Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Άγιον Όρος - Ι.Μ. Βατοπαιδίου - Βίντεο - Ντοκιμαντέρ ΕΤ3


Αιώνες τώρα ο άνθρωπος υποτάσσει τον εαυτό του σ’ αυτή την εσχατιά στην βορειοανατολική πλαγιά του Αγίου Όρους.

Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Εδώ βρέθηκε να κοιμάται δίπλα σε μια βάτο το παιδί του Μ. Θεοδοσίου, ο πρίγκιπας Αρκάδιος που σώθηκε από την Παναγία ενώ κινδύνευε από βέβαιο πνιγμό σε θαλασσοταραχή κοντά στο Όρος.
Το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι που σύμφωνα με την παράδοση έκτισε ο Μ. Κωνσταντίνος και κατέστρεψε ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, ο Μ. Θεοδόσιος το επανίδρυσε από ευγνωμοσύνη στην Θεοτόκο. Τα ευρήματα πρόσφατων ανασκαφώ δείχνουν να επιβεβαιώνουν την παράδοση.
Αιώνες αργότερα τρεις άρχοντες από την Αδριανούπολη, ο Αθανάσιος, ο Αντώνιος και ο Νικόλαος, έρχονται στο Όρος φέρνοντας την περιουσία τους με σκοπό να ιδρύσουν κάποιο μοναστήρι. Ο Γέροντάς τους, ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης, τους συμβουλεύει να ανακαινίσουν την Μονή που είχε καταστραφεί από τους πειρατές.
Μεταξύ του 972 και του 985, οπότε και υπάρχει και η πρώτη γραπτή μαρτυρία για την ύπαρξη ης Μονής, το θεόπνευστο όραμα των τριών νέων γίνεται πραγματικότητα. Ένας από αυτούς, ο Νικόλαος, γίνεται ηγούμενος

Παραγωγή: ΕΤ3
Μορφή αρχείου: avi
Μέγεθος αρχείου: 460 Μb

Κατεβάστε από εδώ :  I.M.Vatopaidiou.ET3.avi  (δεξί κλικ – αποθήκευση ως …)

aggelioforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου