Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Σουηδία: Πρώτος «γάμος» ομοφυλόφιλων σε Συναγωγή


Σουηδία: Πρώτος «γάμος» ομοφυλόφιλων σε Συναγωγή

Ο πρώτος εβραϊκός gay «γάμος» της Σουηδίας πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Συναγωγή της Στοκχόλμης.
Ο Ruben Ben Dor και ο Stefan Gustafsson, οι οποίοι ζουν μαζί για 28 χρόνια, "παντρεύτηκαν" την Κυριακή σε τελετή που διοργανώθηκε από το ραβίνο David Lazar και στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 άτομα.
"Ήμασταν τυχεροί που είχαμε τέσσερις καλούς φίλους που ήρθαν από το εξωτερικό για να είναι μάρτυρές μας, και τέσσερις άλλους φίλους για να κρατάνε ψηλά το huppah,", δήλωσε ο Gustafsson, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και ο Ben Dor «έζησαν μια μεγάλη ημέρα και μια υπέροχη γιορτή."
Η online έκδοση ενός σουηδικού περιοδικού για ομοφυλόφιλους ανέφερε την Τρίτη ότι το ζευγάρι ήταν μέλη της Μεγάλης Συναγωγής της Στοκχόλμης, μιας συντηρητικής ιουδαϊκής κοινότητας, από το 1990, όταν ο Gustafsson επέστρεψε στη Σουηδία, αφού έζησε για κάποια χρόνια στο Ισραήλ.

Η Lena Posner-Korosi, πρόεδρος του Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Σουηδίας, παρακολούθησε την τελετή.
«Κάλεσαν μόνο στενούς φίλους, γιατί ήταν ο ‘γάμος’ τους και δεν ήθελαν να μετατραπεί σε ένα πολιτικό γεγονός ή κάτι τέτοιο», είπε.
Σχ. ΚΟ: Από τους επίσημους κλάδους του ιουδαϊσμού, μόνο οι Ορθόδοξοι Ιουδαίοι, δεν δέχονται τον «γάμο» ατόμων του ιδίου φύλου. Τον έχουν ήδη αποδεχτεί οι Ανασυγκροτημένοι, οι Μεταρρυθμισμένοι και οι Συντηρητικοί Ιουδαίοι. Στις ΗΠΑ η πλειοψηφία ανήκει στους Μεταρρυθμισμένους.

Κόκκινος Ουρανός / Πηγή
Ενημέρωση από greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου