Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

«Εγκεφαλικά νεκρή» γυναίκα ανακάμπτει επειδή ο σύζυγός της αρνήθηκε να σταματήσει την υποστήριξη της ζωής


Βόρεια Επικράτεια, Αυστραλία, 12 Μαΐου 2011 (LifeSiteNews.com)
Γράφει η Christine Dhanagom  
Μία Αυστραλή γυναίκα που είχε χαρακτηριστεί «εγκεφαλικά νεκρή» ανέκτησε τις αισθήσεις της μετά από εβδομάδες εξαιτίας της αντίρρησης στις συστάσεις του γιατρού που ήθελε να τεθεί εκτός λειτουργίας ο αναπνευστήρας της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Northern Territory News χθες .

Η πενήντα έξι ετών Gloria Cruz εισήχθη στο Royal Darwin Hospital στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας στις 7 Μαρτίου, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στον ύπνο της. Όταν η αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι η Cruz πιθανότατα έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε μια προσπάθεια να σώσει τη ζωή της, προσπάθεια που εξαρχής φαινόταν ότι θα είναι ανεπιτυχής

Tani και Gloria Cruz
«Τη στιγμή που είδα τη γυναίκα μου στη ΜΕΘ σκέφτηκα ότι θα καταρρεύσει», είπε ο σύζυγός της Gloria, Tani Cruz, σύμφωνα με τους Northern Territory News. «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έβλεπα τη γυναίκα που έχω αγαπήσει εδώ και 27 χρόνια. Δεν ήταν η γυναίκα μου. Το πρόσωπό της ήταν πρησμένο.
Τα μαλλιά της είχαν πέσει. Σωλήνες είχαν εισαχθεί στο στόμα της. Υπήρξε ένας σωλήνας στην κορυφή του κεφαλιού της. Ένας άλλος στα χέρια της. Και ήταν ξαπλωμένη σχεδόν ημιθανής».

Οι γιατροί είπαν στον κ. Cruz ότι η σύζυγός του θα πεθάνει μέσα σε 48 ώρες, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της «απελπιστική». Η εισήγησή τους ήταν ο αναπνευστήρας που κρατούσε την αναπνοή της να αφαιρεθεί.

Ενώ ο Cruz καθυστερούσε να λάβει αυτή την απόφαση, ήρθε σε επαφή με έναν κοινωνικό λειτουργό και ένα «Συνήγορο του ασθενή» ο οποίος τον παρότρυνε να αφαιρέσει τον αναπνευστήρα και να επιτρέψει τη σύζυγό του να πεθάνει.

«Του είπα ότι ο Θεός ξέρει πόσο πολύ την αγαπώ - που δεν θέλω αυτή να υποφέρει, αλλά δεν θέλω όμως αυτή να μας αφήσει», είπε ο Cruz. «Είμαι Καθολικός. Πιστεύω στα θαύματα».
Μετά από δύο εβδομάδες, τους επέτρεψε να αφαιρέσουν τον αναπνευστήρα, αλλά επέμεινε να παραμείνει στο στόμα της ένας σωλήνας αναπνοής έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει την αναπνοή από μόνη της.

Τρεις ημέρες αργότερα, η Gloria Cruz διέψευσε τους ιατρούς εμπειρογνώμονες και ξύπνησε από το κώμα της. Σύμφωνα με τον σύζυγό της, τώρα είναι ξύπνια, κινείται, και βρίσκεται στο δρόμο προς πλήρη ανάνηψη.

«Έχουμε ισχυρή πίστη και πάντα πίστευα ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει», λέει ο Cruz.

Ένας αυξανόμενος αριθμός εμπειρογνωμόνων έχουν αρχίσει να θέτουν υπό αμφισβήτηση τον «εγκεφαλικό θάνατο» ως κριτήριο για τον προσδιορισμό του θανάτου. Υποστηρίζουν ότι ο εγκεφαλικός θάνατος είναι ένα αυθαίρετο σύνολο κριτηρίων που αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό για τη διασφάλιση της ευχρηστίας των οργάνων που συλλέγονται από τέτοιους ασθενείς, καθώς και για τη μείωση των ιατρικών εξόδων που συνεπάγεται η διατήρηση «εγκεφαλικά νεκρών» ασθενών στη ζωή, με την υποστήριξη της ζωής.

Μια σειρά από περιστατικά φάνηκαν να επιβεβαιώνουν την άποψη αυτή, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιαίτερα ανατριχιαστικής περίπτωσης κατά την οποία ένας νεαρός άνδρας που χαρακτηρίστηκε «εγκεφαλικά νεκρός» άκουγε πραγματικά τους γιατρούς να συζητούν για την αφαίρεση των οργάνων του. Λεπτά πριν οδηγηθεί στο χειρουργείο για να αφαιρεθούν τα όργανά του, ξύπνησε.

πηγή (στα αγγλικά): http://www.lifesitenews.com/news/brain-dead-woman-recovers-after-husband-refuses-to-withdraw-life-support
Αναμετάδοση από ιστολόγιο Θρησκευτικά


Διαβάστε περισσότερες αναρτήσεις με θέμα τις Μεταμοσχεύσεις
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου