Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ολοκλήρωσε τις επαφές στην Αθήνα


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ολοκλήρωσε τις επαφές στην Αθήνα

Ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, ολόκληρωσε τις επαφές στην Ελληνική Πρωτεύουσα.
Την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013, ξεκίνησε με ιδιαίτερη συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά και κατόπιν, συνομίλησε με άλλα πολιτικά και πολιτειακά πρόσωπα των Αθηνών.
Την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στο Γραφείο του, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οδό Ηρώδου Αττικού, στην Αθήνα.


Σύμφωνα με ειδησιογραφικές πληροφορίες, επίκεντρο των συνομιλιών  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου τόσο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, όσο και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ήταν η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό Πρόβλημα, η τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της οικονομίας στην Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και οι θυσίες του Κυπριακού λαού, ο οποίος πλήττεται από βαριά οικονομικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τον Προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας για το εθνικό έργο και το αξιοθαύμαστα πολυδιάστατο έργο προσφοράς της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε πως είναι χρέος της Εκκλησίας στις δύσκολες εποχές που ζούμε να δραστηριοποιείται και να εκφράζει άποψη. Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να μην περιοριζόμαστε στα θρησκευτικά μας καθήκοντα, τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ευχαριστώντας τον Έλληνα Πρόεδρο.

Χωρίς την μητέρα πατρίδα, η Κύπρος είναι αδύναμη, ανέφερε ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, υποδεικνύοντας πως η ελληνικότητα της Κύπρου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην δράση της Εκκλησίας σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς.

Η συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, στην Ελληνική Πρωτεύουσα, ολοκληρώθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό και ευχάριστο κλίμα.

==============================================================================

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου πριν την αναχώρηση της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου


Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡO ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, αναχωρεί από το αεροδρόμιο Λάρνακας αύριο Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 17.00΄, (πτήση CY 336) μεταβαίνοντας στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά και την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και ο Διευθυντής του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου κ. Ιωάννης Χαριλάου.

Στην Κύπρο ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα επιστρέψουν την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου και ώρα  20.35΄ μ.μ, (πτήση CY 337). 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
14 Ιανουαρίου 2013.

Έκθεση φωτογραφιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου