Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"…Και υμάς διώξουσι". Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου


"…Και υμάς διώξουσι" 

Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βιώνουν φέτος το Πάθος και την Ανάσταση του Σωτήρα των ανθρώπων Ιησού Χριστού, την ώρα που στη σπαρασσόμενη  Συρία ο Μητροπολίτης Χαλεπίου  κ. Παύλος κι ένας ακόμη Επίσκοπος έπεσαν θύματα απαγωγής από μασκοφόρους ισλαμιστές αντάρτες και παραμένουν σε ομηρία.
 Έως τώρα δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την τύχη τους κι αν ζουν ή τους εκτέλεσαν οι απαγωγείς τους. Την περασμένη Παρασκευή προς το Σάββατο 27 Απριλίου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Χαλεπίου ολονυχτία κατά την οποία ιδιαίτερες ήσαν οι δεήσεις των πιστών, που είχαν πλημμυρίσει το ναό, υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Χριστιανών κληρικών.
Ολονυχτία τελέστηκε και το Σάββατο προς την Κυριακή των Βαϊων, 28 Απριλίου, στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου, στην οποία προέστη ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, του οποίου κατά σάρκα αδελφός είναι ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, καθώς και στον Πατριαρχικό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό.
Σε εγκύκλιο του, που αναγνώσθηκε σε όλους τους Ναούς του Πατριαρχείου και απεστάλη προς τις θρησκευτικές και πολιτικές ηγεσίες όλου του κόσμου και στους διεθνείς Οργανισμούς, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κάνει θερμή έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια  για να απελευθερωθούν οι δύο χριστιανοί κληρικοί από τους μουσουλμάνους απαγωγείς τους.
Παράλληλα διαβεβαιώνει όλους ότι " η βία την οποία υφίστανται οι Χριστιανοί της Συρίας δεν θα τους μειώσει τη θέληση και τη διάθεση να υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις αρχές της συνύπαρξης στη χώρα, παραμένοντας δεμένοι με τα χώματα των προγόνων τους και τις ρίζες τους και εργαζόμενοι για να επικρατήσουν το δίκαιο και η δικαιοσύνη".

Λόγω της δοκιμασίας που περνούν οι Χριστιανοί της Συρίας φέτος ο εορτασμός του Πάσχα δεν θα είναι λαμπρός και ο Πατριάρχης της Αντιοχείας δεν θα δεχτεί επισήμως τις ευχές των Μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών της χώρας.

Οι Χριστιανοί διώκονται και σε άλλα μέρη του Πλανήτη. Από την Ευρώπη στη Γαλλία η κυβέρνηση Ολάντ έχει κηρύξει  πόλεμο σε βάρος του Χριστιανισμού και των αξιών που αυτός πρεσβεύει. Πρώτο δείγμα η καθιέρωση ως "γάμου" της σχέσης των ομοφυλοφίλων και της εκ μέρους τους δυνατότητας να υιοθετήσουν παιδιά! Ακολουθούν και άλλες ενέργειες της κυβέρνησής του, όπως η επέκταση των πειραμάτων στα έμβρυα και η  απομάκρυνση  από τα σχολεία κάθε ακόμη και νύξης χριστιανικού μηνύματος. Επίσης ο πρόεδρος κ. Ολάντ έχει εξισώσει τους χριστιανούς ποιμένες με τους ηγέτες των αθέων, των τεκτόνων και των ομοφυλοφίλων… Η Κατρίν Τροτμάν, η οποία είναι σύντροφος του Γάλλου Προέδρου, συζεί μαζί του και γενικά τον επηρεάζει,  είναι φανατικά υπέρ της κρατικής επιβολής να θεωρηθεί "γάμος" η σχέση των ομοφυλοφίλων.
Η δήθεν "ομοφοβία" των υποστηρικτών της φυσικής και φυσιολογικής σχέσης στην οικογένεια κατάντησε στη Γαλλία "χριστιανοφοβία", επιβολή της αθεϊας, και διωγμός σε βάρος των χριστιανών και των αρχών και αξιών που πιστεύουν.

Ενδεικτική του κλίματος που κυριαρχεί σε όσους σήμερα κυβερνούν τη Γαλλία είναι η άποψη του εκπροσώπου  του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Εθνοσυνέλευση Κλοντ Μπαρτολόν, ότι: " Η Δημοκρατία έχει ανάγκη από ιεροτελεστίες. Η Δημοκρατία είναι μια πραγματική θρησκεία και έχει ανάγκη από ιεροτελεστίες για να είναι αναγνωρίσιμη και αποδεκτή…". (!!!).
Φανατικά αντιχριστιανός είναι ο πρώην υπουργός Βενσάν Πεϊγιόν, που σε βιβλίο του υποστηρίζει ότι η Γαλλική Επανάσταση θα ολοκληρωθεί όταν από τη χώρα εξαλειφθεί τελείως ο χριστιανισμός! Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στη Γαλλία είναι ο βανδαλισμός χριστιανικών συμβόλων στην Μπεζανσόν και η βεβήλωση ναού στην πόλη Φος συρ Μερ, κοντά στη Μασσαλία.

Οι Γάλλοι που δεν αποδέχονται τις αντιχριστιανικές αποφάσεις του Προέδρου Ολάντ  και που φαίνεται πως είναι πολλά εκατομμύρια, συνεχίζουν τις ανοιχτές διαμαρτυρίες τους σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ εκπρόσωποί τους προσέφυγαν για ακύρωση του ψηφισθέντος Νόμου στο Γαλλικό Συνταγματικό Δικαστήριο καθώς και στο συμβούλιο της Ευρώπης.
Πάντως το Αμερικανικό Κέντρο Ερευνών για τις Θρησκείες  PEW, εκτιμά ότι στη Γαλλία και επί 60 εκατομμυρίων συνολικού πληθυσμού υπάρχουν 17,5 εκατομμύρια άθεοι ή χωρίς ένταξη σε κάποια θρησκεία, κάτι που την τοποθετεί στην όγδοη θέση στον πίνακα των λιγότερο θρησκευομένων χωρών στον κόσμο, μάλιστα πριν από την Βόρεια Κορέα!

Οι διωγμοί σε βάρος των Χριστιανών είναι  σκληροί σχεδόν σε όλες τις ισλαμικές χώρες, καθώς και στις Κομμουνιστικές της Κίνας, της Βόρειας Κορέας και του Βιετνάμ. Πιο πρόσφατα τραγικά γεγονότα είναι η καταστροφή εβδομήντα χριστιανικών ναών στη Νιγηρία και η δολοφονία χριστιανών στην Αίγυπτο και στο Πακιστάν.
Παρά τους συστηματικούς διωγμούς σε βάρος τους 2,2 δισεκατομμύρια στον κόσμο δηλώνουν Χριστιανοί και αποτελούν το 32% του συνολικού πληθυσμού της Γης, από το οποίο το 15% περίπου είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Το 23% είναι Μουσουλμάνοι, το 15% Ινδουιστές, το 7% Βουδιστές, το 0,2% Εβραίοι και το υπόλοιπο περίπου 22% είναι άλλων θρησκειών και άθεοι.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου