Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Εξισλαμισμός της Θεσσαλονίκης; Η Εκκλησία της Ελλάδος, τι λέει για όλα αυτά; (video)


Εξισλαμισμός της Θεσσαλονίκης; Η Εκκλησία της Ελλάδος, τι λέει για όλα αυτά; (video)

Ο αριστερός δήμαρχος της συμπρωτεύουσας και λάτρης του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, προκαλεί τους πάντες, στην προσπάθειά του να υπονομεύσει τον εθνικό ιστό. Ο Γιάννης Μπουτάρης, έχει βαλθεί να προκαλέσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Και το κάνει, γράφοντας, ως συνεπής «δημοκράτης» και «προοδευτικός» στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και κυρίως, των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.
Έτσι λοιπόν, κατόπιν «πρωτοβουλίας» του δημάρχου, ακούστηκε το κάλεσμα του ιμάμη σε προσευχή ακούστηκε για πρώτη φορά έπειτα από 90 χρόνια στο πρώην Γενί Τζαμί, παλιό χώρο λατρείας των Ντονμέδων, των εξισλαμισθέντων Εβραίων, που χρησιμοποιείται ως εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το κτήριο παραχωρήθηκε στους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής της Κομοτηνής... Και κάπως έτσι, οι άνθρωποι της Άγκυρας πάτησαν το πόδι τους στη συμπρωτεύουσα...
Χαρακτηριστικό είναι το ότι τους περίπου 50 σπουδαστές και τη συνοδεία τους υποδέχτηκε στην είσοδο του κτηρίου προχθές, ο ίδιος ο δήμαρχος. Ακολούθησε η τέλεση της... μεσημβρινής προσευχής!
Μια απορία: το ΥΠΕΞ, συναίνεσε για να πραγματοποιηθεί αυτή η «εκδήλωση»;
Το «Γενί Τζαμί» χτίστηκε το 1902 από τον αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι. Μετά την ανταλλαγή (1922), στέγασε, για μικρό διάστημα, πρόσφυγες και από το 1925 έως το 1963 χρησιμοποιήθηκε ως αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο προαύλιό του φυλάσσεται πλούσια συλλογή μαρμάρινων γλυπτών της Ρωμαϊκής εποχής και των πρωτοχριστιανικών χρόνων (σαρκοφάγοι, επιτύμβια, ανάγλυφα, τιμητικές και ταφικές στήλες κ.λ.π.) από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Ενημέρωση από  greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα

Αρχειοθήκη ιστολογίου