Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ο Μουφτής των Τ/Κ καλεί τον Πάπα. Εισηγήθηκε Πάπας και Αρχιεπίσκοπος να στείλουν κοινό μήνυμα αγάπης και ειρήνης, Θα του θέσει και ζήτημα της απομόνωσης των Τ/κ.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων των κατεχομένων, Γιουσούφ Σουίσμεζ, δήλωσε στο λεγόμενο τ/κ επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ότι προσκάλεσε τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' να επισκεφθεί και το βόρειο τμήμα της Κύπρου κατά την επίσκεψή του στο νησί ( 4 - 6 Ιουνίου).

Σύμφωνα με τον μουφτή των Τ/κ, μέχρι χθες, δεν είχε απαντήσει το Βατικανό στην πρόσκλησή του. Πρόσθεσε πως εάν η επίσκεψη του πάπα στα κατεχόμενα ιδωθεί ως ανθρωπιστική κίνηση και όχι πολιτική, τότε, μια τέτοια εξέλιξη θα στείλει μήνυμα ειρήνης σε όλο στον κόσμο.

Στο μεταξύ, η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, ανέφερε πως το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, μετέδωσε πως ο Γιουσούφ Σουίσμεζ εισηγήθηκε όπως οι εκπρόσωποι του καθολικού και του ορθόδοξου κόσμου στείλουν ένα κοινό μήνυμα αγάπης και ειρήνης.
 Ο μουφτής είπε, επίσης, πως η πρόσκληση στον πάπα διαβιβάστηκε μέσω του αρχιεπισκόπου των
Μαρωνιτών στην Κύπρο, Γιουσούφ Σουέιφ, με τον οποίο είχε πρόσφατα συνάντηση.

Ο κ. Σουίσμεζ σημείωσε πως η συνάντησή του με τον πάπα μπορεί να γίνει στην πρεσβεία του Βατικανού που βρίσκεται στην πράσινη γραμμή, εκεί που είναι η Καθολική Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού (παρά την Πύλη Πάφου στη Λευκωσία). Όπως έγραψε χθες η «Αλήθεια», ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' θα διαμένει στην πρεσβεία του Βατικανού στην Κύπρο.

Ο μουφτής των Τ/κ επεσήμανε δε, πως δεν θα πρέπει να πολιτικοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση, ενώ υπογράμμισε πως οι θρησκευτικοί αρχηγοί στην Κύπρο θα πρέπει να αναλάβουν ένα ειρηνικό ρόλο, οικοδομώντας μεταξύ τους καλές σχέσεις ώστε να στείλουν στους Κύπριους τα σωστά μηνύματα. Ανέφερε τέλος, πως στην περίπτωση που συναντηθεί με τον ποντίφικα, θα του θέσει και το ζήτημα της απομόνωσης των Τ/κ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Εφημερίδα Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου