Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά


Με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός του Πειραιώς ο οποίος τιμάται εις το όνομα της Αδιαιρέτου Αγίας Τριάδος. Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παρέστη και προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ.κ. Σεραφείμ. Στον εσπερινό μεταξύ των Ιερέων προεξήρχε ο Γραμματεύς της Συνόδου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ενώ κατά την κυριώνημο μέρα στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του π. Χρήστου Κούσπαρη. Το δε πανηγυρικό εκφώνησε ο Ιεροκύρηξ της Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός.


Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πιστών μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλος, o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μπούσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Χρήστου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικοί & διαμερισματικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, οι Σαμαρείτες και Σαμαρείτιδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Καταναλωτών Ελλάδος.

Τιμές απέδωσαν οι φιλαρμονικές του Δήμου Πειραιά, του Λιμενικού Σώματος και τα αγήματα της Πυροσβεστικής και του Πολεμικού Ναυτικού. Η Τροχαία Πειραιώς επιλήφθηκε της Λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

(Ακολουθεί σύντομο φωτογραφικό υλικό από τον Εσπερινό και την Λιτανεία)



Πηγή  imp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου