Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

254.158 Android εφαρμογές περιέχουν κακόβουλο λογισμικό


254.158 Android εφαρμογές περιέχουν κακόβουλο λογισμικό

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ασφαλείας Juniper, 267.259 mobile εφαρμογές κρύβουν κακόβουλο λογισμικό που είτε ενεργοποιεί SMS trojans, είτε εκμεταλλεύεται κενά ασφαλείας ή ακόμα χειρότερα υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα.
Από αυτές το 92% είναι εφαρμογές για Android φιλοξενούμενες σε περισσότερα από 500 ανεπίσημα app stores σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία ανέλυσε 1.85 εκατ. εφαρμογές για smartphones και tablets και όπως μας ενημερώνει το mobile malware μέσα σε μόλις μία χρονιά αυξήθηκε κατά 614%. To 73% αυτών βρέθηκε να είναι FakeInstallers ή SMS trojans που ενώ εμφανίζονταν ως αθώες εφαρμογές είχαν crackαριστεί και περιείχαν κακόβουλο υλικό.

Αντίθετα, ο αριθμός malware που εντοπίστηκε σε iOS εφαρμογές ήταν πολύ μικρότερος εξαιτίας του αυστηρού ελέγχου που ασκεί η Apple σε καθεμία από αυτές πριν εισέλθει στο κατάστημά της. Αλλά και στο Google Play οι περισσότερες εφαρμογές είναι ασφαλείς οπότε και συνεπώς οι χρήστες που κατεβάζουν μόνο από εκεί δεν συντρέχουν σοβαρό λόγο ανησυχίας.

[via] -  techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου