Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ανήμερα της εορτής της Αναστάσεως του Χριστού (Πάσχα), πέθανε ο Σάι Μπάμπα που θεωρούσε τον εαυτό του ανώτερο του Χριστού!


Φαίνεται ότι οι νεοεποχίτικοι ψευτο -"θεοί" πεθαίνουν στα κρεβάτια της αρρώστιας και του πόνου σαν "κοινοί θνητοί", ανήμποροι να σώσουν τον εαυτό τους, παρά τις εξαγγελίες τους ότι θα ζήσουν μέχρι τόσο χρονών, (96 είπε ο Σάι Μπάμπα), και παρά τις δηλώσεις τους ότι είναι κατά πολύ «ανώτεροι» από κάθε ''άβαταρ" που υπήρξε στην γη, και πολύ περισσότερο από τον ίδιο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Αν ο Χριστός αναστήθηκε ο ίδιος και ανέστησε τόσους νεκρούς, τι θα έπρεπε να κάνει τότε ο "πολύ ανώτερος θεός" Σάι Μπάμπα;


Δυστυχώς για τα 10 εκατομμύρια οπαδούς του Σάι Μπάμπα, ξεγελάστηκαν, πλανήθηκαν, πτώχευσαν, από ένα ψευτο-θεό απατεώνα!

______________________________

Πέθανε ο γκουρού Σάι Μπάμπα

Ο Σάθια Σάι Μπάμπα, ο ινδός γκουρού με τους εκατομμύρια πιστούς ανά τον κόσμο, πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών έπειτα από παρατεταμένη ασθένεια σε νοσοκομείο στη νότια Ινδία.
Ο γκουρού, ο οποίος νοσηλευόταν για περισσότερο από τρεις εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, λόγω ανεπάρκειας πολλών οργάνων, πέθανε σε νοσοκομείο στη γενέτειρά του την πόλη Πουταπάρθι, στο νότιο τμήμα της Ινδίας.
Μεταξύ των εκατομμυρίων πιστών του πολύ δημοφιλούς γκουρού συγκαταλέγονται πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες και διάσημες προσωπικότητες.

Πρόκειται για μια «ανεπανόρθωτη απώλεια» δήλωσε ο ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σίνγκ για το θάνατο του Σάι Μπάμπα.

Μερικά λόγια για τον Ινδό γκουρού:


Ο Σάι Μπάμπα, πραγματικό όνομα Σατυγιαναρυγιάνα Ράζου (Satyanarayana Raju), ήταν Ινδός γκουρού γεννημένος το 1926 και είναι γνωστός ως Μπαγκαβάν Σρι Σάθυα Σάι Μπαμπα (Bhagavan Sri Sathya Sai Baba). (Επικριτές του υποστηρίζουν ότι η ημερομηνία γέννησης παραποιήθηκε έτσι ώστε να φαίνεται ότι η γέννηση του Σάι Μπάμπα εκπληρώνει μια προφητεία του Sri Aurobindo. Λένε ότι τα αρχεία του σχολείου αποδεικνύουν πως στην πραγματικότητα γεννήθηκε το 1929).
Τόσο ο ίδιος όσο και οι οπαδοί του ισχυρίζονταν ότι ήταν… «θεϊκός». Επίσης έλεγαν ότι είχε παραφυσικές δυνάμεις και ότι μπορούσε να κάνει θαύματα. Δύο από τα αγαπημένα του «θαύματα» ήταν να υλοποιεί στάχτη για τους φτωχούς και κοσμήματα για τους πλουσίους.

Η ταινία «Guru Busters» (σ.τ.μτφ.: «Κυνηγοί Γκουρού» σε ελεύθερη μετάφραση) από την εταιρία Equinox, έδειξε ότι αυτά τα θαύματα δεν είναι τίποτα άλλο απο φτηνά ταχυδακτυλουργικά τρυκ. Μια κλασσική «ατάκα» από το έργο, ήρθε από έναν Ινδό φυσικό που του δώθηκε ένα δαχτυλίδι το οποίο υποτιθέμενα υλοποίησε ο Σάι Μπαμπα. Ο φυσικός είπε ότι είχε διδακτορικό από το Χάρβαρντ και δεν θα ήταν δυνατόν να ξεγελασθεί από έναν μάγο. Πόσες φορες δεν έχουμε ακούσει λαμπρούς αλλά παράλληλα παραπλανημένους ανθρώπους να λένε ακριβώς αυτή την φράση;

Η ταινία απεικονίζει μια ομάδα επονομαζόμενη Σύνδεσμός Ινδών Ρατιοναλιστών και Επιστημών ( Indian Science and Rationalists’ Association [ISRA]) καθώς ταξιδεύει μέσα σε όλη την Ινδία όπου απομυθοποιεί και ξεσκεπάζει σαν απατεώνες τοπικούς φακίρηδες, άντρες-θεούς και γυναίκες-θεούς.
Ο Σάι Μπάμπα ισχυριζόταν ακόμα ότι ήταν Άβαταρ, δηλαδή ενσάρκωση ενός Θεϊκού όντος. Για τον Χριστό, τον Βούδα και τον Μωάμεθ έλεγε «ο Χριστός,ο Βούδας ο Μωάμεθ και άλλοι, δεν ήταν άβαταρς. Είχαν κάποια θεϊκή δύναμη…η δική μου δύναμη είναι άπειρη». Ενώ για τα λεγόμενα θαύματα του έλεγε «είναι πέρα από εσάς το να μάθετε το πως και το γιατί δημιουργώ τα αντικείμενα…τα αντικείμενα που δημιουργώ, τα δημιουργώ με την δική μου Θέληση, με τον ίδιο τρόπο που δημιούργησα και το Σύμπαν»!

Τα θαύματα του έχουν αμφισβητηθεί πολύ και υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και αποδείξεις σε βίντεο όπου φαίνεται καθαρά ο τρόπος που τα εκτελεί. Είναι πράγματικά τρυκ.

Την δεκαετία του 70 συστάθηκε μια επιτροπή από το Πανεπιστήμιο του Bangalore για να ερευνήσει αυτά τα λεγόμενα θαύματα. Η επιτροπή κατέληξε ότι ήταν απάτες. Ειδικότερα, ο Σάι Κρίσνα (Sai Krishna), ένα 7χρονο παιδί προστατευόμενο του Σάι Μπαμπα, αποκαλύφηκε ότι ήταν απατεώνας.
Στις 15 Ιουλίου το 1976 τρία μέλη της επιτροπής τον είδαν να παράγει την ιερή στάχτη. Τελικά βρήκαν ότι η στάχτη ήταν κρυμμένη μέσα στη φανέλα του παιδιού και έβγαινε έξω όταν τράβαγε μια κλωστή κρυμμένη στα ρούχα του. Στις 23 Νοεμβρίου 1992 η αγγλική εφημερίδα Deccan Chronicle έβγαλε πρωτοσέλιδο εικόνες από ένα βίντεο που παρουσιάζει τον Σάι Μπάμπα να «δημιουργεί» ένα χρυσό μενταγιόν παρουσία του Ινδού Πρωθυπουργού κ. P.V. Narasimha Rao.

Το βίντεο έδειχνε καθαρά τον Σάι Μπάμπα να παίρνει κρυφά το μενταγιόν από τον βοηθό του, ονομαζόμενο Radhakrishna Menon. Στην συνέχεια ο Σάι Μπάμπα «υλοποιεί» το μενταγιόν με μια κίνηση του χεριού του.

Ο Piet Vroon δουλεύοντας για λογαριασμό της Ολλανδικής εφημερίδας DE VOLKSKRAANT ανέφερε ότι αυτός και ο συνεργάτης του είδαν τον Σάι Μπάμπα να παίρνει δαχτυλίδια, μενταγιόν και ρολόγια από πίσω από βάζα και από κάτω από μαξιλάρια που είχε η καρέκλα του.
Επίσης είπαν ότι η στάχτη που εμφάνιζε, βρισκόταν μέσα σε μπαλάκια τα οποιά είχε κρυμμένα στο ένα χέρι του και όταν ήταν να «εμφανίσει» την ιερή στάχτη, τα πέρναγε στο άλλο του χέρι και τα έλιωνε απελευθερώνοντας την.

Υπάρχουν επίσης και διάφορα σκάνδαλα που ταλανίζουν τον οίκο του Σάι Μπάμπα. Στις 6 Ιουνίου του 1993, έξι εσώκλειστοι του παλατιού του βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι μέσα στην κρεβατοκάμαρα του. Ο ένας από αυτούς ήταν και ο Radhakrishna Menon, ο βοηθός του που καταγράφηκε στο βίντεο να του δίνει ένα μενταγιόν. Η υπόθεση έκλεισε με το πόρισμα ότι η σφαγή αυτή ήταν αποτέλεσμα απόπειρας δολοφονίας του Σάι Μπάμπα. Η αστυνομία όμως κατηγορήθηκε ότι ηθελημένα κατέστρεψε στοιχεία της υπόθεσης.

Επίσης, στις 19 Ιανουαρίου του 1996, η εβδομαδιαία εφημερίδα LOK PRABHA δημοσίευσε μια αναφορά σχετικά με το Ινστιτούτο Ανώτερων Ιατρικών Επιστημών Σάτια Σάι ( Satya Sai Institute of Higher Medical Sciences) στο οποίο ένας χωρικός από την επαρχία Λατούρ (Latur) της Μαχαράστρα (Maharastra) προοριζόταν για μεταμόσχευση νεφρού. Το νεφρό θα αφαιρείτο από τον γιό του. Αν και το νεφρό όντως αφαιρέθηκε, ένας έλεγχος που έγινε μετά, έδειξε ότι τελικά το νεφρό δεν είχε μεταμοσχευθεί στον πατέρα. Αυτή η υπόθεση δημιούργησε ερωτήματα για το αν το ινστιτούτο εμπλέκεται σε υποθέσεις παγκόσμιας εμπορίας οργάνων.

Ύστερα από όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το Σάι Μπάμπα, του οποίου η οργάνωση δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι το ότι έχει ακόμα κάποιες παραπλανημένες ψυχές που τις εξαπατεί και τον πιστεύουν.

tsantiri.gr
 ____________________


Περισσότερα για τον Σάι Μπάμπα διαβάστε:

ΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑ: ΟΤΑΝ ΟΙ "ΘΕΟΙ" ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ 

Σάτυα Σάι Μπάμπα «Αρμονική Ζωή»

Πλάνη ή Ανεντιμότητα;(+ Αντωνίου Αλεβιζοπούλου)

Νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκεία Β΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου