Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η τριάδα της καταστροφής της παιδείας


Πέρυσι , τέτοιες μέρες, από αυτό το βήμα πάλι γράφαμε για το κατάντημα του εκπαιδευτικού συστήματός μας που επιβραβεύει το απόλυτο μηδέν, αφού με τις “ πρωτοποριακές” εκπαιδευτικές εφαρμογές, οι τρεις κυρίες της εθνικής μας καταστροφής (φωτό), κατάφεραν να εισάγουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητές που έγραψαν μηδέν και στα έξι μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων!!! Βέβαια μην ξεχνάμε και την καταλυτική συμβολή και του τότε υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου..
Φέτος για άλλη μια χρονιά κατάφεραν το ακατόρθωτο. Επειδή έτσι αποφάσισαν μια ωραία πρωΐα κι επειδή δεν ήθελαν να εξορθολογίσουν το σύστημα των μετεγγραφών, απλά το κατήργησαν και στην θέση του έβαλαν ένα ακατανόητο σύστημα όπου η κάθε σχολή “ κρατάει” θέσεις για φοιτητές ειδικών κατηγοριών που είναι λογικό και κοινωνικά αποδεκτό να δικαιούνται μιας καλύτερης μεταχείρισης (πχ. πολύτεκνοι). Έτσι κατάφεραν μαθητές του 2 και του 3 να εισαχθούν σε σχολές που οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί τους εισήχθησαν με 17,5!

Δεν μπορώ να πω θέλει προσπάθεια τόση ισοπέδωση!!!
Εν όψη μιας χρονιάς που αναμένεται χειρότερη από την περσινή, η οποία περσινή χαρακτηριζόταν η χειρότερη μεταπολεμικά, όπου ξέρουμε ήδη ότι θα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και βιβλία, βλέπετε και τον ΟΕΔΒ κατήργησαν για να πληρώνουμε ιδιώτες να τυπώνουν τα σχολικά βιβλία και η τρόικα επιβάλει μειώσεις και στην μόρφωση των παιδιών μας, θα έχουμε κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες αλλά και καταλήψεις σχολών από φοιτητές που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι παραπάνω από εμφανές ότι η πάλαι ποτέ Εθνική Παιδεία οδεύει στον όλεθρο.
Η ηγεσία της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας έχει καταστρέψει την δομή και την λειτουργία των σχολείων και γενικά της ελληνικής εκπαίδευσης, δεν λειτουργεί τίποτα σωστά και όλες οι “ καινοτομίες” που προσπάθησε να εισάγει έχουν αποτύχει παταγωδώς… Κι όμως συνεχίζει να έχει την στήριξη του πρωθυπουργού.
Τελικά ακολουθεί λάθος πορεία ή αυτήν που πρέπει;

Τόσα χρόνια στην Λέσχη βλέπτε δεν είναι τυχαία…


filologos10.wordpress.com
σφγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου