Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Λεφτά υπάρχουν! 600.000 για αποκατάσταση ...ευστάθειας Μιναρέ στην Χίο!


Αναβάσεις :
Ενώ για 120.000 € κάνουν έξωση στην πλέον υπηρεσιακή μονάδα των ειδικών δυνάμεων, την μονάδα υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ/ΛΣ), βλέπε ΕΔΩ  αντιθέτως έχουν αποδεσμευτεί 600.000 € από την ΕΣΠΑ τα οποία προορίζονται για τον μιναρέ του Μετζητιέ τζαμί της Χίου!

Διαβάστε την είδηση από adena-gr.blogspot.com

________________________

_Το Μουσείο (Μετζητιέ τζαμί) της Χίου είναι  κλειστό πάρα πολύ καιρό, λόγω ΕΡΓΑΣΙΩΝ στο ΜΙΝΑΡΕ , διαβάζουν με απογοήτευση οι μερικές δεκάδες Τούρκοι που επισκέπτονται το νησί. Σε αντίθεση οι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες τουρίστες που διαρρέουν από την Χίο προς την Τουρκία, αγανακτούν διαβάζοντας ότι έχουν διατεθεί 600.000 ευρώ  από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που αντι να ξελασπώσει την οικονομία, διατίθενται-σκορπιούνται   γιά έργα "Διπλωματικής" σκοπιμότητας.


Όπως μας πληροφορούν φίλοι αναγνώστες , εκτός από προκλητικό "πακέτο" για αποκατάσταση της ...ευστάθειας του Μιναρέ, κάποιοι πνευματικά ασταθείς,  έχουν διαθέσει πολλά εκατομμύρια στο παρελθόν,υπέρ της συντήρησης του Τζαμιού, ενώ με...
κλάσμα αυτού του ποσού (η ακόμα και τζάμπα) οι Τούρκοι γείτονές μας ευχαρίστως θα το ανήγειραν από την αρχή.
Γεγονός πάντως είναι ότι όσες μέρες μείναμε στο νησί δεν είδαμε κανέναν να δουλεύει (όχι απλώς στο Μιναρέ, αλλα σε όλο το Μουσείο), και η ταμπέλα είναι για  να δικαιολογεί τις καλοκαιρινές απουσίες των υπαλλήλων.
Υπομονή το χειμώνα θα επιστρέψουν στα πόστα τους. Το ΕΣΠΑ να είναι καλά.

Όσο κρατάει ακόμα...
P.s. adena-gr. Δείτε σε λίγο γιατί οι Χιώτες είναι εξοργισμένοι για την διάθεση κονδυλίων για το τζαμί, την στιγμή που Ιστορικής αξίας μνημεία της Χίου, μένουν παντελώς ασυντήρητα...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου