Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο Πούτιν απειλεί την Τουρκία. Τηλεφώνημα Πούτιν προς Ερντογάν τρομάζει την Άγκυρα. Νίκος Χειλαδάκης


Ο Πούτιν απειλεί την Τουρκία
Τηλεφώνημα Πούτιν προς Ερντογάν τρομάζει την Άγκυρα

Νίκος Χειλαδάκης -Συγγραφέας-Τουρκολόγος

«Αν ακόμα και ένας Τούρκος στρατιώτης περάσει τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, αυτό θα θεωρηθεί σαν παραβίαση των ρωσικών συνόρων από   με όλες τις συνέπειες αυτής της πράξης»

Με αυτά τα πρωτοφανή απειλητικά λόγια, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και σε παλαιστινιακά, συριακά και ιρανικά ΜΜΕ,  απείλησε ανοιχτά τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταΐπ Ερντογάν, να μην κάνει καμία απερίσκεπτη κίνηση σε βάρος της συριακής ακεραιότητας γιατί αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

Το εκπληκτικό αυτό τηλεφώνημα της Μόσχας προς την τουρκική ηγεσία, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, έγινε στις 8 Οκτωβρίου. Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έκλεισε εκνευρισμένος το τηλέφωνο στον Τούρκο πρωθυπουργό χωρίς καν να τον χαιρετήσει, αφήνοντας άναυδο τον Ερντογάν.
Ο ίδιος ο Ερντογάν, όπως αναφέρετε, έκπληκτος από τις ρωσικές απειλές απάντησε πως αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί η Τουρκία, για να πάρει την απάντηση, «πάρτε το όπως θέλετε».

Φαίνετε πως η συριακή κρίση έχει αρχίσει και παίρνει ευρύτερες διαστάσεις, ενώ η πολιτική της Τουρκίας και ειδικά η πολιτική του Νταβούτογλου, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων άκρως επικίνδυνη ακόμα και για την παγκόσμια ειρήνη. Όπως αναφέρετε, ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ εκνευρισμένος για την στάση της Τουρκίας, ενώ οι πληροφορίες από την ρωσική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι  οι Ρώσοι έχουν πληροφορίες ότι οι ισλαμιστές του Καύκασου ενισχύονται από την Άγκυρα, γεγονός που έχει εξοργίσει τους Ρώσους.   

Ο Ερντογάν και οι ψευτόμαγκες Τούρκοι βρήκαν τον «μάστορα» τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου