Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Υποδοχή αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της «Παναγίας της Τριχερούσας»


 Υποδοχή αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της «Παναγίας της Τριχερούσας»

Με λαμπρότητα και τιμή η πόλη του Πειραιώς υπεδέχθη πιστό αντίγραφο της Ιεράς εικόνος της «Παναγίας της Τριχερούσης» που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου όρους και την φιλοτέχνησε ο Ιερομόναχος Δανιήλ από την Ιερά Συνοδεία των Δανιηλαίων του Αγίου Όρους.
Την εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ ενώπιον του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την παρουσία πλήθους κόσμου και των πολιτικών αρχών και μετά την σύντομη δέηση με πομπή κατευθύνθηκε έως τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς όπου από τούδε και στο εξής θα παραμείνει αιωνίως ως απόδειξη της πιστής παρουσίας της Παναγίας ως προστάτης και μεσίτρια του Πειραϊκού λαού.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση υποδοχής της Ιεράς εικόνος ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Χρήστου ο οποίος έψαλλε και το απολυτίκιο της Παναγίας καθώς και οι βουλευτές Αναστάσιος Νεράντζης και Παναγιώτης Μελάς.
Ακολουθεί σύντομο φωτογραφικό υλικό της υποδοχής της Ιεράς εικόνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου