Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Για «δύο πνεύμονες» του Χριστού μίλησε ο Πάπας Βενέδικτος στη συναυλία ρωσικής εκκλησιαστικής μουσικής στο Βατικανό

  • Το ιστολόγιο Ακτίνες  έχει κάνει σημαντικά αφιερώματα  με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο καθώς επίσης και με την επίσκεψη της Ρωσικής ιεραρχίας στο Βατικανό. Μερικές δημοσιεύσεις της οποίας θα δούμε στο τέλος της ανάρτησης.

Βενέδικτος ΙΣΤ ': «Ας πάμε πίσω για να αναπνέει η Ευρώπη με δύο πνεύμονες"

«Volvamos a hacer que Europa respire con sus dos pulmones»


Σύμφωνα με τη βλάσφημη θεωρία των «δύο πνευμόνων» του Χριστού «η Ορθοδοξία και ο Παπισμός είναι οι δύο πνεύμονες, με τους οποίους αναπνέει ή Εκκλησία.
Για ν' αρχίσει τάχα ν' αναπνέει ορθά και πάλι, θα πρέπει οι δύο πνεύμονες να συγχρονίσουν την αναπνοή τους». (Ο Οικουμενισμός, Ιερά Μονή Παρακλήτου 2004)Βολοκολάμσκ Ιλαρίων προς Πάπα «Αγιώτατε, στηρίζουμε την έκκλησή σας για τον επανευαγγελισμό της Ευρώπης».

Σε εφαρμογή το μουσικό σχέδιο «Τρείς Ρώμες και από εκεί παντού»

1 σχόλιο:

  1. Οσο τη θεωρία των δύο πνευμόνων τη διδάσκει ο Πάπας ας μην ανησυχούμε.

    Ετσι και αλλιώς η Β΄Βατικάνεια Σύνοδος τη διατύπωσε σαφώς.

    Αυτό που εμβάλλει σε σκέψεις είναι ότι υιοθετείται από Ορθόδοξους.

    Ο Μεσσηνίας εν συνόδω μίλησε για χωρισμένη Εκκλησία, ο Περγάμου για τη Βαπτισματική θεολογία ενώ οι Ρώσσοι και οι Αντιοχειανοί αμιλλώνται με αποφευκτέα συνέπεια τους άλλους οικουμενιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου