Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Η μεγάλη ευκαιρία της Διοικούσης Εκκλησίας. Η έξυπνη κάρτα συναλλαγών μόλις υποβιβάστηκε σε κουτοπόνηρη φοροκάρτα και από υποχρεωτική έγινε προαιρετική!

Βιώνουμε  την αυθαιρεσία της επιβολής ότι κάρτας (προς το παρόν) σκεφτεί το στυγνό μυαλό των ανθρώπων της Νέας Εποχής και της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, για να σκλαβώσουν την ελευθερία του, και να μετατρέψουν το Πρόσωπο και την Εικόνα του Θεού σε αριθμό, και μάλιστα δυσώνυμο και αποκαλυπτικό για τον σκοπό που προωθείται. Βλέπουμε όμως χαρακτηριστικά την βοήθεια του Θεού μέσω της πρόσκρουσης στα έστω μέχρι στιγμής απαραβίαστα «προσωπικά δεδομένα».
Με αφορμή λοιπόν αυτήν την αναποδιά στους εωσφωρικούς σχεδιασμούς τους αναγκάστηκαν να υποβιβάσουν την βαρύγδουπη «Κάρτα συναλλαγών», σε «φορο-καρτούλα», την «έξυπνη κάρτα» σε κουτοπόνηρη και από υποχρεωτική την υποβίβασαν σε προαιρετική.

Είναι ένα δείγμα -κατά την ταπεινή μας άποψη -Θείας επέμβασης που πρέπει να δώσει το θάρρος και την δύναμη στους ομολογητές ποιμενάρχες μας στην Σύνοδο της ιεραρχίας μεθαύριο, όπου γνωρίζουμε ότι θα τεθεί το θέμα των καρτών -κάρτας Πολίτη, να αγωνιστούν για την αποκατάσταση της πνευματικής ελευθερίας του ορθόδοξου πληρώματος που βάλλεται από τις δυνάμεις εκείνες που προσπαθούν να τον εντάξουν στα δεσμά της Παγκοσμιοποίησης και της Πανθρησκείας.

Διαβάστε 2 αποσπάσματα από την σημερινή Ελευθεροτυπία:
«Προαιρετική
Η προμήθεια της νέας κάρτας δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι θα σπεύσουν να την προμηθευτούν, ώστε να συλλέγουν σε αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους.

Το ζητούμενο για την ώρα είναι η έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς τέτοιου είδους κάρτες καταγράφουν την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών.»

1 σχόλιο:

 1. Το βασικό ερώτημα αναφορικά με την"κάρτα του πολίτη" είναι το εξής: Υπάρχει απόδειξη ή ένδειξη ότι στην "Κάρτα του πολίτη" ή οποιαδήποτε άλλη κάρτα θα εξεικονίζεται ο Βεεζβούλ ή ότι υπάρχει ο αριθμός του Θηρίου;

  Αν υπάρχει τότε ούτε που πρέπει να συζητούμε αν πρέπει να πάρουμε τέτοια την κάρτα. Ούτε να την αγγίξουμε, όπως πολύ σωστά είπε ο μακαριστός Γέροντας Επιφάνιος, δεν επιτρέπεται ως χριστιανοί! Να την πάρουμε για να την κάνουμε τι; Να έχουμε για φυλακτό τον Βεεζεβούλ;

  Τολμώ μάλιστα να προσθέσω ότι όχι μόνον χριστιανοί αλλά έστω και αξιοπρεπείς συνειδητοί άθεοι δεν θα δεχτούν να πάρουν κάρτα που εξεικονίζεται ο Διάβολος.

  Τα πιο πάνω είναι σαφέστατα πράγματα και ούτε που θα έπρεπε να συζητούνται, ως αυτονόητα.

  Ο προβληματισμός πολλών πιστών αλλού εστιάζεται: Ορισμένοι - και μάλιστα πνευματικοί και αγωνιστές κληρικοί και λαικοί με ομολογιακό σθένος και θεολογική παιδεία- ισχυρίζονται ότι διερεύνησαν το θέμα και είναι βέβαιοι ότι ούτε εξεικονισμός του διαβόλου υπάρχει στην "Κάρτα του πολίτη" ούτε χρησιμοποιείται το 666.

  Ετσι θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πίστεως αν οι πιστοί πάρουν την κάρτα.

  Προσθέτουν μάλιστα ότι αν τυχόν στο μέλλον εισαχθεί το 666 μπορούν κάλλιστα, σ' αυτή την περίπτωση, οι πιστοί να επιστρέψουν τις κάρτες ως αντιχριστιανικά σύμβολα.

  Βέβαια ακόμη και αν έτσι έχουν τα πράγματα όχι πια ως χριστιανοί αλλά ως πολίτες δεν έχουμε δικαίωμα ή καλύτερα υποχρέωση να διερωτηθούμε για ποιο λόγο γίνεται αυτό το ηλεκτρονικό φακέλλωμα των ανθρώπων;

  Δεν πρέπει να επισημάνουμε ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν - όχι έστω για την εν Χριστώ ελευθερία αλλά για την πολιτική και προσωπική ελευθερία των ανθρώπων- με τον ηλεκτρονικό έλεγχο και της πιο ασήμαντης ενέργειας του πολίτη;

  Επομένως υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να σιωπά για το θέμα. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας που συνέρχεται σε λίγες μέρες.

  Αναμένουμε από τους επισκόπους μας, τους ποιμένες της Εκκλησίας, να καθοδηγήσουν κατάλληλα τους πιστούς.

  Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η αγωνία και ο διάχυτος προβληματισμός και οι ιεράρχες μας να μη συγκινούνται από το σκανδαλισμό και την αγωνία του ποιμνίου τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου