Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Άποψη αγιορειτών πατέρων για τις λεγόμενες εμφανίσεις του γέροντα Παϊσίου


Με αφορμή τις δημοσιεύσεις σε διάφορα ιστολόγια και ιστοσελίδες που αφορούν την εμφάνιση του γέροντος Παϊσίου και τις προτροπές του για συσσώρευση και αποθήκευση υλικών αγαθών, Αγιορείτες πατέρες με επιστολές τους μας ζήτησαν να είμαστε επιφυλακτικοί σε οποιεσδήποτε παρόμοιες ειδήσεις.

Μας ζήτησαν να ενημερώσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, και να έχουμε εμπιστοσύνη στην Θεία Πρόνοια,  να μην είμαστε ολιγόπιστοι, ή να μην πιστεύψουμε ότι θα σωθούμε συσσωρεύοντας υλικά, τρόφιμα, πρώτες ύλες ή οτιδήποτε άλλο, αντίθετα να  «συσσωρεύσουμε»  προσευχή, εγκράτεια, νηστεία, νίψη και πνευματική εγρήγορση.
Ο τόνος τους ήταν αυστηρότερος από τα γραφόμενά μας!

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να δημοσιεύσουμε τις συγκεκριμένες νουθεσίες των αγιορειτών πατέρων χωρίς να μπορούμε να κοινοποιήσουμε τις επιστολές τους, ή τα ονόματά τους, ή τις Μονές στις οποίες μονάζουν.

Όσοι μας γνωρίζετε από τις Αναβάσεις, και περισσότερο όσοι μας γνωρίζετε από κοντά δεχτείτε σαν πηγή τις Αναβάσεις.

Σπύρος.

2 σχόλια:

  1. Θα σας ήταν εύκολο να δημοσιεύσετε τις επιστολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι θέμα ευκολίας αλλά δέσμευσης.
    Αυτό γράφουμε και στο κείμενο που διαβάσατε ότι έχουμε δεσμευτεί να μην δημοσιεύσουμε ούτε τις επιστολές ούτε τα ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου