Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αντορθόδοξοι σοσιαλιστές...


 Αντορθόδοξοι σοσιαλιστές...

Είμαστε στην εποχή που ο πόλεμος του πετρελαίου ετοιμάζεται να μετεξελιχθεί σε πόλεμο του νερού και τελικά παγκόσμιο πόλεμο. Όλα εξελίσσονται αν όχι μέσα, πάντως πολύ κοντά στη χώρα μας. Αλλά οι παγκοσμιοποιητές και οι φίλοι τους διεθνιστές - σοσιαλιστές ζουν σε ονειρικές καταστάσεις...
Έτσι εσωτερικό μέτωπο ανοίγουν πάλι, ή μάλλον συντηρούν το ήδη ανοιγμένο από αυτούς, οι αυτοαποκαλούμενοι "σοσιαλιστές" με επικεφαλής την βουλευτίνα Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ.
     Η εφευρέτρια του "συνωστισμού της Σμύρνης" τώρα βλέπει ότι είναι κατάλληλος ο καιρός να πολεμηθεί η Ορθόδοξη διδασκαλία που φτάνει στους μαθητές, έτσι κι αλλιώς, αρκετά υποβαθμισμένη.  

     Οι ειδήσεις (5-9-2013) λένε: «Στην άποψη ότι πρέπει να καταργηθεί η διδασκαλία των Θρησκευτικών στα ελληνικά λύκεια επέμεινε η κ. Μαρία Ρεπούση, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι η θέση που εκφράζει είναι και θέση της ΔΗΜΑΡ». Δηλ. είναι Κουβελάχατα...

«Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα νέα λύκεια, ζήτησε να γίνει προαιρετική η διδασκαλία των Θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία και να σταματήσει η «Ορθόδοξη κατήχηση» των μαθητών.   Σε διαφορετική περίπτωση, πρότεινε να αλλάξει η ύλη του συγκεκριμένου μαθήματος και από Θρησκευτικά να γίνει «θρησκειολογία, όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια, επί υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου».

   Αυτά λέγονται από ανθρώπους που αντί, λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας, να κοιτάνε να βρουν λύση στα προβλήματα του λαού, αυτοί τα αυξάνουν για να τον κρατούν πάντα υπόδουλο στο σούπερ-κατεστημένο των παγκοσμιοποιητών, το οποίο δεν έχουν Κουβέλης - 80 ακίνητακαμμιά απολύτως διάθεση να θίξουν. Γι'  αυτό προωθούν τον αφελληνισμό και την πνευματική συσκότιση που είναι τα μόνα που αντιστέκονται στη σαπίλα των φιλάργυρων ξένων και των ντόπιων ψευτο-σοσιαλιστών "δημοκρατών" όπως τον Γ.Α.Π. ή τον Κουβέλη με τα 80 ακίνητα που τα έχει γραμμένα στο Κ. Ισραηλιτικό Συμβούλιο για να μην πληρώνει φόρο στο Ελληνικό κράτος...

   Μήπως χρησιμοποιείται η λέξη σοσιαλισμός για να μην γίνεται άμεσα αντιληπτό τι πρεσβεύει όποιος αναφέρεται σαν οπαδός της;
   Δεν είναι καιρός όσοι έχουν ξενόφερτες ταμπέλες να εξετάζονται σε σχέση με τις έννοιες των αντίστοιχων ελληνικών ονομάτων όπως κοινωνία και κοινωνικότητα αντί "σοσιαλισμός" ή "κομμουνισμός";
    «Την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι τοποθετήσεις της κυρίας Μαρίας Ρεπούση περί κατάργησης της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών ή την αντικατάστασή του από μάθημα «θρησκειολογίας». Η αντίδραση στη σκοταδίστρια εκπρόσωπο των σκοταδιστών - σοσιαλιστών της ΔΗΜΑΡ του αρμόδιου υφυπουργού Κωνσταντίνου Γκιουλέκα ήταν λιτή αλλά ευτυχώς ρεαλιστική και ουσιαστική:
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μιλώντας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ξεκαθάρισε ότι «το Σύνταγμα ορίζει πως ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθόδοξη. Μόνο η διδαχή των θρησκευτικών και της μελέτης των θρησκειών δεν επιτελεί τον σκοπό του άρθρου 16 του Συντάγματος, που μιλά για ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των πολιτών». Και πρόσθεσε: «Δεν αρκεί μια θρησκειολογική μελέτη, αυτό πιστεύει το υπουργείο Παιδείας. Καλώς λοιπόν συνεχίζεται να διδάσκεται το μάθημα με αυτόν τον τρόπο, με την παράλληλη μελέτη των άλλων θρησκειών, αλλά με ιδιαίτερη βαρύτητα στη δική μας θρησκεία».  (πηγή)

Σε πιο έντονο ύφος και πολύ πιο αναλυτική η ανακοίνωση ΑΝΕΛ για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών:  
     Η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα όσα υποστήριξε η κ. Ρεπούση περί κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών:

    «Έλεος πια, κ. Ρεπούση, βρείτε άλλο τρόπο να προκαλείτε, κι αφήστε ανέγγιχτα τα ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ των Ελλήνων». «Τα όσα τραγελαφικά υποστήριξε η κ. Ρεπούση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή για κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Β' και Γ' τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου, μόνο θυμηδίες προκαλούν. Προφανώς, δεν έχει ιδέα από την ύλη των βιβλίων των Θρησκευτικών, που διδάσκονται στο Λύκειο και ξεστομίζει ασυναρτησίες περί «θρησκευτικής κατήχησης», που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Προς ενημέρωσή σας, λοιπόν, κ. Ρεπούση, το μάθημα των Θρησκευτικών:

   1. Είναι ένα ανθρωπιστικό μάθημα και έχει ως στόχο την επαφή των παιδιών με τις αρχές και τις αξίες του Χριστιανισμού, που είναι, ταυτόχρονα, και πανανθρώπινες αξίες.

   2. Προάγει το ήθος και τον ανθρωπισμό, μέσα από το σεβασμό των άλλων, απαραίτητο εφόδιο για τη ζωή και την προσωπική εξέλιξη του καθενός. Έξαλλου, επιστήμη χωρίς ήθος και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

   3. Η ύλη του μαθήματος ορίζεται από ομάδα επιστημόνων θεολόγων και επίσης, διδάσκεται στα σχολεία από επιστήμονες θεολόγους. Θα σας θυμίσω ότι σε μια αντίστοιχη επιστημονική ομάδα ανήκατε κι εσείς, με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα! Μήπως υποτιμάτε τους επιστήμονες συναδέλφους σας;  Μήπως θα προτείνετε και την κατάργηση της Θεολογίας, ως επιστήμης, γιατί δεν σας «κάνει»;

  4. Ενδεικτικά, στη Β' Τάξη του Λυκείου διδάσκεται το βιβλίο «Χριστιανισμός και Θρησκεύματα» και σκοπός του μαθήματος είναι -σύμφωνα με το ΥΠΠΑΙΘ- οι μαθητές:

• Να γνωρίσουν υπεύθυνα και από κάθε δυνατή πλευρά τη Θρησκεία ως πανανθρώπινο φαινόμενο.

• Να μελετήσουν κατά τρόπο συστηματικό, και πάντοτε σε σχέση με τα όποια υπαρξιακά και κοινωνικά προβλήματα τους, τα καίρια και ουσιώδη στοιχεία του Χριστιανισμού, ιδιαίτερα της ορθοδοξίας, και να εμβαθύνουν χωριστά στο δυναμικό, απελευθερωτικό και μεταμορφωτικό χαρακτήρα.

• Να τους δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθούν για την κριτική, την αμφισβήτηση ή και την άρνηση της χριστιανικής πίστης, καθώς και πως αυτές αντιμετωπίζονται με αντικειμενικότητα, τιμιότητα και πνεύμα αυτοκριτικής.

• Να αποκτήσουν μία κατά το δυνατόν σφαιρική εικόνα για την αξία και προσφορά του Χριστιανισμού και - επαρκώς ενημερωμένοι, ελεύθερα και ενσυνείδητα - να πάρουν απέναντί του, αν το θελήσουν, υπεύθυνη προσωπική θέση.

• Τέλος να πληροφορηθούν έγκυρα για τα κυριότερα μη χριστιανικά θρησκεύματα, να τα συγκρίνουν στοιχειωδώς με το Χριστιανισμό, να επισημάνουν σ' αυτά αναζητήσεις και απαντήσεις ζωής, να εκτιμήσουν το βαθμό και τα όρια επάρκειάς τους ή μη, και να μάθουν να σέβονται τις θρησκευτικές δοξασίες των άλλων.

   5. Στην Γ' Τάξη του Λυκείου διδάσκεται το βιβλίο «Θέματα χριστιανικής Ηθικής» και σκοπός του μαθήματος είναι οι μαθητές:

•  Να γνωρίσουν την ηθική διάσταση της ανθρώπινης ζωής.

• Να κατανοήσουν την ορθόδοξη χριστιανική ηθική ως απαύγασμα της εν Χριστώ λυτρωτικής εμπειρίας της Εκκλησίας και όχι ως συστηματική ανάλυση νομικών κανόνων Ηθικής (Θεωρητική Ηθική - Δεοντολογία).

• Να βοηθήσουν να προσεγγίσουν την αλήθεια, ότι η ορθόδοξη ηθική ζωή είναι ζωή ανάκτησης της ελευθερίας, της ακεραιότητας του προσώπου, ζωή επανεύρεσης του αληθινού «εαυτού» μας, και όχι ζωή υποταγής σε «αλλότριο» θέλημα.

• Να κατανοήσουν τη χριστιανική ηθική ζωή ως αποκατάσταση της «κοινωνίας» μεταξύ Θεού και ανθρώπου, μεταξύ των ανθρώπων, και ανθρώπου και φύσης.

• Να βιώσουν τη χριστιανική ηθική ζωή όχι ως παραίτηση από τα δεινά του κόσμου και φυγή στην απραξία, αλλά ως συμμετοχή σε κάθε καλό αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια, παιδεία, ειρήνη, δικαιοσύνη και συναδέλφωση των λαών. Φαίνεται ότι μετά την προσπάθεια επιβολής ιστορικής πλάνης και λήθης, με το νέο ανθελληνικό κρεσέντο της, η κ. Ρεπούση θέλει να προκαλέσει το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων, βάλλοντας κατά των αξιών, των ηθών και των παραδόσεων, που αποτελούν τους συνεκτικούς δεσμούς της κοινωνίας και της ταυτότητας των Ελλήνων, σε καιρούς δύσκολους και επικίνδυνους. Γιατί, ακόμα και αν δεν αρέσει στην κ. Ρεπούση, ο Χριστιανισμός ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ψυχής».  (πηγή)

     Φαίνεται ότι ένας λόγος που κάνει τους διεθνιστές - φίλους των παγκοσμιοποιητών να αντιμάχονται την Ορθοδοξία, που είναι ο μόνος φορέας  ειρήνης και πολιτισμού στη Γη, θεμελιωμένος από τον άρχοντα της ειρήνης Ιησού Χριστό, είναι για να δικαιολογήσουν τα χρήματα που παίρνουν από χρηματοδοτικά Ευρωπαϊκά και άλλου είδους προγράμματα. Αυτό είναι ίσως ο πιο βάσιμος λόγος, όπως υποστηρίζεται και από τον κ. Ρεράκη καθηγητή της Παιδαγωγικής στο ΑΠΘ, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της 4Ε.

Η παγκοσμιοποίηση, η πολυθρησκευτικότητα κλπ. Συμπερασματικά:
       Οι αντικοινωνικοί από τους ονομαζόμενους "σοσιαλιστές" έχουν την ευκαιρία να δείχνουν το ποιόν τους και να καιροσκοπούν σε περιστάσεις δύσκολες, όπως αυτές που περνάει τώρα η χώρα μας.
       Ο λαός μας οφείλει να κατανοήσει ότι δεν θα σωθεί από τους αυτοπροβαλλόμενους ως σωτήρες των κομμάτων, αλλά από αυτούς που έχουν τη χάρη του Θεού γιατί πιστεύουν σε διαχρονικές αξίες, πράγμα που αγνοούν οι μηχανισμοί της παγκοσμιοποίησης, και τα προγράμματα που αυτοί καταστρώνουν για το μέλλον μας.
     Δεν υπάρχουν ταμπέλες που σώζουν. Αν ακόμη και οι Χριστιανοί είναι δύσκολο να σωθούν όταν πέσουν σε αμέλεια, πως θα σωθούν όσοι δεν πιστεύουν και πως θα "σώσουν" και άλλους;
    Αν επιμείνομε στο πνεύμα των φανατικών κομματικών αντιπαραθέσεων μπορεί να φτάσομε σε ένα είδος εμφύλιας διαμάχης για το τίποτα... Και τότε μπορεί το δένδρο της χώρας που ήδη ροκανίζουν τα ξένα συμφέροντα να κοπεί από τη ρίζα... δηλ. ΣΥΡΙΖΑ.

      Επειδή πολλοί είναι οι πνευματικά μπερδεμένοι μέσα σε όλα τα κόμματα δεν είναι καλό να αυξάνομε τις αντιπαραθέσεις προτείνοντας καλύτερο ή χειρότερο κόμμα προς υποστήριξη. Είναι σωστότερο να υπενθυμίζομε τις Χριστιανικές αξίες και να καλούμε όλους στην αρετή. (Δείτε το Αριστερά ή Δεξιά;)
     Είτε το θέλομε είτε όχι η παγκοσμιοποίηση, με τον εωσφορικό τρόπο που προχωράει, θα εμπλέξει όλους τους λαούς σε εξοντωτικούς πολέμους και εσωτερικές διαμάχες, και καλύτερα είναι να είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι γιατί αυτά τα γεγονότα, δεν ξεπερνιούνται με χρήματα επειδή πίσω τους κρύβονται δαιμόνια…  Χρειάζεται η βοήθεια του Θεού.
    Και αν ακόμη ήταν θέμα χρημάτων πόσο θα διαρκέσει ο πλούτος όταν «μια φούχτα μάλαμα - μια φούχτα αλεύρι»;
 Προφητείες Αγίου Κοσμά

Μοναχός Λεόντιος Διονυσιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα

Αρχειοθήκη ιστολογίου