Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες χτύπησαν χριστιανικό σχολείο στην Δαμασκό σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 μαθητές μέχρι στιγμής


Οι ισλαμιστές τρομοκράτες χτύπησαν με όλμους χριστιανικό σχολείο στην Δαμασκό σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 μαθητές μέχρι στιγμής

Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα (11-11) από βλήματα όλμου που ερρίφθησαν σε δύο συνοικίες στις οποίες η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί, στο κέντρο της Δαμασκού, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας.
Σύμφωνα με το capital.gr «Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν από βλήματα όλμου που ερρίφθησαν από τρομοκράτες στο σχολείο» τους στην Κασάα, διευκρίνισε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο με τον όρο τρομοκράτες αναφέρεται στους Σύρους αντάρτες.
Τέσσερις ακόμη μαθητές σκοτώθηκαν όταν το σχολικό λεωφορείο που τους μετέφερε στην Μπαμπ Σάρκι επλήγη από έναν όλμο, μετέδωσε το πρακτορείο Sana, που επεσήμανε ότι σκοτώθηκε και ο οδηγός του οχήματος.
Έξι ακόμη άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο, εκ των οποίων τέσσερις μαθητές, οι οποίοι τραυματίστηκαν «σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε το Sana.

Εδώ και πολλούς μήνες, βλήματα όλμου πέφτουν καθημερινά σε διάφορες συνοικίες της πρωτεύουσας. Το καθεστώς κατηγορεί τους αντάρτες για την ρίψη τους.
Εξάλλου στην επαρχία Χαλέπι πέντε πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Άιν ελ Άραμπ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι κούρδοι, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην ίδια επαρχία, ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο μέρος του διεθνούς αεροδρομίου, το οποίο ενδέχεται να λειτουργήσει και πάλι, αφού παρέμεινε κλειστό για σχεδόν ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή.
«Το νοτιοανατολικό τμήμα του αεροδρομίου είναι στα χέρια του στρατού», σημείωσε η πηγή αυτή, που διαβεβαίωσε ότι «πλέον είναι πιθανό» να λειτουργήσει εκ νέου.

Εξάλλου χθες Κυριακή, ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του τη Βάση 80, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του αεροδρομίου του Χαλεπιού και η οποία ελεγχόταν από τον Φεβρουάριο από τους αντάρτες.
Η μεγάλη προέλαση του στρατού στην περιοχή κατέστη δυνατή μετά την πτώση της Σφίρα, μιας πόλης νοτιοανατολικά του Χαλεπιού που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών εδώ και ένα χρόνο.
Σύμφωνα με επίσημα μέσα ενημέρωσης και το Παρατηρητήριο, ο στρατός έθεσε επίσης υπό τον έλεγχό του τις τελευταίες ώρες την πόλη Ταλ Ααράν, που βρίσκεται στον δρόμο μεταξύ της Σφίρα και του Χαλεπιού.
«Έπειτα από πολλές ημέρες μαχών, ο στρατός ελέγχει πια το τμήμα του δρόμου που συνδέει τη Σφίρα με το Χαλέπι», επιβεβαίωσε μια στρατιωτική πηγή.Πηγή εικόνας και βίντεο http://anna-news.info/node/12803

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου