Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμων "προσφέρει" κοράνιο


Πριν από μερικές ημέρες είχαμε, μετά μεγάλης μας λύπης, δημοσιεύσει ότι ο Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρωνείας Παντελεήμονας αποκάλεσε την Κομοτηνή με τουρκικό όνομα στην επίσημη τελετή ενθρόνισης του, τώρα βρισκόμαστε σε δυσχερέστερη θέση να δημοσιεύουμε φωτογραφία από την επίσκεψη του συγκεκριμένου νεοχειροτονηθέντος Μητροπολίτου, ο οποίος αυτή τη φορά προσφέρει το νεκρό σωτηριολογικά κοράνιο στην πρώτη επίσκεψή του στον μουφτή Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, συνεχίζοντας την ολισθηρή παράδοση Πατριαρχών στο μοίρασμα κορανίων.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουμε δύο πολύ βαριά ατοπήματα από τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη, με το σημερινό να έχει αρνητικές ή και θανάσιμες προεκτάσεις στην σωτηριολογική πορεία του ποιμνίου του. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται το τι ακριβώς έχει πράξει και να επανορθώσει.
Η είδηση και η επίμαχη φωτογραφία όπως μεταδόθηκε από το http://www.muftikomotini.com
«Ο νέος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρώνειας Παντελεήμων στις 26 Μαρτίου 2013 και ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο στα γραφεία της Μουφτείας. 
Η συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, ο Μουφτής Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρώνειας κ. Παντελεήμονα για την επίσκεψη του και τόνισε αυτή η επίσκεψη αποτελεί ένδειξη σύγκλισης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών  της περιοχής. 
Ο Σοφολογιότατος Μουφτής επεσήμανε την σημασία να διδαχθεί ο λαός την θεϊκή κουλτούρα και τόνισε ότι σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι  ηγέτες και των δύο θρησκειών.
Η συνάντηση έλαβε τέλος με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων».

2 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥΕΛΑΙΕ ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ,ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΠΙΣΤΗΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΝ ΤΟΤΕ ΔΟΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Π.ΠΑΙΣΙΟΣ ) ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανοιχτή επιστολή στον μητροπολίτη Κομοτηνής.
   http://antiparakmi.blogspot.com/2014/05/blog-post_31.html

   Διαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου