Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Μοναστήρια κι Εκκλησιές της Πελοποννήσου» το νέο βιβλίο του Δημήτρη Σωτηρόπουλου


Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ιερά προσκυνήματα του Μωριά με πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Ο  – εξ ορεινής Ηλείας (κοινότητα Δίβρης /Λαμπείας) καταγόμενος -  Δημήτρης Σωτηρόπουλος, φωτογράφος –  εκδότης, παρουσιάζει ένα  μοναδικό Οδοιπορικό στα  σημαντικότερα Μοναστήρια και Εκκλησίες της Πελοποννήσου, σε μία φιλόδοξη πρσπάθεια συγκέντρωσης φωτογραφιών και πληροφοριών γι’ αυτά σε ένα βιβλίο.
Ταξιδεύοντας απ’ άκρη σ’ άκρη στον ιστορικό Μωριά, ο συγγραφέας  απαθανατίζει με το φακό του τις Ιερές Μονές κάθε περιοχής, ενώ  αναφέρονται αναλυτικά ιστορικά στοιχεία για εκείνες, οδηγίες προσέγγισής τους με χάρτες και άγνωστες ιστορίες που διηγούνται οι μοναχοί.
Περιέχονται συνολικά πάνω από 400 έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης,  που μαζί με τα κατατοπιστικά κείμενα συγκροτούν ένα βιβλίο μεγέθους 336  σελίδων, που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη όχι μόνο  των Πελοποννησίων, αλλά και όσων ευλαβούνται τα Ορθόδοξα Μοναστήρια και  ενδιαφέρονται για την Ιστορία του τόπου μας.

Προλογίζουν και σχολιάζουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Πελοποννήσου:
 - Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας
 - Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιος
 - Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος
 - Ηλείας κ. Γερμανός
 - Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος
 - Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος
Καθώς και ο π. Διονύσιος Ταμπάκης (Ι.Ν. Παναγίας Ναυπλίου)

Το νέο βιβλίο – Οδοιπορικό στα Μοναστήρια και τις Εκκλησίες της Πελοποννήσου, κυκλοφορεί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν στην προνομιακή τιμή των 20 Ευρώ (τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά) με αντικαταβολή στο σπίτι τους.
Τηλέφωνο παραγγελιών - πληροφοριών: 6978619094
Εmail: dimsotiropoulos79@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου