Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου για τις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Κωνσταντίνου Καλαμάτας


Το συνοδικό δικαστήριο αποφάσισε να καταδικαστούν οι μοναχές της Ιεράς Μονής  Αγίου Κωσταντίνου Καλαμάτας σε εξορία.
Να πάνε αντί για φυλακή σε εγκαταλελειμένες μονές.
Το σεβαστό συνοδικό δικαστήριο όταν ο επίσκοπος Κυθήρων έκανε καταγγελία εναντίον του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου φρόντισε να τον καλύψει. Όταν κάποιοι από την Καλαμάτα έστειλαν διαμαρτυρία, εναντίον του δεσπότη τους, είπαν· Τα παράπονά τους να τα στέλνουν μέσον του οικείου Μητροπολίτου τους.
Τώρα που ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος ζήτησε την τιμωρία αθώων μοναχών για «φατρία», έβγαλαν απόφαση κατά την επιθυμία του.
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης θα μπορούσε κάποιους ιερωμένους να τους είχε καταδικάσει για αληθινή φατρία εναντίον του, ιδιαίτερα τον καιρό προ της παραιτήσεώς του, αλλά δεν το έκανε. Έγραψε μόνο αυστηρή εγκύκλιο (Αριθμ. Πρωτ 1220 Εν Φλωρίνη τη 20η Αυγούστου 1999), σήκωσε τον σταυρό της αχαριστίας και τους άφησε να αναλογιστούν εκείνοι τις ευθύνες τους.

Ποιος είναι ο κατήγορος των μοναχών;



Ας θυμηθούμε τις κατηγορίες που του απηύθυνε πριν από λίγους μήνες ο μητροπολίτης Κυθήρων.
Ας ρωτήσουμε τους Καλαματιανούς, να μας πουν· τι έκαναν, για να εμποδίσουν τον φιλοπαπικό τους δεσπότης να παραδώσει ορθόδοξο ναό της Καλαμάτας στους παπικούς.
Εκτός από τα αιρετικά του φρονήματα είναι o πρώτος και o καλύτερος στις εκδηλώσεις του προθαλάμου της μασονίας, του ρόταρυ και του λάϊονς; Μέχρι και σε εκδήλωση στριπτίζ που έκανε το χορευτικό συγκρότημα των λαϊονς στην Καλαμάτα ήταν παρών και δεν διαμαρτυρήθηκε για τα έκτροπα.
Η ιεραρχία της Ελλάδος αντί να καλέσει σε απολογία αυτόν τον δεσπότη, τον στέλνει ως εκπρόσωπο της σε οικουμενιστικά συμβούλια.

Μεγαλείο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου

Θα αναφέρουμε μια αυστηρή τιμωρία, που επέβαλε η Εκκλησία της Ελλάδος, πριν από αρκετά χρόνια, όχι βέβαια σε αθώες μοναχές όπως της Ιεράς Μονής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας, όταν μητροπολίτης Φλωρίνης ήτο ο αγωνιστής επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης.
Δεν θα πούμε το όνομά της μοναχής, γιατί τώρα βρίσκεται μπροστά στον κριτή και Εκείνος θα βγάλει απόφαση. Θα πω όμως δυό λόγια, που η Εκκλησία της Ελλάδος την κατεδίκασε, αν και είχε προσχωρήσει στο παλαιό ημερολόγιο.
1. Έβγαλε βιβλίο εναντίον του αγίου Νεκταρίου που τον έβριζε και τον κατεδίκαζε στην αιώνια κόλαση
2. Έβγαλε πολλά βιβλία εναντίον όλων ανεξαιρέτως των νεοημερολογιτών επισκόπων, που τους έβριζε και τους έστελνε κ’ αυτούς στην κόλαση. Τα βιβλία αυτά τα έβγαζε κατά χιλιάδες και τα μοίραζε δωρεάν. Γι’ αυτούς και για άλλους λόγους καταδικάστηκε δια αφορισμού. Όλοι οι ιεράρχαι της Εκκλησίας της Ελλάδος διαβάσαν αφορισμό.
Ο γέροντας Μητροπολίτης της Φλώρινας π. Αυγουστίνος έβγαλε φυλλάδιο εναντίον της και την καλούσε σε μετάνοια, αλλά δεν την αφόρισε· παρ’ όλο που σε βιβλίο της τον είχε και αυτόν στους ξεπεσμένους ρασοφόρους και μέσα έγραφε ψευδή και ανυπόστατα εναντίον του. Έγραφε ότι δήθεν καταλύει τας Μεγάλας Τεσσαρακοστάς.
Όταν την τηλεφωνήσαμε και ζητήσαμε να μας πει από πού έβγαλε τέτοια ψευδή συμπεράσματα, απήντησε. Όταν τελειώνει η νηστεία με το νέο ημερολόγιο και συνεχίζεται με το παλαιό, δεν τρώει»;
Αλλά στην συνέχεια ομολόγησε ότι· «Αυτός είναι ποιο ψηλά από τους άλλους δεσποτάδες και δεν εύρισκε σε κάτι άλλο  να τον κατηγορήσει».
Ο γενναίος επίσκοπος Φλωρίνης δεν την αφόρισε, γιατί το θεώρησε άναδρο.
Για να διαβάσουμε αφορισμό σ’ αυτήν την γυναίκα, είπε, θα πρέπει πριν απ’ αυτήν να αφορίσουμε κάποιους άλλους μασόνους, που έχουν υψηλά αξιώματα. Την στιγμή που δεν κάνουμε τίποτε σ’ εκείνους, ούτε και αυτήν πρέπει να την αφορίσουμε.

http://www.augoustinos-kantiotis.gr 
Αναδημοσίευση απο το orthodox-watch.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Δέν θέλω νά κρίνω ,όμως λυπάμαι πολύ.Εύχομαι στίς άδελφές μοναχές νά ένισχυθούν έν Χριστώ ένθυμούμενες αύτό πού είπε ό Ίησούς Χριστός ,
    έάν έμέ έδίωξαν καί ήμάς διώξουσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου