Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ρεπούση της ΡΗΜΑΔ και του Κουβέλη μετά τα Θρησκευτικά θέλει να εξαϋλώση και τα Αρχαία Ελληνικά!Αφού πρώτα ζήτησε να σταματήσουν τα Θρησκευτικά... η Ρεπούση επιμένει να καταργηθούν τα Αρχαία Ελληνικά από τα σχολεία
Όπως και τα Λατινικά είναι νεκρές γλώσσες διότι δεν μιλιούνται, προκαλεί η βουλευτής 

Στο ζήτημα των αρχαίων ελληνικών και το εάν αυτά πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία επανέρχεται με σημερινές της δηλώσεις η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.
Έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της περί «νεκρής γλώσσας των αρχαίων ελληνικών» η κυρία Ρεπούση, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε γιατί έκανε την παραπάνω αναφορά.

«Και τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά που ήταν πάρα πολύ σημαντικές γλώσσες για την εποχή τους, σήμερα δεν μιλιούνται. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όλες οι γλώσσες, οι οποίες σήμερα δεν μιλιούνται, δεν διδάσκονται για να μιληθούν, αν θέλετε, θεωρούνται νεκρές γλώσσες.
Αυτό δεν αφαιρεί ούτε τον πλούτο τους ούτε τη σημασία που έχουν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και του πολιτισμού. Είναι πάρα πολύ σημαντικές γλώσσες. Και γι’ αυτό σε μεγάλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά, και εμείς προσπαθούμε γι’ αυτό ως ελληνική Πολιτεία, διδάσκονται ως επιλογή των φοιτητών για να μπορούν να δουν τον πλούτο αυτής της γλώσσας.

Είπα να διδάσκεται η αρχαία ελληνική γραμματεία από μετάφραση και όχι από αρχαίο κείμενο για να έρχονται σε επαφή με αυτά τα αριστουργήματα όλα τα παιδιά του σχολείου.
Είπα ακόμη να διδάσκονται υποχρεωτικά μόνο για τις κλασικές σπουδές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ιερός πόλεμος» Άνθιμου – Ρεπούση

«Είναι έγκλημα αυτά που είπε η κύρια Ρεπούση στη Βουλή για τα αρχαία ελληνικά και δεν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά μας» τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας με τη σειρά του.
«Πρέπει η πολιτεία πριν νομοθετήσει να συμβουλεύεται τους ειδικούς», είπε ο κ. Άνθιμος και πρόσθεσε οτι η κ. Ρεπούση μιλάει χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις.
«Έτσι όπως το πάτε θα μας πείτε να γκρεμίσουμε την Ακρόπολη για να βλέπετε καλύτερα το Φάληρο» είπε, μεταξύ άλλων, στην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος δήλωσε πάντως ότι θα εξομολογούσε ευχαρίστως την κ. Ρεπούση αν πήγαινε αύριο στην εκκλησία αλλά δυστυχώς – όπως εκτίμησε- δεν θα πάει.
«Έχετε ιδεολογική σκοπιμότητα, να τη χαρείτε αλλά δεν μπορούμε να την δεχτούμε» της είπε σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο κ. Άνθιμος που επέμεινε πως πίσω από τα θρησκευτικά και τα αρχαία ελληνικά υπάρχει κι άλλη ατζέντα..

Από την πλευρά της η κ. Ρεπούση άφησε υπαινιγμούς οτι η Εκκλησία δεν θέλει να διδάσκεται η βιολογία γιατί δίνει άλλη εξήγηση για τη δημιουργία του Σύμπαντος.
Είπε ακόμα ότι τα θρησκευτικά δεν πρέπει να διδάσκονται με τη μορφή της κατήχησης και του προσηλυτισμού, αλλά με ιστορικό τρόπο, γιατί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία.
Τέλος, η κ. Ρεπούση τόνισε ότι το σχολείο οφείλει να είναι κοσμικό και την ευθύνη για το σχολείο την έχει η Πολιτεία.

http://www.protothema.gr/greece/article/309578/m-repousi-poios-milaei-pleon-arhaia-ellinika-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου