Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Νομική δράση από τις ισπανικές αρχές κατά της Google για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων


Αντιμέτωπη με πέντε κατηγορίες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της από τις εποπτικές αρχές της Ισπανίας για το διαδίκτυο, βρίσκεται η Google, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας ιστοσελίδα znet.com.

Συγκεκριμένα, η ισπανική Agencia Espanola de Proteccion de Datos (AEPD), εντόπισε πέντε περιπτώσεις παραβιάσεων της νομοθεσίας από τη Google. Για κάθε μια από αυτές, το ενδεχόμενο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί στην αμερικανική εταιρεία κυμαίνεται από 40.000 ευρώ έως και 300.000 ευρώ.
Η AEP καλεί την Google να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της μετά τη συλλογή τους. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο, είναι παράνομη η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων από ένα φορέα ή υπηρεσία (για παράδειγμα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google, Gmail) και η αξιοποίησή τους σε άλλο φορέα ή υπηρεσία της Google.

Η τρίτη κατηγορία εναντίον της Google από την AEPD αφορά στο γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία χρησιμοποιεί, χωρίς περιορισμούς και ανά πάσα στιγμή, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Η τέταρτη κατηγορία αφορά στον απροσδιόριστο χρόνο, κατά τον οποίο η Google μπορεί να έχει αποθηκευμένα τα δεδομένα ενώ σύμφωνα με την πέμπτη κατηγορία της AEPD, η Google δεν έχει εργαλεία προσβάσιμα στον κάθε χρήστη, προκειμένου εκείνος να εξασφαλίσει τα προσωπικά του δικαιώματα και την προστασία των δεδομένων του.

«Τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να διαγράφονται όταν πλέον δεν είναι απαραίτητα ή έστω σχετικά με το σκοπό για τον οποίο αρχικά συγκεντρώθηκαν από κάποιον φορέα ή οργανισμό, σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AEPD.
Ήδη, η Google αντιμετωπίζει αντίστοιχες κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της από τις εποπτικές αρχές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/72503

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου