Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η Αγγλικανική Εκκλησία αποφάσισε την υιοθέτηση σχεδίου νόμου που θα επιτρέπει τη χειροτονία γυναικών.

Η Αγγλικανική Εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος της οποίας συνέρχεται στο Γιορκ, τάσσεται υπέρ της χειροτονίας γυναικών επισκόπων, παρά τις αντιδράσεις.
Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν χθες Δευτέρα έπειτα από 12 ώρες συζητήσεων να μην καθυστερήσουν άλλο την υιοθέτηση ενός σχεδίου νόμου που θα επιτρέπει τη χειροτονία γυναικών.
Το κείμενο αναμένεται να εγκριθεί από την πλειοψηφία των 44 επισκοπικών συνόδων πριν τη Ιερά Σύνοδο του 2011, οπότε και θα πάρει την τελική έγκριση, γεγονός που σημαίνει ότι από το 2014 θα μπορέσουν να χειροτονηθούν οι πρώτες γυναίκες επίσκοποι.
Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας παραδέχθηκε πάντως ότι αυτή η μεταρρύθμιση μπορεί να σπείρει τη διχόνοια και ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να διατηρηθεί η ενότητα της αγγλικανικής κοινότητας.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου