Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Παρά την κάθετη αντίδραση της δημοτικής αρχής 100.000 μουσουλμάνοι για προσευχή στο ΟΑΚΑ! - Τζαμί το Μαρούσι...


Η μεγαλύτερη θρησκευτική σύναξη μουσουλμάνων της Ευρώπης - πρακτικά η μετατροπή μιας ολόκληρης ιστορικής περιοχής του λεκανοπεδίου της Αττικής, του Αμαρουσίου, σε ένα τεράστιο τζαμί - αναμένεται να γίνει πράξη τις επόμενες ημέρες με αφορμή την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του … ΟΑΚΑ (!) για να προσευχηθούν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες ή και νόμιμοι μετανάστες.

Το ΟΑΚΑ και οι περιβάλλοντες χώροι υπολογίζεται ότι μπορούν να δεχθούν πάνω από 100.000 μουσουλμάνους με συνακόλουθα τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή που είναι παντελώς ανέτοιμη να δεχθεί μια τέτοια εκδήλωση. Όλα αυτά σε ένα δήμο 60.000 ανθρώπων, συνολικά.

Στο ερώτημα «Και που θα προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι;» η απάντηση δεν είναι εύκολη, ίσως γιατί το ερώτημα δεν έπρεπε καν να υπάρχει:
Πρόκειται στην συντριπτική τους πλειοψηφία για λαθρομετανάστες ή για πρώην λαθρομετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε μία ξένη χώρα παρά την θέληση της ίδιας της χώρας και των πολιτών της, οπότε το τελευταίο πρόβλημα που θα έπρεπε να απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση είναι το που θα προσευχηθούν οι παράνομοι διαβιούντες μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι έτσι και κατά ένα περίεργο τρόπο έχουν βάλει ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα το θέμα.
Εδώ έφτασαν στο σημείο να πάρουν από το Πολεμικό Ναυτικό μια ολόκληρη έκταση στο Βοτανικό και να την μετατρέψουν σε … τζαμί για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους Τούρκους.
Μέχρι στιγμής οι μουσουλμάνοι έχουν δημιουργήσει δικούς τους χώρους λατρείας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά εδώ και δύο χρόνια, ειδικά μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 που αποδείχθηκε ότι «Ο βασιλιάς – το ελληνικό κράτος – είναι γυμνός» προβαίνουν σε συνεχή επίδειξη δύναμης με αυθαίρετες καταλήψεις της πλατείας Κοτζιά, ακόμα και των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου.

Και μετά απ’όλα αυτά η κυβέρνηση είχε την φαεινή ιδέα να μετατρέψει σε Μέκκα το Μαρούσι, μια Ολυμπιακή Πόλη που έχει συνδεθεί με ιστορικές στιγμές στην ελληνική Ιστορία  και μάλιστα σε ένα χώρο όπως το ΟΑΚΑ στο οποίο η ίδια η χώρα έζησε την κορυφαία στιγμής της πριν από μόλις επτά χρόνια κατά την τέλεση των Ολιμπιακών Αγώνων!

Ποιος θα μπορέσει να ελέγξει κάπου 100.000 μουσουλμάνους, αν κάτι πάει στραβά, αν υπάρξει κάποια οργανωμένη προβοκάτσια, αν, αν… αυτό δεν δείχνει να το έχει σκεφθεί κάποιος υπεύθυνος ασφαλείας.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πατούλης, έστειλε μεν μια επιστολή αγωνίας στις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας (Α.Διαμαντοπούλου) και Πολιτισμού (Π.Γερουλάνο) που έλαβαν αυτή την απόφαση, αλλά απάντηση δεν έχει πάρει και ούτε πρόκειται να πάρει εκτιμούμε γιατί απλώς δεν υπάρχουν απαντήσεις.

Στην επιστολή ο Γιώργος Πατούλης τονίζει απλά τα αυτονόητα (που στη Ελλάδα είναι πλέον είδος εν ανεπαρκεία): «Στο όνομα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, δεν μπορεί να παραβλέπεται και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου» .

Σε δήλωσή του στο defencenet.gr που επικοινώνησε μαζί του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου τονίζει ότι «Δεν είμαστε ούτε ισλαμοφοβικοί, ούτε έχουμε κάτι με τους μουσουλμάνους. Άλλωστε το Μαρούσι ως Ολυμπιακή Πόλη είναι φιλόξενη αι ανοικτή για όλους τους νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα. Το είχαμε παραχωρήσει και πέρσι για κάπου 1000 μουσουλμάνους. Αλλά εδώ είναι κάτι το διαφορετικό. Όλη η Ευρώπη θα δει στις τηλεοράσεις της το μέρος όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο τζαμί. Χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει αξιοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο η Ολυμπιακή περιουσία εδώ και επτά χρόνια και αντί να γίνει αξιοποίηση των τεράστιων πόρων που επένδυσε στο Ολυμπιακό Συγκρότημα ο ελληνικός λαός να διατίθεται για μετατροπή του σε τζαμί».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος πρόκειται να απευθύνει επιστολή και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το θέμα ζητώντας εγγυήσεις για την ασφάλεια της πόλης.

defencenet.gr

Διαβάστε:
Η επιστολή της κάθετης αντίθεσης του Δήμου Αμαρουσίου στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ, σε μουσουλμανικές οργανώσεις για την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου

Επιστολή του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη στις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού

Την ρητή αντίθεσή του εκφράζει ο Δήμος Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με την παραχώρηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) σε μουσουλμανικές οργανώσεις για τη τέλεση της Εορτής της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου.

Στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο καταγγέλλονται τέτοιου είδους αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, που θα έδινε τη δυνατότητα για την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη επιχειρημάτων, σχετικά με την καταλληλότητα του χώρου τέλεσης αυτής της εκδήλωσης και τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στους κατοίκους της περιοχής.

« Στο όνομα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, δεν μπορεί  να παραβλέπεται και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιστολής.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην βεβιασμένη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α.  στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Μία απόφαση  που ελήφθη ερήμην της τοπικής κοινωνίας και χωρίς προγενέστερη ενημέρωση της Δημοτικής  Αρχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υποβάλει προτάσεις για την ανάδειξη της περιοχής του Ο.Α.Κ.Α. ως κέντρο πολιτισμού και τουριστικού προορισμού, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη της πόλης του Αμαρουσίου.

«Η απόφαση αυτή -καταλήγει η επιστολή- είναι μάλλον συνέχεια των αποφάσεων της Κυβέρνησης για την ουσιαστική εφαρμογή του Καλλικράτη, για την εγκατάσταση μονάδων του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ, παρά την αντίδραση των πολιτών και τον αγώνα τους, για τη συγχώνευση σχολείων, καθώς και για την παρακράτηση 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποφάσεις που καταδεικνύουν μια πολιτική τύπου «αποφασίζουμε για εσάς, χωρίς εσάς». Με άλλα λόγια, στη λήψη των αποφάσεων αυτών δεν περιλαμβάνεται καμία προηγούμενη διαβούλευση, σε αντίθεση με αυτό που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η δημιουργία «αγανακτισμένων πολιτών, δημοτών και δημοτικών αρχών.»

Προς:

Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

κα. Άννα Διαμαντοπούλου

Κοινοποίηση:

Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων

κ. Γιώργο Καλαντζή

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,



Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε με Δελτίο Τύπου, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την παραχώρηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), καθώς και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), σε μουσουλμανικές οργανώσεις για την τέλεση της Εορτής της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου, ο Δήμος Αμαρουσίου εκφράζει ρητά την αντίθεσή του.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι καταγγέλλουμε και είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι σε τέτοιου είδους αποφάσεις, που λαμβάνονται, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της δημοτικής αρχής και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση. Διαβούλευση, η οποία κρίνεται σημαντική, καθώς θα υπήρχε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και ανάπτυξης επιχειρημάτων, σχετικά με την καταλληλότητα του χώρου τέλεσης αυτής της εκδήλωσης και τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στους κατοίκους της περιοχής.

Επιπτώσεις, όπως η συρροή χιλιάδων επισκεπτών στο χώρο του Ο.Α.Κ.Α. και οι δυσκολίες συνύπαρξης αυτών, με τα συνακόλουθα προβλήματα, που ενδεχομένως να δημιουργηθούν, η ηχορρύπανση, καθώς και η συσσώρευση απορριμμάτων και το πρόβλημα στάθμευσης των οχημάτων των κατοίκων της περιοχής, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Γιατί, στο όνομα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, δεν μπορεί να παραβλέπεται και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου.

Με την ευκαιρία αυτή, να σημειωθεί ότι στις προτάσεις του Δήμου Αμαρουσίου για την ανάδειξη της περιοχής του Ο.Α.Κ.Α., ως κέντρο πολιτισμού και τουριστικού προορισμού, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξή της πόλης του Αμαρουσίου, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αποφασίζει βεβιασμένα την παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α. στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία ελήφθη ερήμην της τοπικής κοινωνίας και χωρίς προγενέστερη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής του Αμαρουσίου.

Μάλλον, η απόφαση αυτή είναι συνέχεια των αποφάσεων της Κυβέρνησης για την ουσιαστική εφαρμογή του Καλλικράτη για την εγκατάσταση μονάδων του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ, παρά την αντίδραση των πολιτών και τον αγώνα τους,  για τη συγχώνευση σχολείων, καθώς και για την παρακράτηση 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποφάσεις, οι οποίες καταδεικνύουν μια πολιτική τύπου «αποφασίζουμε για εσάς, χωρίς εσάς». Με άλλα λόγια, στη λήψη των αποφάσεων αυτών δεν περιλαμβάνεται καμία προηγούμενη διαβούλευση, σε αντίθεση με αυτό που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η δημιουργία «αγανακτισμένων» πολιτών, δημοτών και δημοτικών αρχών. Γι’ αυτό και καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές, τόσο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όσο και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου

typosproasteiwn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου