Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Εμείς σκύβουμε το κεφάλι σε ΔΝΤ, ΕΕ, Τουρκία, Κατοχική κυβέρνηση, αντίθετα το ΝΑΤΟ υποκλίνεται στην ανωτερότητα των Ελλήνων πιλότων!


Η συμμετοχή των ελληνικών πληρωμάτων στην πολυεθνική Νατοϊκή άσκηση Tactical Leadership Program, είχα σαν αποτέλεσμα για πολλαπλή φορά φέτος, την καταξίωση και την ανάδειξη των Ελλήνων πιλότων και των ελληνικών πληρωμάτων σε κυρίαρχες μορφές.
Η αναγκαστική επιβράβευση ήλθε και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (βλ. ΕΔΩ) στους Έλληνες πιλότους και εκπαιδευτές που πήραν μέρος στις συγκεκριμένες συμμετοχές.

Δεν θα γράψουμε δικά μας σχόλια αλλά θα σταχυολογήσουμε απόψεις κυρίως ξένων για την καταλυτική συμμετοχή των Ελλήνων:
«"Αυτούς έπρεπε να είχαμε στην Λιβύη για να τελειώνουμε γρήγορα". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε ανώτερο αξιωματικό της Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), ο οποίος έμεινε άφωνος από τις επιτυχίες της 340 Μοίρας που συμμετείχε 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας. Το αποτέλεσμα των Ελλήνων πιλότων και των αεροσκαφών τους ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό απέναντι στην "αφρόκρεμα" των δυτικών πιλότων και μαχητικών και γι'αυτό τον λόγο επανερχόμαστε. Πρώτοι σε όλα οι Έλληνες!
πηγή  ellinika-ftera.blogspot.com

O κορυφαίος των κορυφαίων πιλότων του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας!
«Μία ακόμα μεγάλη διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου της, του επισμηναγού (Ι) Xαράλαμπου Εσκίογλου: Είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ που συμμετέχει στην ΤLP ως εκπαιδευτής, όπου εκλέχθηκε από τους συναδέλφους τους όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές αέρος-αέρος (αερομαχίες) και ταυτοχρόνως, ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους! Αλλά το πραγματικά εξαιρετικό (έστω και  αν είναι σπανιότατο να εκλέγεται κορυφαίος εκπαιδευτής και στις αποστολές air-to-air και air-to-ground) είναι ότι ο Έλληνας πιλότος κερδίζει αυτή την διάκριση για tρίτη σειρά εκπαιδευόμενων στην TLP. Αυτό, απλώς δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία των ΤLPs και καταδεικνύει την ποιότητα των Ελλήνων πιλότων, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα. Γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και από ποια ιστορική διαδρομή ερχόμαστε...»
πηγή ellinika-ftera.blogspot.com 



«Τα στελέχη της 343Μ επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματικό επίπεδο κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD) εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που
έλαβαν μέρος.
Οι δύο Ιπτάμενοι της 343Μ ψηφίστηκαν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καλύτεροι Πολεμιστές της εκπαιδευτικής σειράς (The Warrior of the TLP Course 2011-3)....
»

πηγή ellinika-ftera.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα για την συμμετοχή των ελληνικών πληρωμάτων πατώντας : TLP  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου