Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το facebook οδηγεί σε διαζύγια και χωρισμούς!


 Το facebook οδηγεί σε διαζύγια και χωρισμούς!

Ακόμη μια έρευνα, αυτή τη φορά από ερευνητές των πανεπιστημίων του Μισούρι και της Χαβάης, με επικεφαλής τον δρα Ράσελ Κλέιτον, σχετικά με το facebook και το πώς επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις είδε το φως της δημοσιότητας. Οι ερευνητές ανέλυσαν τις περιπτώσεις χρηστών του κοινωνικού δικτύου, ηλικίας 18 έως 82 ετών.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσο υψηλότερη είναι η χρήση του κοινωνικού δικτύου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τριβών, τσακωμών, απιστίας, χωρισμού και διαζυγίου. «Όσο πιο πολύ κάποιος χρησιμοποιεί το Facebook, τόσο συχνά μπαίνει στον πειρασμό να παρακολουθεί κρυφά τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του/της συντρόφου του στο διαδίκτυο, πράγμα που αυξάνει τον βαθμό ζήλιας.
Η ζήλια, με τη σειρά της, ανοίγει το δρόμο για προστριβές στο ζευγάρι», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας.
Επίσης, οι συχνοί χρήστες του Facebook είναι πιθανότερο να έρχονται σε online επαφές με πρώην συντρόφους τους, γεγονός που διευκολύνει την αναζωογόνηση μιας παλαιότερης ερωτικής σχέσης και την απιστία απέναντι στον/στην τωρινό σύντροφο.
Όπως ανέφερε ο Κλέιτον, «αυτό δείχνει πως το Facebook είναι δυνητική απειλή για τις σχέσεις που δεν έχουν πλήρως ωριμάσει».
attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου