Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Φωτιά ο Ιερεύς για τον μάγο…

Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου


Την παρακάτω ιστορία μας την διηγείται ο ιερεύς του Ιεραποστολικού Κλιμακίου Κολουέζι π. Ιάκωβος Μπάνζα. Σήμερα, μετά από 20 χρόνια καρποφόρου ιερατικής του προσφοράς, μετετέθη το έτος 2000 στο Μπραζαβίλ ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.
«Είμαι ιερεύς στο Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Κο­λουέζι. Υπηρετώ ως Εφημέριος στις ενορίες του Αγίου Ανδρέου Λουαλάμπας, Αγίου Θωμά Καρκαζέμπε και Αγίας Παρασκευής Κατέμπι.
Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη τον Αύ­γουστο του 1990 στην συνοικία των αφρικανών Αδελφών μας του Κολουέζι, που λέγεται Καμανιόλα.
Ο υπεύθυνος του Κλιμακίου μας Ιερομ. π. Μελέ­τιος (νυν Επίσκοπος) ειδοποιήθηκε από δύο οικογένειες Χριστιανών μας να μεταβεί στα σπίτια τους για να διευθετήσει κάποιο πρόβλημά τους που είχε σχέσι με την μαγεία. Εκείνος έστειλε εμένα που ως ντόπιος γνωρίζω καλλίτερα την γλώσσα και την νοοτροπία των συμπατριωτών μου.
Το πρόβλημα είχε ως εξής: Ένα αγόρι ηλικίας 13 ετών, προερχόμενο από την φυλή Μπαλούμπα της περιοχής Κατάγκα (σημειωτέον ότι στο Κογκό υπάρχουν 360 Φυλές) ήταν από τα επτά του χρόνια
μάγος. Το είχε μυήσει ο παππούς του στα σκοτεινά μυστήρια της μαύρης μαγείας. Έμενε στο σπίτι του θείου του, αδελφού του πατέρα του, διότι οι γονείς του το είχαν διώξει από το σπίτι τους.
Εκεί που έμενε το παιδί, κατοικούσε δίπλα και μία οικογένεια ορθοδόξων Χριστιανών μας. Μέσα στην συνοικία ανεκάλυψε αυτό το παιδί και μία γυναίκα μάγισσα. Πώς την ανεκάλυψε; Είδε εκείνη τον μικρό μάγο από μακριά και τον προσκύνησε. Τον εγνώρισε ότι είναι ανώτερός της, παρά το μικρόν της ηλικίας του, διότι το δαιμόνιο που έχει είναι ανώτερο από το δαιμόνιο που κατοικεί μέσα της. Αυτή λοιπόν η μάγισσα του είπε: «Εσύ, παιδί μου, θα γίνης άνδρας μου και θα είσαι οδηγός μου στον δρόμο της μαγείας».
Κάποια ημέρα έστειλε αυτή το παιδί λέγοντάς του: «Πήγαινε να βρεις τροφή (δηλ. να σκοτώση άνθρωπο) για την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το αγόρι βρήκε ως τροφή τον θείο του, στο σπίτι του οποίου και έμενε. Επήρε κρυφά το εσώρρουχό του και το μετέφερε στο σπίτι της μά­γισσας. Κατόπιν επήγε στο διπλανό σπίτι των Χριστιανών μας και έδωσε σε δύο αδελφάκια στο ένα μελιτζάνα και στο άλλο ψάρι. Τα παιδάκια αυτά ως πεινασμένα τα έβαλαν στο στόμα τους και αισθάνθηκαν μια διαφορετική γεύσι. Ενόμιζαν ότι έτρωγαν ανθρώπινο ωμό κρέας. Όταν το ένα παιδί έφαγε την φαινομένη μελιτζάνα έχασε τα μυαλά του.
Ο θείος του μικρού μάγου ανήκει σε μία προτεσταντική κοινότητα, η οποία λέγεται Μπασάντου. Εκεί οι πάστορες, αγνοώντας πού υπάρχει η Θ. Χάρις, συνεργάζονται άριστα με τους δαίμονες. Μία ημέρα που ο πάστορας έκανε τις προσευχές του, είπε μπροστά σ’ όλους τους οπαδούς του απευθυνόμενος στον θείο του παιδιού: «Η οικογένειά σου δεν είναι καλά. Στο σπίτι σου έχεις ένα παιδί που είναι μάγος». Αυτά του τα απεκάλυψε το πονηρό πνεύμα.
Ο θείος του μετά επήρε τον ανεψιό του και τον έφερε στην «εκκλησία» τους. Αυτοί άρχιζαν να κάνουν τις προσευχές τους και το παιδί έβγαζε ένα σχοινί από το στόμα του που είχε τρεις κόμπους. Είχε δέσει μ’ αυτό για να σκοτώσει τρεις ανθρώπους. Ο πάστορας ρώτησε το παιδί-μάγο: Τί είναι αυτό το σχοινί;
-Ο ένας κόμπος είναι για τον θείο μου και οι άλλοι δύο για τα παιδιά μιας οικογένειας.
Μετά είπε το παιδί-μάγος: Πάμε στο σπίτι εκείνων των Χριστιανών. Όταν έφθασαν εκεί, ζήτησαν να μπουν μέσα. Εκεί κάτω από ένα κρεββάτι ήταν μία χονδρή ρίζα, την οποία και ξερρίζωσαν. Μετά επήγαν στο διπλανό δωμάτιο κι έκαναν το ίδιο βγάζοντας μια ρίζα κάτω από το κρεββάτι του άλλου παιδιού. Κατόπιν έφυγαν για τα σπίτια τους. Μ’ αυτές τις ρίζες θα έκαναν τα μαγικά τους στα δύο αυτά παιδιά που θα επήγαιναν το βράδυ να κοιμηθούν.
Οι ορθόδοξοι γονείς των παιδιών είπαν μεταξύ τους ότι είναι ανάγκη να ειδοποιηθή ο ιερεύς της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πράγματι, με εντολή του π. Μελετίου επήγε στο σπίτι τους ο π. Ιάκωβος. Εκάλεσε τον νεαρό μάγο να συζητήσουν. Ερώτησε τον θείο του παιδιού:
-Γνωρίζεις το πρόβλημα του ανεψιού σου;
-Ναι, ξέρω ότι είναι μάγος.
Μετά ερωτά το παιδί:
-Είσαι μάγος;
-Ναι, είμαι μάγος.
-Δώσε μου τα μαγικά σου αντικείμενα.
-Δεν μπορώ να σου τα δώσω, διότι θα αγριέψει μία άλλη γυναίκα και θα με σκοτώσει. Εννοούσε την μάγισσα.
-Όχι, του είπε. Δεν θα σε σκοτώσει. Εάν ελπίζεις στον Αληθινό Θεό, δεν θα πεθάνεις.
Τα χέρια του ήταν δεμένα. Ο π. Ιάκωβος τα έλυσε λέγοντάς του: Εγώ σ’ αγαπώ και πιστεύω ότι ο Θεός μας θα σε βοηθήσει.
-Το παιδί του απήντησε: Εμείς κάνουμε τις προσευχές και τα μυστήριά μας μέσα στα νεκροταφεία τα μεσάνυκτα.
-Πώς αρχίζεις τα μαγικά σου τεχνάσματα για να μαγέψεις άλλους ανθρώπους;
-Παίρνουμε ένα εσώρρουχο ή μία κλωστή από τα ρούχα του ανθρώπου, που θέλουμε να μαγέψουμε ή να σκοτώσουμε ή να τον φέρουμε στην δική μας ομάδα.
-Τον ρώτησε: Αν κρατήσεις το άκρο του ρούχου ενός ανθρώπου, πιστεύεις ότι μπορείς να τον μαγέψεις;
-Ναι, είναι πολύ εύκολο.
-Δηλαδή, αν εσύ κρατήσεις μία κλωστή ή την άκρη του ράσου μου, του είπε ο π. Ιάκωβος, μπορείς να με μαγέψεις;
-Όχι!!! Υπάρχει φωτιά επάνω σου, η οποία άμα πλησιάσω θα με κάψει.
-Μετά ρώτησε τους γονείς του: Αλήθεια το παιδί σας είναι μάγος;
-Ναι, πάτερ. Είναι μάγος από επτά ετών.
-Πρέπει να το βοηθήσετε να βγει από την μαγεία, διότι θα έχη προβλήματα στην ζωή του και την απώλεια της ψυχικής του σωτηρίας. Σήμερα μπήκε σε σπίτι Χριστιανών, αύριο σε σπίτι ειδωλολατρών, μεθαύριο θα το δέσουν και θα το ρίξουν στις φυλακές. Τότε εσείς θα πληρώνετε χρήματα και στο Κράτος και στους ανθρώπους του σπιτιού που μπήκε.
Κατόπιν εκάλεσε όλους τους εκεί ευρισκομένους Χριστιανούς μας. Έγραψε τα ονόματά τους και διάβασε Μικρόν Αγιασμό. Μετά εδιάβασε τους εξορκισμούς του Μεγάλου Βασιλείου και στα δύο τα παιδιά και άλειψε το μέτωπό τους με το Μύρο της Παναγίας Μαλεβής, το οποίο του είχαν δώσει Πατέρες από την Ιεραποστολή μας. Όλοι ευχαριστήθηκαν και δόξασαν τον Θεό. Από τότε δεν παρουσίασαν τα παιδιά αυτά καμμία δαιμονική υποτροπή. Πηγαίνουν στην εκκλησία, εξομολογούνται και κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων.
Τέλος ας σημειωθή ότι το παιδί-μάγος επιστρέφοντας στο σπίτι του, έχασε τελείως τα μυαλά του.

«Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ»
ΜΟΝΑΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»


πηγή: impantokratoros.gr
egolpio.wordpress.com
Πηγή φωτογραφίας ναοῦ ἀπό τήν Τανζανία:
ierapostoli.gr

Αναδημοσίευση από hristospanagia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου