Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συμπληρωματικές διευκρινήσεις προς γονείς και τα ανήλικα παιδιά τους στην έτοιμη τυπογραφημένη δήλωση άρνησης Δωρεάς Οργάνων


Συμπληρωματικές διευκρινήσεις προς γονείς και τα ανήλικα παιδιά τους στην έτοιμη τυπογραφημένη δήλωση άρνησης Δωρεάς Οργάνων

Όχι στην αφαίρεση της Θεόσδοτης ζωής και στη μετατροπή του ανθρώπινου σώματος-ναού του Θεού σε ανθρώπινα ανταλλακτικά.

Γιά τήν διευκόλυνση ὅσων θά ἀποστείλουν δήλωση ἄρνησης δωρεᾶς ὀργάνων, παραθέσαμε  ἕτοιμο τό ἔντυπο τῆς δήλωσης  καί ἕτοιμο τυπογραφημένο κείμενο.
http://hristospanagia3.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6128.html

Ἐπειδή ὅμως πολλοί γονεῖς ἔχουν ἀπορία πῶς θά δηλώσουν καί τά ἀνήλικα παιδιά τους ὡς μή δότες ὀργάνων, ἐνηρώνουμε ὅτι:
Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα,
με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους.
Ἡ πληροφορία εἶναι ἔγκυρη, καθώς προέρχεται ἀπό τήν ἱστοσελίδα τοῦ ΕΟΜ.
Τήν ἀναφέρουν στό τέλος ἄρθρου τους ( παραθέτουμε μέ ἀντιγραφή ):


 «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Ε.Ο.Μ. συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης.
Η «αρνητική δήλωση»  η οποία μπορεί να έχει τη μορφή Υπεύθυνης Δήλωσης ή της απλής δήλωσης που θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή, αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά ή με φαξ,  πρωτοκολλείται και καταχωρείται σε σχετικό αρχείο.
Επισημαίνουμε, ότι στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα, με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους.
Οι δηλώσεις θα πρέπει να
αποστέλλονται :

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα
Φαξ : 210 7255066
Μετά την έναρξη ισχύος του σχετικού άρθρου (1/6/2013), θα αρχίσουν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς οι σχετικές βεβαιώσεις σε όποιον έχει εγγραφεί στο αρχείο Αρνήσεων.

http://www.eom.gr

Καλή ἐπιτυχία. Ὁ Θεός μαζί μας.
Πηγή εἰκόνας:http://rethemnosnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/organa.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου