Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Βιντεοσκοπημένη ομιλία π.Σάββα Αγιορείτη στο πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως Κατερίνης

Βιντεοσκοπημένη ομιλία που έγινε στην Κατερίνη την Δευτέρα 14-06-2010, στο πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος».


«Στην ορθοδοξία, Ιεραποστολή δεν είναι ένα επί μέρους έργο όπως ενδεχομένως είναι στις αιρέσεις, στον παπισμό, στους προτεστάντες κλπ, δηλαδή είναι μια ακόμη ποιμαντική ασχολία, ένα ακόμη καλό έργο, μια καλή πράξη που βάζει στη ζωή του ο χριστιανός και έχει κάποιες ώρες που τις δίνει στην ιεραποστολή. 
Θα έλεγα ιεραποστολή δεν κάνουμε αλλά είμαστε. O κάθε χριστιανός, δηλαδή, αν ζει σωστά το Χριστό είναι ιεραπόστολος. Οι πρώτοι χριστιανοί το λέγανε αυτό. «Άμα χριστιανός, άμα ιεραπόστολος».

Είσαι ιεραπόστολος με τον τρόπο που ζεις, με την χαρά, την ηρεμία που εκπέμπεις, είσαι ιεραπόστολος με την αγάπη που δίνεις στους άλλους, που βιώνεις και αισθάνεσαι ένα με τους άλλους και έχεις τον πόνο τους σαν δικό σου πόνο και την χαρά τους σαν δική σου χαρά… Αν αγαπάς κάποιον θα μιλήσεις για αυτόν.

Ο Χριστός δίνει αυτή τη φωτιά στον άνθρωπο, να μη μπορεί να ησυχάσει αν δεν μιλήσει για τον Χριστό, αν δεν φανερώσει αυτό το πλήρωμα της χαράς και δεν θελήσει να κάνει κοινωνό σ’ αυτή τη χαρά και τον αδελφό του. Αν αυτήν την χαρά που έχεις δεν θέλεις να την μοιραστείς με τον άλλο, αυτό σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς.

Η ζωή του Χριστού είναι ζωή χαράς, ζωή αληθινής αγάπης…

Σήμερα εμείς οι χριστιανοί ζούμε άραγε αυτήν την αγάπη; Είμαστε μια ψυχή και μια καρδιά; Έχουμε ένα πνεύμα και ένα φρόνημα;
»

π. Σάββας Αγιορείτης (απόσπασμα από την ομιλία του για την Ιεραποστολή).

Η ομιλία σε μορφή βίντεο (avi)

Mέγεθος αρχείου 252 mb

Κατεβάστε από εδώ: (δεξί κλικ – αποθήκευση ως…)

http://www.paterikoslogos.com/avraam/p.Savvas_Agioreitis/ierapostoli.avi

Η ομιλία σε μορφή mp3 (37,6 Mb)

http://www.paterikoslogos.com/avraam/p.Savvas_Agioreitis/ierapostoli.mp3

aggelioforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου