Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Υπάλληλος της British Airways στη Δικαιοσύνη επειδή δεν της επέτρεπαν να φοράει σταυρό

Η υπάλληλος της British Airways, Νάντια Εβέιντα, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, σε μια προσπάθεια να πιέσει την εταιρεία να παραδεχθεί ότι «ήταν λάθος» να μην της επιτρέπεται να φοράει σταυρό στη δουλειά.
Η υπόθεση συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, όταν, τον Νοέμβριο του 2006, η Ν. Εβέιντα έχασε τη δουλειά της επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με κανονισμό που απαγόρευε στους υπαλλήλους να φορούν εμφανή θρησκευτικά σύμβολα.
Στη συνέχεια η εταιρεία υποχώρησε και άλλαξε την πολιτική της, επιτρέποντας στην γυναίκα να επιστρέψει στη δουλειά.
Σήμερα η 58χρονη ζητά από την British Airways να αναγνωρίσει ότι η παλιά της πολιτική συνιστούσε «θρησκευτική διάκριση» και ζητά 200.000 δολάρια αποζημίωση.
Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Liberty δήλωσε ότι στηρίζει την κίνηση της υπαλλήλου, τονίζοντας ότι αποτελεί «ένα αρκετά επικίνδυνο προηγούμενο για ανθρώπους που θέλουν να εκφράσουν τη θρησκεία τους».
www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου