Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η τριάδα ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΗΠΑ προωθούν την ομοφυλοφιλία και στηρίζουν το 9ο (!!) Gay Pride Αθηνών


Όπως δημοσιεύσαμε (εδώ) η Πρεσβεία των Ην. Πολιτειών είναι οικονομικός χορηγός του 9ου Gay Pride Αθηνών. Για όσους χριστιανούς δεν κατάλαβαν θα επαναλάβουμε, του 9ου Gay Pride Αθηνών.
Είναι δυστυχώς η ένατη χρονιά που διοργανώνεται η αισχρή φιέστα και δεν ενδιαφέρεται κανείς από τον πνευματικό και ακαδημαϊκό κόσμο στην Αθήνα.
Δείτε καταχώρηση του 3ου το 2007  και του πρώτου το 2005 δείτε και τα μέσα που προωθούσαν τότε το πρώτο:
Έθνος : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&PubID=8587 Ελευθεροτυπία : http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=61462048,67125152 in.gr : http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=634179&lngDtrID=244 Τα Νέα : http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18273&m=N15&aa=1

 2013
Από την επίσημη σελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας στο Facebook (https://www.facebook.com/USEmbassyAthens):

«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ προκηρύσσει διαγωνισμό LGBT λογοτύπου για τον εορτασμό του Διεθνή Μήνα Pride τον Ιούνιο και του Athens Pride 2013, η Πρεσβεία των ΗΠΑ Αθήνας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του δεύτερου ετήσιου διαγωνισμού για το λογότυπο της Lesbian, Gay, Bisexual, και τρανσεξουαλικών (LGBT) Υπερηφάνειας. Ψάχνουμε για ένα πρωτότυπο σχέδιο που να αντιπροσωπεύει την LGBT υπερηφάνεια και να ενσωματώνει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο λογότυπο. Ο νικητήριος σχεδιαστής θα λάβει ένα ολοκαίνουργιο Mini iPad και το νικητήριο λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί στην σελίδα της Πρεσβείας του Facebook κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου».

Από το Πρώτο Θέμα αναδημοσιεύουμε :
Τη στήριξή τους στο 9ο Athens Gay Pride, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκφράζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας σε ανακοινώσεις τους πως θα πρέπει να αρθούν οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και θα πρέπει το ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι σε εποχές σαν αυτή που διανύουμε «με την άνοδο του φασισμού σε όλα τα επίπεδα και το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής να ζητάει να πισωγυρίσει την Ελλάδα σε δεκαετίες και εποχές μαύρες για τη δημοκρατία» η πάλη για την άρση των διακρίσεων ταυτίζεται με την πάλη για πρόοδο. Τονίζει επίσης ότι «οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες και οι διεμφυλικοί (τρανς), στις παρούσες συνθήκες πλήττονται διπλά: Αφενός σαν μέλη της κοινωνίας πλήττονται από τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα με συρρίκνωση του εισοδήματος και φαλκίδευση των εργατικών δικαιωμάτων, και αφετέρου, σαν μέλη μιας ομάδας που η ύπαρξή της δεν αναγνωρίζεται από κανέναν κρατικό θεσμό και φορέα». Ζητεί, τέλος την άρση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη γιορτή ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας 2013.


Η Δημοκρατική Αριστερά, από την πλευρά της, σε σχετική ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του Athens Gay Pride κάνει λόγο για «εμμονική άρνηση του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει στα ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα που απορρέουν από αυτή τη βιοτική σχέση συνιστά άνιση μεταχείριση εις βάρος τους, κατά παράβαση του πλέον ευρωπαϊκού κεκτημένου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».
Και προσθέτει ότι «η κατοχύρωση και η αναγνώριση δικαιωμάτων στα ομόφυλα ζευγάρια όπως αυτό του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης καθώς και δικαιωμάτων που απορρέουν και συνδέονται με αυτό συνιστά υποχρέωση της πολιτείας». Καλεί τέλος, την ελληνική πολιτεία να στηλιτεύει καθημερινά τα φαινόμενα ρατσισμού και να δώσει τη μάχη ώστε να εξαλειφθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου