Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Συνωστισμένα βέλη κατά των Θρησκευτικών. Κωνσταντίνος Χολέβας


Συνωστισμένα βέλη κατά των Θρησκευτικών 

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Σήμερα, Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου και «των συν αυτώ αναιρεθέντων μαρτύρων» του 1922.
Κι όμως τέτοια ημέρα αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με τις κραυγές των οπαδών του «συνωστισμού» κατά της ελληνορθόδοξης παιδείας μας.

Κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το Νέο Λύκειο  είδαμε ότι  εκπρόσωποι μειοψηφικών ομάδων έχουν πεισματικά ξεκινήσει μία επίθεση εναντίον των ψυχικών και πολιτιστικών ριζών μας που είναι τόσο απαραίτητες για να ανορθωθούμε και πάλι ως έθνος. Καταθέτω μερικές ιστορικές και νομικές επισημάνσεις  ως ταπεινό μνημόσυνο στους μαρτυρικούς νεκρούς της Μικρασιατικής τραγωδίας.
Το κράτος αυτό, το οποίο δίνει μισθό και δικαίωμα λόγου στην εκπρόσωπο του «συνωστισμού», ιδρύθηκε μετά από αγώνες και θυσίες ανθρώπων με ελληνορθόδοξη αυτοσυνειδησία. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δίδασκε ότι σκοπός του Σχολείου είναι να μαθαίνουμε τί είναι ο Χριστός, η Παναγία και οι Άγιοι.
Ο  Άγιος Γρηγόριος Ε΄ πριν εκλεγεί Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ήταν Μητροπολίτης Σμύρνης. Σε εγκύκλιό του προς τα σχολεία προέτρεπε να έχουμε Χριστιανούς ελληνίζοντες ως προς την γλώσσα και Έλληνες Χριστιανίζοντες ως προς τα ήθη. Ο πρώτος Κυβερνήτης μας, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ζήτησε από τον λόγιο Ανδρέα Μουστοξύδη να συντάξει μία Σύνοψη Ορθοδόξων προσευχών για τους μαθητές των σχολείων και θεωρούσε την Ορθόδοξη Πίστη ως θεμέλιο της παιδείας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ανήκουμε, αφήνει στη διακριτική ευχέρεια κάθε κράτους να καθορίσει το περιεχόμενο της παιδείας. Πάντως στα σχολεία για τα παιδιά των υπαλλήλων της Ε.Ε. διδάσκεται μάθημα Θρησκευτικών ομολογιακού περιεχομένου και όχι θρησκειολογικού, όπως θα ήθελαν οι ψευδοπροοδευτικοί.
Στη Γερμανία το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό βάσει του Συντάγματος. Στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία κ.α το μάθημα θεωρείται απαραίτητο και διδάσκεται με βάση την επικρατούσα θρησκεία. Σε πολλές χώρες που απηλλάγησαν από τον κομμουνισμό τα Ορθόδοξα Θρησκευτικά αντικατέστησαν το μάθημα αθεϊσμού!
Η απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομολογία, ορίζει ότι από το μάθημα των Θρησκευτικών απαλλάσσονται μόνον οι αποδεδειγμένα αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι, το δε περιεχόμενό του πρέπει να είναι Ορθόδοξο Χριστιανικό.
Ο Χρυσόστομος Σμύρνης θυσιάσθηκε διότι είχε ελληνορθόδοξη και όχι πολυπολιτισμική παιδεία!

Κ.Χ. 5.9.2013 - Κυριακάτικη Δημοκρατία 8-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου