Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Ας συνέλθουν οι πολιτικοί κι ας δώσουν Χριστό στην Ελλάδα". Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς


«Σε συναγερμό μετανοίας» κάλεσε τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, μιλώντας σήμερα, κατά την θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας αφορμή από τους αγώνες και τους κόπους των Αγίων Αποστόλων για την διάδοση τους Ευαγγελίου στον τότε κόσμο, τόνισε την ανάγκη επανευαγγελισμού της πατρίδος μας, μέσα σε μια αντιευαγγελική εποχή και κοινωνία.

Οι Απόστολοι ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αναμόρφωσαν όλον τον τότε κόσμο. Αναμόρφωσαν μια παντοδύναμη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και έδωσαν νόημα και περιεχόμενο στη ζωή του ανθρώπου, με το κήρυγμα του Ευαγγελίου… Δεν κηρύσσουμε Χριστό, όπως οι άγιοι Απόστολοι και χορεύει ο διάβολος, χορεύουν οι αιρετικοί, απλώνεται η πλάνη, η σαρκολατρεία και οι διαστροφές και τα παιδιά μας ζουν χωρίς φώς, γεμίζουν τα καταγώγια και σπαταλούν τη νιότη τους, την αγνότητά τους, την σφριγηλότητά τους, τον δυναμισμό και διαλύονται…

Σήμερα οι άγιοι Απόστολοι μας καλούν να κατανοήσουμε το χρέος μας. Καλούν εμάς τους κληρικούς πρώτα να καταλάβουμε ότι είναι καιρός να πάρουμε τα όπλα τα πνευματικά και να πορευθούμε στην κοινωνία, να περισώσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες, την πατρίδα μας».

Κάνοντας δε αναφορά στην τρέχουσα κοινωνική κατάσταση ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τείνουμε κι εμείς να φθάσουμε στην αποσύνθεση την προ Χριστού. Βλέπουμε σήμερα πόσο έχουμε αγριέψει, ζούμε όχι με ειρήνη, όχι με γαλήνη, όχι με αγάπη, όχι με αρετές, δεν έχουμε ησυχία. Ζούμε με πάθη, με αδυναμίες.

Με αποτέλεσμα να βλέπουμε που οδηγούμαστε. Ιδιαιτέρως αυτές τις ημέρες βλέπουμε πόσο έχει αναταραχθεί η πατρίδα μας. Ως Έλληνες και Χριστιανοί πονάμε. Γιατί φθάσαμε εδώ; Γιατί όλοι μας δεν θέλουμε να μιμηθούμε τους Αγίους Αποστόλους.

Θα είδατε ασφαλώς χτες, πως έγινε η Αθήνα. Πού ζούμε αλήθεια; Δεν είναι όλοι αυτοί χριστιανοί; Δεν είναι αδέρφια; Μάχη μέσα στο κέντρο των Αθηνών; Αλληλοεξόντωση; Έχουμε μέσα μας αγάπη; Θα έκαναν τέτοια πράγματα οι Απόστολοι;»

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος: «Να κηρύξουμε τον Χριστό παντού, εις πείσμα των αρνητών και των πολεμίων. Εις πείσμα εκείνων που θέλουν να υποτάξουν την Πατρίδα μας στη μασονία και στις σκοτεινές δυνάμεις. «Ουκ έστι εν ουδενί άλλω η σωτηρία».

Να μείνουμε ορθόδοξοι χριστιανοί και Έλληνες. Ταπεινά κάνω έκκληση και παρακαλώ τους πολιτικούς μας. Πρώτα τους δικούς μας, τους αιτωλοακαρνάνες, αλλά και όλους τους πολιτικούς να καταλάβουν ότι μόνο ο Χριστός μπορεί να σώσει την πατρίδα.

Μόνο η Ορθόδοξος Εκκλησία μπορεί να αναγεννήσει τους Έλληνες. Ας συνέλθουν. Ας επιστρέψουν. Ας δώσουν Χριστό στην Ελλάδα. Ας βάλουν την εικόνα του Εσταυρωμένου στην Βουλή, που δεν υπάρχει, γιατί θα τους χρεώσουμε την καταστροφή της Ελλάδος … Όλοι μας πρέπει να κηρύξουμε συναγερμό μετανοίας και να ευχηθούμε οι άγιοι Απόστολοι να μιλήσουν στις καρδιές μας και να αρχίσουμε όλοι μας έναν αγώνα για να κηρυχθεί το Ευαγγέλιο, να αναγεννηθεί η πατρίδα μας, μέσα στην ορθόδοξο Εκκλησία μας».


romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου