Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Η Ελλάδα των εκτρώσεων και της κρίσης ...


Η Ελλάδα των εκτρώσεων και της κρίσης ...

 "...Αδύνατον, αδύνατον, μέ τόση πορνεία καί παντοειδή αμαρτία η Ελλάδα να ζήσει ακόμη. Αλλά θά πηγαίνει κάθε χρόνο από το κακό στό χειρότερο..." έλεγε λίγο καιρό πρίν πεθάνει στά 1980, ο αείμνηστος γέροντας τής Πάρου Φιλόθεος Ζερβάκος...
Καί δυστυχώς στίς μέρες μας, όσο ποτέ άλλοτε, η πρόρρησή του επιβεβαιώνεται !
Αυτές τίς χιλιάδες δολοφονίες τής "έν δυνάμει ζωής" πού γίνονται σέ ανήμπορα βρέφη μέσα στήν κοιλιά τής μάνας τους γιά να μή τούς πιάνει καί ο ελάχιστος Νόμος, ουδείς πολιτικός καί ουδείς βουλευτής τολμάει να τίς αγγίξει !
Φαίνεται σάν να έχουνε πάθει όλοι τους μιά ανήκουστη κοινωνική αναλγησία καί παράκρουση  σέ μιά Ελλάδα πού δημογραφικά σβήνει καί χάνεται,  μέρα μέ την ημέρα πού περνάει...
Ανεξομολόγητοι, ακοινώνητοι, ανεκκλησίαστοι, άθεοι οί περισσότεροι καί αλιβάνιστοι, πώς θα μπορέσουν ποτέ αυτοί οί άνθρωποι να καταλάβουν τό μέγεθος τού εγκλήματος πού αμνηστεύουν καί την Κρίση τού Θεού πού τούς περιμένει ;


Στην Ελλάδα της κρίσης, όπου το ποσοστό της ανεργίας μεγαλώνει μήνα με το μήνα, και ο φόβος της απόλυσης κυριαρχεί, οδηγεί τα νέα ζευγάρια στο να σκέφτονται διπλά και τριπλά πριν πάρουν τη μεγάλη απόφαση να γίνουν γονείς.
Το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των γεννήσεων και ο αριθμός των εκτρώσεων, ο οποίος στη χώρα μας σήμερα σπάει κάθε Παγκόσμιο ρεκόρ: 140 διακοπές κύησης ανά 1.000 Ελληνίδες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του aggelioforos.gr οι τοκετοί στη Θεσσαλονίκη έχουν μειωθεί κατά περίπου 20% και είναι αμφίβολο αν φτάνουν τους 8.000 ετησίως.
Την ίδια ώρα γίνονται καθημερινά, κατά μέσο όρο 40 εκτρώσεις !
Συνολικά και σύμφωνα με εκτιμήσεις μαιευτήρων - γυναικολόγων οι διακοπές κυήσεων φθάνουν  τις 9.500 το χρόνο.

Eπίσημα συγκριτικά στοιχεία δεν υπάρχουν για να δημιουργηθεί μια σαφής εικόνα, ωστόσο, σύμφωνα με γυναικολόγους και μαιευτήρες της Θεσσαλονίκης, οι γεννήσεις στη συμπρωτεύουσα δεν αγγίζουν πλέον σε καμία περίπτωση τις 12.000 - 14.000, όπως συνέβαινε πριν ξεσπάσει η κρίση.
Την περίοδο 2007-2009 γεννιούνταν στην Ελλάδα 100.000 με 110.000 παιδιά το χρόνο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, από το 2010 και μετά οι γεννήσεις πέφτουν και οι εκτιμήσεις γίνονται δυσοίωνες, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μετά βίας θα αγγίζουν πλέον τις 80.000.

Οπως αναφέρει το aggelioforos.gr τα τελευταία τρία χρόνια μειώνονται σταδιακά σε ποσοστά που κυμαίνονται στο 15%-30%. Ετσι, από τα μέσα του 2011 η μείωση των γεννήσεων γίνεται πιο εμφανής και υπολογίζεται ότι γεννιούνται πλέον περίπου 8.000 - 9.000 μωρά, ίσως και λιγότερα, το χρόνο στη Θεσσαλονίκη.
Πτώση παρουσιάζει και ο αριθμός των προσπαθειών για εξωσωματική γονιμοποίηση στα κέντρα γονιμότητας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι καταγράφεται μείωση της τάξης του 20%-25%.
Οσον αφορά τις εκτρώσεις, σύμφωνα πάντα με τους μαιευτήρες ο αριθμός τους προσδιορίζεται ετησίως στις 7.000 με 9.000 ετησίως ( ; ) ωστόσο δεν είναι δυνατό να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα για το αν παρουσιάζει αυξητική τάση γιατί η Ελλάδα κατέχει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων.

Η ακριβής καταγραφή των εκτρώσεων είναι δύσκολη, καθώς το 85% γίνεται ιδιωτικά, ωστόσο, σύμφωνα με υπολογισμούς στην Ελλάδα γίνονται 140 διακοπές κύησης ανά 1.000 Ελληνίδες, αριθμός που εκτιμάται ότι ίσως φτάνει πλέον και τις 300.000 ετησίως.
Οσο για τους παράγοντες που οδηγούν τα ζευγάρια στην απόφαση να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης σύμφωνα με τους γιατρούς της συμπρωτεύουσας αυτοί συμπυκνώνονται στους εξής: Οικονομική κρίση, αβεβαιότητα, αύξηση της ανεργίας, άγχους, πολλές ώρες εργασίας και έλλειψη χρημάτων.

http://www.briefingnews.gr/koinonia/item/44906
Ενημέρωση αναδημοσίευση από kivotoshelp.gr

1 σχόλιο:

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου