Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Επίθεση στον επίσημο δικτυακό τόπος της CIA από χάκερ. Προφανώς δεν γνωρίζουν στην CIA την ασφάλεια που παρέχει η ελληνική "Κάρτα Πολίτη"


Αναβάσεις:  Κρίμα. Ούτε το ΔΝΤ αλλά δυστυχώς ούτε και η CIA με τόσους πράκτορες ανά τον κόσμο, δεν έχουν πληροφορηθεί ακόμη ότι ο υπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Ελλάδας, κ. Ραγκούσης έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα της ασφάλειας των ηλεκτρονικών επιθέσεων (βλέπε ΕΔΩ)

Η είδηση από Νέα
 __________________
Στόχος της ομάδας χάκερ, με την επωνυμία «Lulz Security», φαίνεται πως έπεσε και η επίσημη ιστοσελίδα της CIA, η οποία για λίγα λεπτά τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τετάρτη.

Η ίδια ομάδα, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή αυτή, είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις και στην ιστοσελίδα της αμερικανικής Γερουσίας, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε αντίστοιχες εισβολές σε επιχειρηματικούς κολοσσούς.


Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι «Lulz Security» είχαν ανοίξει δίαυλο τηλεφωνικής επικοινωνίες με τους υποστηρικτές τους για να τους προτείνουν πιθανούς στόχους.

Για μερικά λεπτά το www.cia.gov δεν ήταν διαθέσιμο, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν αυτό αποδίδεται πράγματι σε μια διαδικτυακή επίθεση ή εάν συνέβη λόγω φόρτου, καθώς πολλοί ήταν οι περίεργοι που έμπαιναν στην ιστοσελίδα προκειμένου να δουν εάν όντως δέχθηκε επίθεση χάκερς.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ενημέρωση στο Τwitter.

Το τελευταίο διάστημα η ομάδα «Lulz Security» έχει επιτεθεί στη Sony, στη Nitendo, σε διάφορα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ακόμη και στην αμερικανική Γερουσία.

Εκπρόσωπος της CIA περιορίστηκε να δηλώσει ότι η υπηρεσία εξετάζει τις σχετικές αναφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου