Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: «Οφείλουμε να ευγνωμονούμε τους συνανθρώπους μας»


Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 29η Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: «Οφείλουμε να ευγνωμονούμε τους συνανθρώπους μας»

Εγκάρδια και συγκινητική είναι η συμπαράσταση των χριστιανών στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τόσο στα συσσίτια, όσο και στα κοινωνικά παντοπωλεία, που έχουν ως σκοπό να ανακουφίσουν τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, μπροστά σε αυτή την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην τοπική μας Εκκλησία θέλησε να επικοινωνήσει με τους πιστούς και να εκφράσει τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του για την ανταπόκρισή τους.
Με το εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε και θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης εκφράζει τις ευχαριστίες του και τονίζει ότι η τοπική μας Εκκλησία θα παραμείνει κοντά στον πονεμένο άνθρωπο και θα τον στηρίζει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ολόκληρο το κείμενο της Εγκυκλίου είναι το εξής:
«Η ευγνωμοσύνη είναι μεγάλη και θεάρεστη αρετή. Οφείλουμε να ευχαριστούμε, να ευγνωμονούμε και να μη λησμονούμε όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι προσφέρουν μάλιστα ανιδιοτελώς την αγάπη τους, τον κόπο τους, τα αγαθά τους στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας μας.
Το βλέπουμε, το ζούμε καθημερινώς. Η αποστασία μας, η πνευματική κρίσι στην οποία φθάσαμε, ένεκα της ανυπακοής μας στο θέλημα του Θεού, εδημιούργησαν οικονομική κρίσι, δυσπραγία και έλλειψι υλικών αγαθών, ανάγκη εξευρέσεως και των πλέον αναγκαίων.

Η Ιερά Μητρόπολίς μας ωργάνωσε και δημιούργησε εστίες αγάπης και προσφοράς και δι’ αυτών προσφέρονται τρόφιμα, ενδύματα, φαγητά με τα συσσίτια αλλά και διδασκαλία μαθημάτων σε μαθητές και μαθήτριες δια των κοινωνικών φροντιστηρίων.
Με αυτό το Εγκύκλιο Σημείωμα, επιθυμώ αυτή τη στιγμή ολόψυχα και πατρικά να ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και την ευαρέσκειά μου προς όλους και όλες, τους εθελοντάς της αγάπης και της εμπράκτου προσφοράς, επωνύμως και ανωνύμως, οι οποίοι διακονούν σε όλες τις εστίες της αγάπης.
Δεν είναι δυνατόν να αναφέρω τα ονόματά τους. Δόξα τω Θεώ είναι πολλοί και πολλές. Τους γνωρίζει ο Παντογνώστης και Πατέρας της αγάπης Κύριος και τον παρακαλώ να τους χαρίση πλούσια τη χάρι Του, την ευλογία Του, τις δωρεές Του.
Ευχαριστώ όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι αφανώς η εμφανώς με την προσωπική τους προσφορά η μέσα από τα καλάθια των καταστημάτων προσφέρουν αγαθά, τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο στα Κοινωνικά μας Παντοπωλεία και στα Συσσίτια.
Ευχαριστώ τους διευθύνοντας και τους εργαζομένους στα ανωτέρω καταστήματα, οι οποίοι διευκολύνουν την προσφορά των αγαθών.
Ευχαριστώ τους διακονούντας στα Κοινωνικά Παντοπωλεία και όσους προσφέρουν τα αγαθά στις διάφορες πόλεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου αυτά λειτουργούν.
Ευχαριστώ τους καλούς μας εκπαιδευτικούς, τους συνειδητούς και αληθινούς παιδαγωγούς, οι οποίοι και οι οποίες χωρίς αμοιβή διαθέτουν την επιστήμη τους, τον χρόνο και τον κόπο τους και διακονούν στα Κοινωνικά Φροντιστήρια την πρόοδο των παιδιών μας.
Χωρίς να κάνω διάκρισι ευχαριστώ και επαινώ όλες τις κυρίες που διακονούν στα Συσσίτια, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο. Όσο και να τις ευχαριστήσω δεν θα προσεγγίσω την προσφορά τους.
Όλο το έτος αναλώνονται ημέρα και νύκτα και ετοιμάζουν το ζεστό φαγητό για τόσους πολλούς εμπεριστάτους αδελφούς μας.
Ομολογώ ότι οι διακόνισσες αυτές της αγάπης και της θυσίας μας αφοπλίζουν, μας διδάσκουν, μας ελέγχουν.
Ολόψυχα να ευχαριστήσω τους καλούς μας κληρικούς και τους προέδρους των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, οι οποίοι ακούραστοι και άγρυπνοι, πέρα από τα λατρευτικά, ποιμαντικά και αγιαστικά τους καθήκοντα, προΐστανται και διακονούν σε όλο το έργο της αγάπης.
Εύχομαι να τους χαριτώνη ο Κύριος, να τους αγιάζη, να ευλογή τις οικογένειές τους και να δίνη πρόοδο στα παιδιά τους, να ανάβη σε όλες τις καρδίες των ιερέων μας τη φλόγα της αγάπης, της θυσίας, της ιεραποστολής και της προσφοράς.
Σήμερα, που οι φίλοι της παγκοσμιοποιήσεως και του οικουμενισμού πολεμούν λυσσαλέα την Ορθόδοξο Εκκλησία μας, αυτή μένει όρθια και με το αμείωτο κοινωνικό της έργο ομολογεί την παρουσία της, την προσφορά της και την αγάπη της στα παιδιά της.
Η τοπική μας Εκκλησία είναι και παραμένει κοντά στον συνάνθρωπο και πάντοτε μαζί σας, αγαπητοί, πάντοτε με τη δική σας αγάπη, την προσφορά και τη θυσία.
Και πάλιν, αφού θερμά ευχαριστήσω όλους και όλες που συμπαρίστανται άγρυπνοι στο κοινωνικό μας έργο, προσεύχομαι όλους σας να σας ευλογή ο Θεός μας και με την αγάπη και την προσφορά και αυτές τις άγιες ημέρες να ζήσουμε αξίως το Πάθος και την Ανάστασι του Χριστού μας.
Καλή Ανάστασι και Άγιο Πάσχα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ   ΚΟΣΜΑΣ

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου