Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ο πιστός λαός κατέρχεται στο άγιο πεζοδρόμιο προκειμένου να δώσει την καλήν ομολογία! Λυκούργος Νάνης


Ο πιστός λαός κατέρχεται στο άγιο πεζοδρόμιο προκειμένου να δώσει την καλήν ομολογία!

Λυκούργος Νάνης

Κατ αρχήν θερμά συγχαρητήρια στους άξιους διοργανωτές της συγκέντρωσης, εν οις και το εκλεκτό ιστολόγιο katanyxis, για τη θεοφιλή αυτή πρωτοβουλία. Σε μια αντιηρωική εποχή,όπως η σημερινή, άθλια από κάθε άποψη και απνευμάτιστη, στην οποία κυριαρχούν ο συμβιβασμός και η ραστώνη, επενδυόμενοι κάποτε και με (ψευτο)θεολογικό και (ψετο)εκκλησιαστικό μανδύα, υπάρχουν, όπως απέδειξε η χθεσινή εκδήλωση, ισχυροί πυρήνες αντιστάσεως απέναντι στη λυσσώδη επιχείρηση υπονομεύσεως και κατεδαφίσεως των ηθικών και πνευματικών αξιών που καταξιώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο.

Με μπροστάρηδες άξιους της αποστολής τους κληρικούς και με τη συμμετοχή του πιστού λαού και ΠΟΛΛΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, δόθηκε μαρτυρία Χριστού, εν μέσω "γενεάς σκολιάς και διεστραμμένης". Τα εκλεκτά αγόρια και κορίτσια, τα παλληκάρια αυτά του Χριστού, που κατέβηκαν στο άγιο πεζοδρόμιο για να βροντοφωνάξουν απ τα βάθη του είναι τους το ΟΧΙ στη διαφήμιση της απύθμενης διαστροφής, αποτελούν τη χρυσή ελπίδα του έθνους μας.
Την ίδια στιγμή ο οιακοστρόφος της τοπικής εκκλησιαστικής ολκάδος "έλαμψε" διά της απουσίας του, οι ενορίες απέφυγαν να συμμετάσχουν, υπονομεύοντας ουσιαστικά το όλο εγχείρημα και αποφεύγοντας να δώσουν την καλήν ομολογία, ενώ ούτε ο εκκλησιαστικός σταθμός κάλυψε την εκδήλωση (αν επρόκειτο για κανένα αρχιερατικό συλλείτουργο, πιθανώς να ήταν διαφορετικά τα πράγματα)! Ο στρατηγός και οι περισσότεροι αξιωματικοί απουσίασαν απ το πεδίο της μάχης! Πρόκειται, αναντιλέκτως, για επιλογή που προκαλεί πολλή θλίψη και αγανάκτηση!

Αλλά δεν πρέπει να μας ξενίζει κάτι τέτοιο! Τα ίδια έκαναν και κάποιοι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι σε προηγούμενες δεκαετίες οταν διοργανώνονταν παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για άλλα ζητήματα όπως π.χ. για τις αμβλώσεις, το αυτόματο διαζύγιο κ.τ.ο., όταν πολλές χιλιάδες λαού, σε ογκώδεις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, διατράνωναν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε ένα απέραντο χαμαιτυπείο,και αυτοί απαξίωναν να ηγηθούν των εν λόγω εκδηλώσεων και κάποιοι απ αυτούς τους "σνόμπαραν" κι από πάνω!

Αποδείχθηκε όμως, ότι ο πιστός λαός, υπό την άξια καθοδήγηση έστω και λίγων, αριθμητικά, κληρικών, δεν αρκείται σε ανώδυνες και πλατωνικές διαμαρτυρίες, όταν προσβάλλονται κατά τρόπο χυδαίο τα όσια και ιερά του, αλλά κατέρχεται στο άγιο πεζοδρόμιο προκειμένου να δώσει την καλήν ομολογία!

Λ.Ν.
katanixis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου