Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Στο «φως» σειρά διεθνών κυβερνοεπιθέσεων - Οι μεγαλύτερες μέχρι σήμερα!


Στη μεγαλύτερη σειρά κυβερνοεπιθέσεων που έχει καταγραφεί ως σήμερα, χάκερ διείσδυσαν στα δίκτυα 72 κυβερνήσεων, εταιρειών και οργανισμών

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας των υπολογιστών ανακάλυψαν μία σειρά από κυβερνοεπιθέσεις -τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα- οι οποίες περιλαμβάνουν τη διείσδυση στα δίκτυα 72 οργανισμών, ανάμεσά τους και τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και κυβερνήσεων και εταιρειών ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία ασφαλείας των υπολογιστών McAfee, που εντόπισε τις επιθέσεις, δήλωσε ότι θεωρεί πως ο «δράστης» είναι ένας, αρνήθηκε όμως να τον κατονομάσει. Ωστόσο, ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών είπε ότι από τα στοιχεία που προκύπτουν και οι υποψίες στρέφονται προς την Κίνα.



Στόχος των επιθέσεων φαίνεται ότι ήταν η υποκλοπή κρατικών και εταιρικών μυστικών που θα μπορούσαν δυνητικά να αξιοποιηθούν για αθέμιτο επιχειρηματικό ανταγωνισμό ή ως διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα.

Ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων των κυβερνοεπιθέσεων την τελευταία πενταετία περιλαμβάνει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, του Βιετνάμ και του Καναδά, την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν επίσης δεκάδες εταιρείες από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας μέχρι και επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση των Ηνωμένων Εθνών οι «κυβερνοπειρατές» εισέβαλαν στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας του Οργανισμού, στη Γενεύη, το 2008, κι επί δύο χρόνια υπέκλεπταν απόρρητα δεδομένα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, σύμφωνα με την McAfee.

Η έκθεση της McAfee δημοσιοποιήθηκε με την ευκαιρία του συνεδρίου ασφαλείας των υπολογιστών Black Hat, που ξεκίνησε επίσημα την Τετάρτη, στο Λας Βέγκας.

Η αποκάλυψη έρχεται στον απόηχο άλλων σοβαρών κυβερνοεπιθέσεων, όπως εναντίον της Lockheed Martin, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Sony, της Sega, της Apple, της Nasdaq, της Citigroup, και άλλων.

attica24.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε και  Ασφάλεια ηλεκτρονικών καρτών  

Θέλετε ακόμα να πάρετε την "κάρτα του πολίτη"; Δείτε τί μας περιμένει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου