! «Οι νέοι μας έχουν υποταχθεί στο σύστημα. Αντί να πάρουν το όπλο της γνώσης και να αντιδράσουν, εχουν παγιδευτεί στα κλαμπ, τα κινητά και την εύκολη ζωή....» αναφωνεί ο κ. Γρηγόριος Βαλτινός (27). Ιδού πάλιν μία εισέτι ανήσυχος διαπίστωσις: «ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Οι άνθρωποι «μεταμορφώνονται λόγω ...κρίσης» (28 ).
------------------------
23 Βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 8.08.2010, σελ. 1η
24 Ενθ. ανωτ., σελ.11
25 Ενθ.ανωτ, σελ. 8
26 Βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 8.08.2010, σελ. 11η
27 Βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ. 15.08.2010, σελ. 1/23
28 Βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ , 5.08.2010, σελ. 22 Θά ηδύνατο κάποιος νά διατυπώση τήν ερώτησιν: Διατί άραγε χρησιμοποιώ μερικές μόνον εφημερίδες; Διότι, δυτυχώς τά κυβερνητικά φύλλα αποσιωπούν τά δρώμενα!


ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ;

Επ’ εσχάτων εις την γενικήν κρίσιν, μετά το Βατοπαίδιον, εισήλθεν και η Εκκλησία της Ελλάδος!

1. Εκ των Υπηρεσιών της ΕΚΥΟ, δυστυχώς, ετροφοδοτήθη η αδηφάγος δημοσιογραφία, τα δε ΜΜΕ έκτοτε δεν έπαυσαν να κορυβαντιούν, ότι Αρχιερεύς τις επραγματοποίησεν πολυδάπανον ταξίδιον εις την Ρωσσίαν! «Αιδώς, Αργείοι!» Διότι καθώς οι επαΐοντες καλώς γνωρίζουν, ταύτα πάντα αποτελούν βδελυράν συκοφαντίαν προς ηθικήν εξόντωσιν αντιπάλων! Όπως και εάν έχη το πράγμα, η διαρροή της «ειδήσεως» προήλθεν από τις οικονομικές Υπηρεσίες της Εκκλησίας! Αλλ’ όμως η εκ μέρους των εκκλησιαστικών Υπηρεσιών» εσκεμμένη διαρροή παρομοίων «πληροφοριών» προς τον Τύπον μόνον και μόνον δια να πληγή κάποιος αντιφρονών προς ημάς, θυμίζει συμπεριφοράν ιταλικής Μαφίας!


2. Λάβετε θέσιν, Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι! Δεν έχετε δικαίωμα να σιωπάτε!

Ήδη η ΕΚΥΟ καταγγέλλεται, ότι ευθύνεται δια παράνομον συναλλαγήν κατά την εκποίησιν οικοπέδων εις την Βουλιαγμένην! «Στο σκαμνί για κακούργημα τρεις Ιεράρχες και ο υπεύθυνος της εκκλησιαστικής περιουσίας» γράφει εις την πρώτην της σελίδα Αθηναϊκή εφημερίς (29), άλλη δε αναδεικνύει το ζήτημα με τον τίτλον: «Αναστάτωση στην Εκκλησία για το real estate € 14 εκατ.» (30).Παρά ταύτα το Συνοδικόν Μέγαρον σιωπά! Ούτε κυρώσεις επιβάλλει εις τους ενόχους, εάν βεβαίως υπάρχει ενοχή, ούτε το κύρος των εκκλησιαστικών παραγόντων υπερασπίζεται! Τηρεί ουδετέραν στάσιν, αλλ’ ούτω πως μας παραπέμπει εις την στάσιν του Ποντίου Πιλάτου! Ο πιστός Λαός ου μόνον εξίσταται διαπορών, αλλά και εξανίσταται!
--------------------
29 Βλ. Αυριανή, 12.08.2010, σελ. 1η
30 Βλ. ΕΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 12.08,2010, σελ. 14

Θα το επαναλάβω: Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι, λάβετε θέσιν! Δεν έχετε δικαίωμα να σιωπάτε!

3. Όταν ανέλαβετε τα καθήκοντά Σας, Μακαριώτατε, αφέθη να διαρρεύση η είδησις, ότι παρελάβετε δύο «προβληματικούς» ’Οργανισμους, ήτοι την ΜΗΚΥΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και την «ΣΥΜΕΑΝ Α.Ε.», οργανισμούς οι οποίοι ενεφάνιζον ελλειμμα-τικήν οικονομικήν διαχείρισιν! Εις την «Αλληλεγγύην» Γενικός Διευθυντής ήτο ο κ. Δ. Φουρλεμάδης. Εις το Διοικητικόν Συμβούλιον της ΣΥΜΕΑΝ Α.Ε. συμμετείχεν ως Μέλος ο κ. Αντ. Ζαμπέλης. Του μεν πρώτου, του κ. Δ. Φουρλεμάδη, το όνομα αρκούντως διεσύρθη! Εις τον δεύτερον, τον κ. Αντ. Ζαμπέλην, αντιθέτως, ανετέθησαν μείζονα και πολυυπεύθυνα καθήκοντα! Ανέλαβεν Γενικός Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας! Δεν είχεν, άραγε, ευθύνας δια την θρυ-λουμένην κακήν οικονομικήν διαχείρισιν ως Μέλος της Διοικήσεως της ΣΥΜΕΑΝ Α.Ε; Υποψιάζομαι, ότι απλώς εφηρμόσθησαν δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Αμφότεροι οι ως άνω εκκλησιαστικοί Οργανισμοί, επαναλαμβάνω, κατηγγέλθησαν, ότι εβαρύνοντο με οικονομικές ατασθαλίες. Δια την «Αλληλεγγύην», Μακαριώτατε, διετάξατε αμέσως οικονομικόν έλεγχον! Δια την «ΣΥΜΕΑΝ Α.Ε.», αντιθέτως, διετάξατε εκκαθάρισιν και διάλυσιν της Α.Ε., δηλ. την άνευ περαιτέρω ελέγχου εξαφάνισιν της Α.Ε., και επομένως το «κουκούλωμα» της αθλιότητος, εάν και εφ’ όσον υπήρξε τοιαύτη!

Η απορία ενός σκεπτομένου ανθρώπου είναι: Διατί εις την προκειμένην περίπτωσιν εφηρμόσθησαν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Διατί το Μέλος της Διοικήσεως του ενός Οργανισμού προάγεται και διατί το Μέλος της Διοικήσεως του ετέρου Οργανισμού οδηγείται εις τον Καιάδα του διασυρμού; Πως, εάν η ΣΥΜΕΑΝ Α.Ε. κατηγορείται δια μη χρηστήν οικονομικήν διαχείρισιν, δεν ελέγχεται και δεν λογοδοτεί; Και διατί όλος ο θόρυβος επικεντρώνεται εις την Αλληλεγγύην; Μήπως το «κοσμικόν πνεύμα» εισήλθε και εις τους κόλπους της Εκκλησίας; Γνωρίζομεν, ότι οσάκις αλλάζει ένα Κυβερνητικόν σχήμα, συνήθως η νέα Κυβέρνησις ρίπτει τον λίθον του αναθέματος εις την προηγουμένην τοιαύτην! Κάτι παρόμοιον φαίνεται, ότι επεχειρήθη και εις την προκειμένην περίπτωσιν! Ιδού όμως, ότι η θεία Δίκη επενεργεί αδιακρίτως! Σήμερον δια τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης κατηγορούνται οι δικοί Σας άνθρωποι, Μακαριώτατε! Οι άνθρωποι, τους οποίους Υμείς χθες προσεπαθήσατε να προστατεύσετε!

Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι,

• Η Εκκλησία μας οδηγείται εις την ανυποληψίαν! Οδηγείται. λέγω, εις την ανυποληψίαν εξ αιτίας της συμπεριφοράς ημών των Ταγών Της! Ο πιστός Λαός διεγείρεται και εξεγείρεται έναντίον μας!  Ιδού εισέτι μερικά δείγματα:

• «Που το πάνε Παπανδρέου-Ιερώνυμος;» διερωτάται η εφημερίς (31).

• «Σύγκρουση των δύο ΠΑΣΟΚων της Εκκλησίας για έναν καθαιρεμένο Μητροπολίτη» αναγράφει και πάλιν (32), όπου υπό τον χαρακτηρισμόν ΠΑΣΟΚοι αναφέρεσθε Υμείς, Μακαριώτατε και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης!

• «Με τον κλέφτη η με τον Λαό και τους Νόμους η Διοικούσα Εκκλησία;» είναι ο τίτλος ετέρου δημοσιεύματος (33).

• «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποσχέθηκε να διευθετήσει το θέμα μου και να απαλείψει το “πάσης Ελλάδος” από τη φήμη του», ισχυρίζεται ο Μητροπολίτης κ. Νικόδημος Γκατζιρούλης, προσθέτων και ούτος το λιθαράκι του δια την ανυποληψίαν όλων ημών! (34).

• Αφήκα τελευταίον το κείμενον μιας αναρτήσεως εις το Διαδίκτυον, η οποία έχει τον συγκλονιστικόν τίτλον: «Η σιωπή των ποιμένων.....Γνωρίζαμε την σιωπή των αμνών κατά την σφαγή τους, τώρα θα γνωρίσουμε μήπως και την σιωπή των ποιμένων κατά την σφαγή των αμνών; ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (35).
------------------------
31 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ της 9ης.02.2010
32 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 18ης.02.2010
33 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ της 24ης.2.2010. Σημ. Τα εκ της Εφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» σχετικά δημοσιεύματα μας προσεκόμισε προσφάτως πιστός χριστιανός εκ της περιοχής των Καλαβρύτων, ότε μας επεσκέφθη εθιμοτυπικώς εις τό Επισκοπείον των Καλαβρύτων.
34 βλ. ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ένθετον Ορθόδοξη Κατάθεση, της 6ης Αγούστου 2010, σελ. 1/5
35 Βλ. (http://oimos-athina.blogspot.com/2010/07/blog-post_12.html)


"Και το ερώτημα που θέτω ευθέως στην αγιωσύνη σας είναι, μπορεί ένας ποιμένας να σιωπά όταν τα λογικά του πρόβατα έχουν γίνει από καιρού στόχος και ήδη λεία του νοητού λύκου της παγκοσμίου δικτατορίας;"

Ταύτα μετά μεγίστης ψυχικής οδύνης εθεώρησα χρέος μου να θέσω υπό την έμφρονα κρίσιν Υμών, γνώμονα έχων της ζωής μου και της ταπεινής ποιμαντικής αρχιερατικής μου διακονίας την γνωστήν ικεσίαν των πιστών δια τον Επίσκοπόν των: «Εν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, του Αρχιεπισκόπου ημών..., ον χάρισαι ταις αγίαις Σου Εκκλησίαις έντιμον .... και ορθοτομούντα τον λόγον της Σης αληθείας».

Επί δε τούτοις διατελώ ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ: Πρός τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας της ‘Εκκλησίας της Ελλάδος, δια του ηλεκτρονικού των ταχυδρομείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου