Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ενθρονίστηκε ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος - (Bίντεο)

Στον καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη των Σέρβων κ. Ειρηναίου.
Στην τελετή παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Σερβίας Μίρκο Τσβέτκοβιτς, ο διάδοχος του Θρόνου Πρίγκιπας Αλέξανδρος, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων.
Η σημερινή τελετή αποτελεί την πρώτη ανεπίσημη ενθρόνιση ενώ η επίσημη θα τελεστεί όπως προβλέπεται από το καταστατικό στην πόλη Πετς (Πέκιον) του Κοσόβου όπου είναι και η έδρα του σερβικού Πατριαρχείου.
Η ημερομηνία ενθρόνισης στο Πέκιον θα αποφασιστεί από την αρχιερατική Σύνοδο αλλά δεν υπάρχει χρονικό όριο για την τέλεση της.
Ο νέος Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος, μετά την ενθρόνιση, απευθυνόμενος στους πιστούς, δεσμεύτηκε ότι ως προκαθήμενος της Εκκλησίας θα υπηρετήσει τον Θεό και τους ανθρώπους ενώ έκανε ειδική αναφορά στο Κόσοβο επισημαίνοντας ότι αποτελεί την καρδιά της Σερβίας και όπως είπε "το σώμα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς καρδιά".
"Πρέπει να διατηρήσουμε το Κόσοβο γιατί αποτελεί την Ιερουσαλήμ των Σέρβων" τόνισε στην ομιλία του ο νέος Πατριάρχης των Σέρβων.
Ο 45ος Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Βίντοβα της πόλης
Τσατσάκ στην κεντρική Σερβία. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Αθήνα το 1962 - 1963. Επίσκοπος Νύσσης εξελέγη το 1975.


romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου