Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νικόδημος Γκατζιρούλης. Φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία


Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας ο Μητροπολίτης κυρός Νικόδημος Γκατζιρούλης, πρώην Αττικής και Μεγαρίδος, σε ηλικία 86 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχη τελέστηκε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως (Νέου Στουδίου) στον Αυλώνα σήμερα το απόγευμα, στις 6.

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα εκατοντάδες πιστοί αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόδημο. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ξεκίνησε η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχη, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ και με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Μητροπολίτη Αχελώου Ευθυμίου, Πειραιώς Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης Συμεών, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Κυθήρων Σεραφείμ, Γλυφάδας Παύλου, Γόρτυνος Ιερεμίας και Παροναξίας Καλλίνικος στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου στον Αυλώνα. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος και ο επιχώριος Ιλίου Αθηναγόρας.

Το Καθολικό και το προαύλιο της Μονής ήταν ασφυκτικά γεμάτα από πιστούς και κληρικούς που ήρθαν από κάθε γωνιά της Αττικής.
Για την προσωπικότητα του κεκοιμημένου Ιεράρχη μίλησε ο π.Δανιήλ Αεράκης. "Στερήθηκες θρόνο, σου χάρισαν πόνο", είπε συγκινημένος και αναφέρθηκε πως παρά το γεγονός ότι στερήθηκε της Μητροπόλεως του, ο πιστός λαός του εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη του.




















Πηγή  amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου