Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Νέο trojan για Android, κλέβει αποθηκευμένα μηνύματα και αρχεία


Ένα νέο malware, το FakeLookout.A ανακαλύφθηκε σε εφαρμογή που υπάρχει στο Google Play και κλέβει προσωπικά δεδομένα από τους κατόχους των συσκευών Android τις οποίες έχει μολύνει και τα στέλνει σε έναν FTP server.

Το FakeLookout.A είναι ένα trojan το οποίο κρύβεται στην εφαρμογή "Updates" της οποίας κατασκευάστρια φαίνεται μία εταιρεία Good Byte Labs. Δείχνει σαν ένα update της εφαρμογής ασφαλείας Lookout, με αποτέλεσμα να εξαπατώνται οι χρήστες, νομίζοντας πως κατεβάζουν την ανανέωση του προγράμματος ασφαλείας, ενώ τελικά κατεβάζουν κάτι που κάνει ακριβώς το αντίθετο: Τους κλέβει τα δεδομένα τους!

Το malware μπορεί να κλέψει από τις συσκευές τα MMS τους, αρχεία βίντεο, και τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στην SD κάρτα. Τα κλεμμένα δεδομένα στέλνονταιι σε ένα domain, στο οποίο φιλοξενείται επίσης ένα website με malware που μπορεί να μολύνει υπολογιστές με Windows, Mac, ακόμη και Linux λειτουργικό!

Την ανακάλυψη έκανε η εταιρεία κατασκευής προϊόντων ασφαλείας TrustGo, η οποία διαθέτει μία δωρεάν εφαρμογή ασφαλείας για Android, η οποία ανανεώθηκε για να εξουδετερώνει και το FakeLookout.A.
Πηγη
e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου