Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

«Έκλεψαν» προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογουμένων


«Έκλεψαν» προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογουμένων

Έλενα Σιάνου
Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με αφορμή τη διαρροή δεδομένων του συνόλου σχεδόν των ελλήνων φορολογουμένων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας, κάτι που οδήγησε στη διαρροή τους.
Σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής ορισμένες από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία προσωπικών δεδομένων είχαν στην κατοχή τους πλήθος φορολογικών δεδομένων τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη Γενική Γραμματεία και είχαν ήδη υποστεί παράνομη επεξεργασία.
Τα στοιχεία που βρέθηκαν αφορούν την περίοδο 2000-2012 τουλάχιστον και περιλαμβάνουν στοιχεία των εντύπων Ε1, Ε2, Ε9 στοιχεία του ΕΤΑΚ και άλλα.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου