Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μία κατασκοπευτική εφαρμογή που κάνει χρήση της κάμερας των smartphones


Μία νέα εφαρμογή μπορεί πλέον να κατασκοπεύσει την καθημερινότητα ενός θύματος, υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα με τη χρήση κάμερας smartphone.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το λογισμικό μπορεί να κατασκευάσει ακόμα και μία τρισδιάστατη αναπαράσταση του σπιτιού, με την οποία οι hackers μπορούν να μάθουν πολύτιμα στοιχεία από το θύμα τους.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό, ώστε να μπορεί να προβλεφθεί ο τρόπος με τον οποίο οι εγκληματίες του διαδικτύου θα δρουν μελλοντικά.
Οι δημιουργοί του PlaiceRaider απέδειξαν ότι με την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της κάμερας στέλνοντας φωτογραφίες την κατάλληλη στιγμή με ειδικό λογισμικό να κατασκευάζει 3D χάρτες του δωματίου. Η ομάδα χρησιμοποίησε 20 ανυποψίαστα άτομα για τον έλεγχο της εφαρμογής κάνοντας χρήση συσκευής Android με έκδοση λειτουργικού 2.3.
Οι ειδικοί επέλεξαν το λειτουργικό android επειδή είναι πιο ευάλωτο σε επιθέσεις hackers, αλλά τονίζουν ότι δεν είναι δύσκολο να αναπτυχθεί μία αντίστοιχη εφαρμογή για συσκευές iOS και Windows Phone.

Μπορεί η τεχνολογία να διευκολύνει σε πολλούς τομείς την καθημερινότητά μας, αλλά οι κίνδυνοι που κρύβονται από πίσω είναι πολλοί και αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Όταν λοιπόν χρησιμοποιούμε το smartphone μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου