Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Συνάντηση Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού

Πολλές συναντήσεις με Παπικούς έχει τις μέρες αυτές ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων. Όπως φαίνεται η Ρωσική Εκκλησία επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστή και στον Οικουμενισμό και την προσέγγιση με τους Παπικούς. Ίσως τελικά ο ρωσικός Οικουμενισμός αποδειχθεί πιο επικίνδυνος ακόμη κι από τον φαναριώτικο.
Η συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος, ο οποίος ευρίσκεται με επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατιακνού Καρδινάλιο Ταρτσίζιο Βερτόνε πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαίου 2010......
Αφου διαβίβασε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Κράτους του Βατικανού χαιρετισμό του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων τόνισε την άναγκη ανάπτυξης συνεργασίας μετξαύ της Αγίας Έδρας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο διεθνή χώρο και συγκεκριμένα σε συνεργασία με την UNESCO.
Οι συνομιλιτές συνεφώνησαν ότι οι Ορθόδοξοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί, μετέχοντας κοινών απόψεων για τα θέματα κοινωνικής και προσωπικής ηθικής, καλούνται να υπερασπίζονται σήμερα τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες.
Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ ηγούμενος Φίλιππος Ργιαμπύχ και ο τελών χρέη Γραμματέα επί των διαχριστιανικών σχέσεων του ΤΕΕΣ ιερέας Δημήτρης Σιζονένκο.

Θρησκευτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου